Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Mitsubishi Lancer 1.5 Inform

Autoarvio: Koeajossa Mitsubishi Lancer 1.5 Inform

Mitsubishin vanhojen asemien valloittaminen takaisin Euroopassa on sujunut hitaasti. Lancerin myynti Euroopassa jäi viime vuonna runsaaseen 10 000 autoon. Uuden mallin tavoitteet ovat huomattavasti korkeammalla, vaikka farmarimallia ei olekaan tarjolla. Jo parin vuoden ajan etukäteen esitellyn aggressiivisemman muotoilun uskotaan vetoavan ostajiin. Imagoa luodaan entiseen tapaan 295-hevosvoimaisen Evo-mallin avulla.

Lancer on aluksi myynnissä Suomessa 1,5- ja 1,8-litraisella bensakoneella. VW:n perinnediesel 2,0 TDI sekä kaksi bensaturboa seuraavat myöhemmin. Koeajoautossa oli Coltista tuttu 1,5-litrainen teholtaan 80 kW/109 hv. Peruskone on Lancerin kokoiseen autoon pienehkö, mutta tarjosi odotuksia paremman suorituskyvyn. Paras vääntö löytyy vasta korkeilta kierroksilta, mutta myös tyhjäkäynnin tuntumassa veto on puhdasta. Moottorin puolesta ajo onkin vaivatonta lukuun ottamatta ohituksia, joihin on syytä varautua vaihdekeppiä käyttämällä.

1,5-litraisessa mallissa on isommista poiketen sähköinen ohjaustehostin. Se ei ole huonoimpia lajissaan, mutta toivomista jää keskialueen tuntumassa ja ohjauksen palautuksessa. Näitä asioita on kyllä selvästi pyritty hallitsemaan rakentamaan ohjaukseen vastetta, mutta ratkaisu ei toimi keskialueella. Moottoritiellä Lancer etenee vakaasti ja kaarreajossa auto on kuin kotonaan. Alustan viritys on melko jämäkkä. Mukavuus on silti melko hyvä ainakin perusmallin maltillisilla renkailla. 

Äänieristys ei ansaitse erityisiä kehuja. Tavanomaiseen tapaan suurin äänilähde ovat renkaat. Moottorin ääni on eristetty paremmin kuin Coltissa tai sitten Mitsubishin karkeaa käyntiääntä on saatu pehmennettyä.

Suorituskyky: 6,3

1,5-litraiseksi Lancerin suorituskyky on asiallinen, mutta ohituksiin joutuu hakemaan nopeutta pienemmiltä vaihteilta.

Mukavuus: 7,9

Takaistuimella on runsaat polvitilat, mutta rajallisesti pääntilaa. Istuimet ovat tavanomaiset. Varustelu on tavanomaista perustasoa.

Luotettavuus: 7,9

Luotettavuus ja turvallisuus ovat hyvää keskitasoa.

Ajomiellyttävyys: 8,4

Ajettavuus on vakaa, mutta ohjausta voisi parantaa. Jousitusmukavuus on hyvä alustan jämäkkyydestä huolimatta. Rengasmelu on melko voimakas.

Ulkonäkö: 7,5

Muotoilu on moderni ja linjakas. Sisustuksen tyyli on sekava.

Polttoaineen kulutus: 8,5

Kulutus on luokassaan kohtuullinen, samoin huoltokustannukset.

Valmistuslaatu: 6,5

Viimeistely ei ole kovin korkeatasoinen.

Sisätilojen suunnittelu: 7,2

Tavaratila on pienehkö eikä tilan muotokaan ole kaikkein käytännöllisimpiä.

Luokkansa paras: 8,7

Lancer on varsin tavanomainen auto, jossa ei ole merkittäviä heikkouksia.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin