Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Saab 9-5 Sedan 1.9TiD PF Vector A5

Autoarvio: Koeajossa Saab 9-5 Sedan 1.9TiD PF Vector A5

Saab 9-5 on tyyppiesimerkki autosta, joka ei herätä huomiota eikä kateutta. Samaan aikaan 9-5:n korimalli on sedaninakin poikkeuksellisen käytännöllinen. Tilat tai sisäänkäynnin helppous ovat menneet sulavalinjaisen muodon edelle.

Auton hieman uudempia kilpailijoita pienemmät mitat asettavat kuitenkin rajansa sisätiloille. Polvitilaa takaistuimella on yllättävän hyvin lyhyestä akselivälistä (270 cm) huolimatta. Ennemminkin pulaa on pääntilasta ja kolmelle matkustajalle takatiloja ei ole mitoitettu.

Edessä tilasta sinänsä ei tämän luokan autoissa ole pulaa, mutta Saabin kojetaulu sijoittuu varsin lähelle kuljettajan polvia. Kojetaulun massiivisuus myös pienentää tiloja mielikuvatasolla. Istuma-asento 9-5:ssä on miellyttävän korkea. Osa Aeron ostajista kuitenkin todennäköisesti kaipaisi urheilullisempaa ajoasentoa. Ohjauspyörässä on pituussäätö, mutta kovinkaan suuri osa kuljettajista tuskin tarvitsee muita kuin takimmaisen asennon.

Suorituskyky: 7,3

Fiatin suunnittelema 1,9-litrainen diesel on ajanmukainen, mutta 9-5:n painoisessa autossa suorituskyky jää keskinkertaiseksi.

Mukavuus: 8,1

9-5 on kilpailijoitaan pienempi ulkomitoiltaan ja vastaavasti myös sisätilat jäävät hieman pienemmiksi. Eniten pulaa on takaistuimen pääntilasta. Istuinten muotoilu on onnistunut hyvin. Varustelusta puuttuu muutamia varusteita, jotka uudemmista kilpailijoista löytyvät.

Luotettavuus: 7,3

Turvallisuudeltaan 9-5 on edelleen ajanmukainen korkeasta malli-iästään huolimatta. Ruosteenesto on hyvä, mutta muuten luotettavuus jää keskitasolle.

Ajomiellyttävyys: 7,8

Ajo-ominaisuuksissa ei ole saksalaisten täsmällisyyttä, mutta ajettavuus on silti vakaata ja ongelmatonta. Melua on enemmän kuin tuoreemmissa kilpailijoissa.

Ulkonäkö: 6,6

Saab 9-5:n viimeisin versio on menestynyt hyvin markkinoiden rumin auto -äänestyksissä. Perusmuoto on vanhentunut ja uusittu keula epäonnistunut. Myös sisätilojen muotoilussa ikä näkyy.

Polttoaineen kulutus: 8,2

Kulutus on hivenen suurempi kuin kilpailijoiden 4-sylinterisissä dieseleissä.

Valmistuslaatu: 7,5

Viimeistelyn taso on kohtuullisen hyvä, mutta tässä kokoluokassa hieman alle keskitason.

Sisätilojen suunnittelu:  7,7

Tavaratila on suurikokoinen ja keskimääräistä käytännöllisempi. Myös sisätilat on suunniteltu käytännöllisesti. Turvallisuusvarustelussa ei ole puutteita.

Luokkansa paras: 8,0

Ominaisuudet eivät yllä aivan luokan kärkeen.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Saab - YLEISIMMÄT MALLIT


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin