Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Nissan X-Trail 2.0 dCi XE

Autoarvio: Koeajossa Nissan X-Trail 2.0 dCi XE

Laajaa maasturimallistoa tarjoavan Nissanin keskiluokan katumaasturi X-Trail jatkaa toisessakin sukupolvessaan edeltäjän kaltaisissa kulmikkaissa linjoissa samaan aikaan, kun kilpailijat ovat poistaneet ulkomuodostaan maasturimaisuutta.

Moottorivaihtoehtoja on tarjolla neljä: 2,0- ja 2,5-litraiset nelisylinteriset bensamoottorit sekä Renaultin 2,0-litrainen diesel kahtena tehoversiona. Näistä pienitehoisempaan eli 150-hevosvoimaiseen saa myös automaattivaihteiston. Bensakoneisiin on tarjolla portaaton CVT-automaatti. Koeajoauto oli varustettu 2,0-litraisella bensamoottorilla. Tämä perusmoottori on 1600-kiloiseen X-Trailiin varsin vaisu. Erityisesti ohituskiihtyvyys suurilla vaihteilla on puhditonta saman tehoisiin kilpailijoihinkin verrattuna. Dieselin lisähinta on 5000 euroa, mutta summan pulittamista kannattaa harkita jo pienehköillä ajomäärillä.

X-Trailin ajettavuudessa huomiotaherättävimmäksi piirteeksi nousee kevyt ohjaus. Ohjaus tekee ainakin tottumattomalle ajamisesta hieman kiemurtelevaa. Ongelmaa lisää auton herkkyys tienpinnan epätasaisuuksille, esim. toispuoleisille urapaikkauksille sekä normaalia voimakkaampi aliohjautuvuus. Ylitsepääsemättömistä ongelmista ei kuitenkaan ole kyse. Virheettömiä ajo-ominaisuuksia eivät tarjoa kilpailijatkaan.

Mukavuudessa X-Trail puolestaan on edellä aasialaiskilpailijoitaan. Jousitus on kohtuullisen pehmeä ja suodattaa hyvin pois pieniä epätasaisuuksia. Osaltaan tilannetta auttaa myös korkeahko rengasprofiili. XE-varusteisen X-Trailin rengaskoko on 215/65R16.

Nelivetojärjestelmässä on edelleen kolme toimintamoodia: pelkkä etuveto, automaattiasento ja lukittu neliveto. Automaattiasennossa X-Trailin järjestelmä on lamellikytkimensä ansiosta nopeammin kytkeytyvä kuin kilpailijoiden viskokytkimet. Nelivetojärjestelmän uutuuksia ovat alamäkihidastin (ei 2.0 bensa) ja mäkilukko.

Melutasossa on tapahtunut jousitusmukavuuden ohella selvää kehitystä edeltävään malliin verrattuna. Moottorin ääni on kohtuullisen vaimea. Moottoritienopeudessa kuuluu lieviä tuulen suhinoita. Rengasmelu on tuttuun tapaan hallitseva äänenlähde, mutta sekin on vaimeampaa kuin useimmissa kilpailijoissa.

Suorituskyky: 7,4

Renaultin diesel on sivistynyt ja puhdikas jo pienitehoisempana versiona. Jarrut ovat heikkotehoiset.

Mukavuus: 7,5

Etuistuimet eivät tue riittävästi pitkillä matkoilla. Takaistuimella on niukasti polvitilaa. Perusmallin varustelu ei ole runsas, mutta järkevästi valittu.

Luotettavuus: 7,3

X-Trailin törmäystestitulos jää 4 tähteen. Luotettavuus on kokonaisuutena keskitasoa.

Ajomiellyttävyys: 7,7

X-Trailissa on katumaasturiksi melko mukava jousitus. Ajo-ominaisuuksissa sen sijaan on selkeitä puutteita, vaikka ajettavuutta voikin luonnehtia helpoksi. Melutaso on kohtuullinen.

Ulkonäkö: 5,9

Kulmikas muotoilu poikkeaa muotivirtauksista. Massiivinen perä ja ylisuuret ikkunat pilaavat linjakkuutta. Sisustuksen muotoilu on yksinkertaista.

Polttoaineen kulutus: 8,9

X-Trailin dieselversiot ovat luokassaan taloudellisia.

Valmistuslaatu: 6,5

Sisustus antaa halvan vaikutelman.

Sisätilojen suunnittelu: 8,5

Tavaratila on useimpia kilpailijoita suurempi ja monikäyttöisyys on hyvällä tasolla. Säilytyslokeroita on runsaasti.

Luokkansa paras: 7,7

X-Trail on kokonaisuutena keskinkertainen auto, joka erottuu kilpailijoista lähinnä maasturimaisella muotoilullaan.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin