Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Hyundai Sonata 2.0 CRDi GLS AT

Autoarvio: Koeajossa Hyundai Sonata 2.0 CRDi GLS AT

4,8-metrinen Sonata tarjoaa varsin hyvät sisätilat. Polvitilaa takapenkillä on runsaasti, mutta tavanomaiseen sedanien tapaan pääntilaa on rajoitetusti. Leveyssuunnassa tilaa on myös melko paljon. Etuistuimet ovat laimeasti muotoillut ja tuki jää vajaaksi ainakin nahkaverhoiltuna. Takaistuin on samoin muotoilultaan niukka, mutta ajaa asiansa. Myös keskikyynärnoja löytyy.
520-litrainen tavaratila on pitkä ja luukkukin suurempi kuin monessa kilpailijassa. Takaistuimen selkänoja on taitettavissa kahdessa osassa.

Näkyvyys Sonatasta on hyvä. Keula näkyy kuljettajan paikalta, ulkopeilit ovat suurikokoiset ja taaksekin näkyy melko hyvin. Kääntöympyrän halkaisija on suurehko.

Kaksilitrainen diesel ei ole suorituskyvyltään aivan tehokkaimpien kilpailijoiden tasalla, mutta ominaisuudet ovat silti riittävät. Automaattivaihteistossa on vain neljä vaihdetta.

Ajo-ominaisuudet eivät ole Sonatan vahvuus ellei pidä autosta, jolla matkustetaan ajamisen sijasta. Tietystä jämäkkyydestä huolimatta kuljettaja on varsin etäällä tapahtumista. Vaste ohjausliikkeisiin ei ole välitöntä ja ohjaus on hieman tunnoton. Pienet epätasaisuudet ja poikittaissaumat tulevat jousituksesta läpi, suuret heitot menevät kimmoisammin.

Melutaso on Sonatan vahvuuksia. Rengasäänet ovat tavanomaista vaimeampia eikä moottorin ääni häiritse. Sen sijaan vastaan tulevien autojen ääni kuului huomiota herättävän voimakkaana, mikä kielii kevyestä ovitiivistyksestä.

Suorituskyky: 7,7

Vauhtiin päästyään automaattivaihteinen Sonata liikkuu iloisesti.

Mukavuus: 7,4

Väljät sisätilat ovat Sonatan suurimpia valtteja. Istuimet eivät tarjoa riittävää tukea. Varustelu on keskinkertainen.

Luotettavuus: 6,5

Takuuta Sonatalle annetaan 5 vuotta, mutta tiepalvelua ei tarjota. Törmäystestissä 4 tähteä.

Ajomiellyttävyys: 7,7

Ajo-ominaisuudet eivät ole Sonatan vahvuus ellei pidä autosta, jolla matkustetaan ajamisen sijasta. Jousitus on miellyttävän pehmeä. Melutaso on varsin alhainen.

Ulkonäkö: 7,3

Ulkonäkö on asiallinen, mutta tavanomainen. Sisustus on uudistetussa mallissa entistä tyylikkäämpi.

Polttoaineen kulutus: 8,0

Kulutus on hieman suurempi kuin taloudellisimmissa 2,0-litraisissa dieseleissä.

Valmistuslaatu: 6,9

Viimeistely on moitteeton, mutta sisustus hieman muovisen oloinen.

Sisätilojen suunnittelu: 7,2

Tavaratila on suuri ja luukkukin kohtalaisen kokoinen. Laajennettuna selkänojat jäävät huomattavasti tavaratilaa ylemmäksi.

Luokkansa paras: 7,5

Sonata on perinteinen perusauto, jonka ominaisuudet jäävät kokonaisuutena luokan keskitasolle.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin