Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely: Alfa Romeo 147 (2009)

Autoesittely: Alfa Romeo 147 (2009)

Alfa Romeo 147 esiteltiin vuonna 2000. Seuraavana vuonna se valittiin Euroopassa vuoden autoksi.

147 mallin on muotoillut Walter da Silva ja tuttuun Alfa Romeomaiseen tapaan lopputulos on omaleimainen ja kaunis. Onnistuneesta ulkonäöstään ja palkinnoista huolimatta valmistaja on pettynyt mallin myyntilukuihin. Vuonna 2004 tehty kasvojenkohotuskaan ei auttanut.

Ulkoa ja sisältä

Kokonsa puolesta 147 sijoittuu pienien perheautojen luokkaan, jossa kilpailijana on esimerkiksi Volkswagen Golf. Urheilullinen ja tiukkakatseinen auto on pitkä ja matala ja keskellä on tavaramerkiksi muodostunut jäähdyttimen säleikkö. Lyhyeksi muotoiltu takapää merkitsee luonnollisesti pienempää tavaratilaa, mutta omassa kategoriassaan tilaa voi pitää normaalina.

Sisätilat ovat laadukkaanoloiset ja hallintalaitteet toimintoineen oppii nopeasti jos on joskus autolla ajellut. Etuistuimissa on hyvä sivuttaistuki ja hyvään ajoasentoon penkin saa säädettyä melko helposti.

Takapenkeillä ei pidempi mies viihdy, eikä tarvitsekaan, koska 147 on kauniiden ja rohkeiden pariskuntien auto. Kyllähän takapenkille lapset mahtuvat hyvin, mutta ne pientenlasten mukana kulkevat oheistuotteet, kuten lastenvaunut voi joutua pilkkomaan aika moneen osaan, jotta takakontti ne nielee.

Varusteita

Vakiovarustelistaan kuuluvat muun muassa Selespeed -vaihteisto, ASR -vedonvalvontajärjestelmä, VDC -suuntavakavuuden valvontajärjestelmä, automaatti-ilmastointi, Bosen laadukas stereojärjestelmä, nahkainen urheiluratti stereon säädöillä höystettynä, ABS- ja EBD -jarrujärjestelmät ja kuusi turvatyynyä. Kolariturvallisuus ei yllä kuin kolmeen tähteen Euro NCAP testissä.

Lisävarusteena voi valita esimerkiksi metallivärin, sähkötoimisen kattoluukun, peruutustutkan tai navigointijärjestelmän.

Moottorit ja tulevaisuus

Voimanlähteeksi on Suomessa tarjolla kolme vaihtoehtoa 1,6- tai kaksilitrainen bensiinimoottori (105 hv tai 150 hv) sekä dieselmalli 1.9 JTD (150 hv). Päästöjä moottorit tuottavat 157-211 CO2/km ja kulutus sadalla kilometrillä liikkuu yhdistelmäajossa 5,9 litran ja 8,9 litran välillä. Halvin malli lähtee kotiin 26600 eurolla ja kallein 29600 eurolla ilman lisävarusteita.

Alfa 147 on Suomessa harvinainen auto. Mallia rekisteröitiin vuonna 2008 Suomessa 74 kappaletta.

Yhdeksänvuotias 147 on tullut tiensä päähän ja sen korvaajaksi odotetaan uutta 149 mallia vuosien 2009 ja 2010 vaihteen tienoilla. 149 turvallisuuteen on tietojen mukaan panostettu aiempaa mallia enemmän, sillä se tähtää Euro NCAP testissä maksimi tähtimäärään.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin