Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Peugeot 307 Wagon HDi 90 Premium Plus

Autoarvio: Koeajossa Peugeot 307 Wagon HDi 90 Premium Plus

307 SW on normaalin 307:n tavoin vaivaton ajettava. Ohjaus on melko tunnokas ja keskittää hyvin. Aivan Focuksen tasolla ei kuitenkaan olla. Myös kaarreominaisuudet ovat kiitettävät. Moottoritien rampissa ajaa mielellään. Suuntavakavuutta ei voi 307:ssä moittia, ja ilmeisesti akselivälin pidennys vakauttaa kulkua entisestään. Myös kaupungissa 307 SW on vaivaton.

Jousitus on tukeva, mutta mukava. Suuret heitot menevät miellyttävästi, mutta ainakin yhden hengen kuormalla jousitus on pintakovempi kuin mitä tämän luonteisessa autossa pitäisi. Maltillisen rengasprofiilin (195/65-15) ansiosta häiritsevää tärinää ei ole lainkaan. 2,0-litraisessa mallissa 16-tuumaisilla pyörillä tilanne lienee huonompi. 1,6-litraisessakin ratakiskojen ja kaivonkansien ylitys aiheuttaa melkoisen kolinan, joka ilmeisesti osittain aiheutuu hattuhyllyrakennelmasta ja osittain jousituksesta.

1,6-litraista voidaan normaalissa 307:ssä pitää kohtuullisen suorituskykyisenä, mutta SW:n paino alkaa olla liikaa. Ohituskiihtyvyys varsinkin viitosella jää melko vaatimattomaksi.

Melutaso on tasaisesti ajettaessa eräs luokan hiljaisimmista. Hiljaisia autoja tässä luokassa ei olekaan, sillä ääntä on huomattavasti esim. Vectraa enemmän. 1,6-litraista 307:ää vaivaavat kuitenkin vedätyksessä kovin voimakkaana kuuluvat imuäänet. Myös moottorijarrutuksessa kuuluu jotakin ääntä, jonka lähdettä en pystynyt paikallistamaan.

Suorituskyky: 6,3

90-hevosvoimaisen dieselin suorituskyky jää melko vaatimattomaksi. Jarrut eivät yllä useimpien kilpailijoiden tasolle.

Mukavuus: 8,0

Pitkäakselivälinen Wagon tarjoaa mallikelpoiset takaistuintilat. Varustetaso on ajanmukainen, mutta lisävarusteita ei ole tarjolla kovin runsaasti. Lämmityslaitteen teho on vaatimaton.

Luotettavuus: 6,7

307 on ollut laadultaan moniongelmainen auto, mutta laatu on vuosien varrella hieman parantunut. Turvallisuus ei ole nykytasoa.

Ajomiellyttävyys: 8,0

307 pärjää ajomiellyttävyydessä 308:aa paremmin: ajo-ominaisuudet ovat samaa luokkaa, mutta jousitus mukavampi. Myös näkyvyys ja ketteryys ovat hieman paremmat.

Ulkonäkö: 7,3

307:n muotoilu on jo hieman vanhentunut, mutta farmarin peräpään muoto miellyttää monia enemmän kuin 308:ssa.

Polttoaineen kulutus: 8,6

Kulutus on pieni ja huoltokustannukset kohtuulliset.

Valmistuslaatu: 5,5

307:n viimeistely ja materiaalit jättävät selvästi toivomisen varaa.

Sisätilojen suunnittelu: 8,7

Tavaratila on luokan parhaimmistoa ja sisätilojen suunnittelu on käytännöllistä.

Luokkansa paras: 7,6

307 on vielä myynnissä farmarimallina. Ominaisuudet eivät ole ratkaisevasti vanhentuneet, mutta hinta on liian lähellä 308:aa.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin