Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Peugeot 4007 Premium HDi 156 FAP

Autoarvio: Koeajossa Peugeot 4007 Premium HDi 156 FAP

Peugeot 4007 on seitsemänpaikkainen kaupunkimaasturi eli SUV (Sports Utility Vehicle), jota on valmistettu vuodesta 2007. Vaikka Peugeot on ranskalainen merkki, valmistetaan 4007:ää Japanissa. Itse asiassa 4007 on Peugeotia valmistavan PSA-konsernin ja japanilaisen Mitsubishin yhteistyön tulosta. 4007:n alusta on sama kuin Mitsubishin Outlander-kaupunkimaasturissa.

Peugeot 4007:n moottori on 2,2-litrainen HDi-diesel, jossa on 6-pykäläinen manuaalivaihteisto. Kuljettaja voi valita vetotavan valitsimella kolme vaihtoehtoista vetotapaa: kaksipyöräveto (2WD), nelipyöräveto (4WD) ja tasauspyörästön lukitus. Perusvetotapa on 4WD. Turboahdettu 2,2-litrainen diesel-kone kuluttaa keskimäärin 7,3 l/100 km. Hiilidioksidia pääsee samalla ilmoille niukasti alle 200 g/km. Luvut ovat dieseleiden keskitasoa.

4007:ssa istutaan korkealla ja näkyvyys autosta on hyvä. Ajo-ominaisuudet ovat henkilöautomaiset. Alusta on jämäkkä ja suorituskyky on auton kokoon nähden hyvä.

Suorituskyky: 8,3

Suorituskyky on melko hyvä: moottorissa on voimaa läpi kierroslukualueen.

Mukavuus: 8,2

Takaistuimella on hyvin tilaa. Etuistuinten muotoilu on onnistunut. Premium-varustetaso ei vielä ole kovin täydellinen. Lisävarusteita saa enemmän kuin sisarmalli Mitsubishi Outlanderiin.

Luotettavuus: 6,8

Mitsubishiin verrattuna takuu on lyhyempi ja tiepalvelu heikompi. Törmäystestissä 4 tähteä.

Ajomiellyttävyys: 7,9

Alustan virityksessä ranskalaiset ovat onnistuneet hieman japanilaisia paremmin. Ajo-ominaisuuksista puuttuu kuitenkin täsmällisyyttä. Melutaso on keskinkertainen.

Ulkonäkö: 6,9

4007 on Outlander, johon on hieman väkinäisesti sovitettu suurikokoinen Peugeotin kita keulalle. Sisustus poikkeaa merkin muista malleista, muutokset Mitsubishiin rajoittuvat lähinnä rattiin.

Polttoaineen kulutus: 7,9

Kulutus on melko pieni, mutta huoltokustannukset korkeat.

Valmistuslaatu: 6,5

Sisustus on muovinen eikä anna kovin hyvää kuvaa laadusta.

Sisätilojen suunnittelu: 8,7

Tavaratila on suuri. Takaistuin taittuu näppärästi eteen ja tilan pohja on tasainen.

Luokkansa paras: 7,7

Hinta on tuntuvasti korkeampi kuin 2,0-litraisella dieselillä varustetuissa kilpailijoissa. Ominaisuudet ovat luokan keskitasoa.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin