Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Alfa Romeo MiTo 2012

Alfa Romeo Mi.To nimi kuulostaa italiaksi lausuttuna samalta, mutta englanniksi kirjoitettuna Me Too eli suomeksi siis ”minullekin”.
Autoesittely Alfa Romeo MiTo 2012

Valmistajan mukaan nimi tulee sanoista Milano.Torino eli Milanosta missä Alfa Romeon merkki lähes vuosisata sitten sai alkunsa ja Torinossa, jossa auto valmistetaan. Nimellä haluttiin myös luoda vaikutelmaa siitä, että kyseessä on kaupunkiauto. Alfa Romeo Mito sijoittui viidenneksi Vuoden Auto 2009 äänestyksessä.

Alfa Romeo on edelläkävijä italialaisen muotoilun ja urheilullisen ajotuntuman yhdistämisessä. Tänä päivänä suuntaus autoalalla on kuitenkin entistä pienempiin ja ympäristöystävällisempiin autoihin.

Ajomukavuudesta ja urheilullisuudesta tinkimättä Alfa MiTo vastaa tämän päivän ympäristöhaasteisiin. Tästä esimerkkinä kurissa pidetyt hiilidioksidipäästöt, jotka ovat alhaisimmillaan vain 119 g/km. Suomessa myynnissä on kolme MultiAir-moottoria: 105 hv sekä turboahdetut 135 ja 170 hv – kaikki 1,4-litraisia. Saatavilla on myös 2 diesel vaihtoehtoa.

Auto on persoonallinen myös ulkonäkönsä puolesta, sillä auton ulkonäkö on osittain matkittu Alfa Romeo 8C -superautosta. Muita "lainattuja" piirteitä ovat mm. kehyksettömät sivuikkunat, keulan muotoilu, ajovalot ja taka led-valot. Uusi keulailme tullaan todennäköisesti näkemään myös nykyisen Alfa Romeo 159:n korvaajassa Giulietassa.

Miton tyylikkyys ei jää vain ulkokuoreen. Sisällä kaikki on asiallisesti viimeisteltyä ja toimivan oloista. Istuinverhoilun ja kojetaulun värin saa personoida oman mielen mukaan. Sisätiloihin voidaan asentaa myös Bose®-hifiäänentoistojärjestelmä.

MiTo on ensimmäinen Alfan malli, jossa on uusi Alfa TCT kuusivaihteinen automaattivaihteisto. Uusi automaattivaihteisto pienentää polttoainetta jopa 10 % vähemmän verrattuna Alfan perinteiseen automaattivaihteistoon. Lisäksi vaihteistoon voidaan yhdistää Start&Stop-automatiikka, joka edelleen vähentää polttoaineen kulutusta.

MiTon erikoisuus on ajo-ohjelman valintamahdollisuus. Vaihtoehdot ovat Normal, Dynamic ja All Weather. Normaali asetus on nimensä mukaisesti normaliin ajoon ja tavanomaisiin ajo-olosuhteisiin. Dynamic asetutuksella moottori reagoi nopeammin kaasuun ja ajonhallintajärjestelmä puuttuu vähemmän ajamiseen. All Weather asentoa käytetään mm. liukkaissa tai muuten hankalissa olosuhteissa.

Alfan MiTo on rakennettu Fiatin Grande Punton pohjalevylle, josta Alfa Romeo on lähtenyt muokkaamaan auton designia sekä  rakennetta Alfa Romeoiden suuntaan. Alusta on erittäin jämäkkä, ja autolla oli ilo ajaa niin mutkaisia maanteitä kuin moottoriteitäkin. MiTossa on dynaaminen jousitus, jossa sähkösäätöiset iskunvaimentimet säätyvät jatkuvasti tien pinnan ja ajonopeuden mukaisesti. Kovin huonokuntoisilla teillä Mito ei ole parhaimmillaan kovahkon jousituksen takia. Ajonvakautusjärjestelmä on MiTossa vakiovarusteena.
 
Tavaratila on selkeän muotoinen ja kohtuullisen kokoinen. Tavaratilan pohja on melko syvällä lastausaukon reunasta.

Kilpailijat
Mi.To kilpailee ns. pienten statusautojen luokassa, johon kuuluvat esim. Smart, MINI (BMW), Fiat Nuova 500, Toyota IQ ja Audi A1.

Vertailuun valittiin Audi A1 ja BMW 1 sarjan edustaja.

Mitat
Kolmiovinen Alfa Mi.To on 4,06 metriä pitkä, 1,72 metriä leveä ja 1,44 metriä korkea. Autoa tarjotaan sekä 4- että 5-paikkaisena.

Turvallisuus
Vakiona MiTossa on 7 turvatyynyä ja lisäksi autosta löytyy viisi turvavyömuistutinta eli kuljettaja näkee peruutuspeilistä onko kaikkien matkustajien turvavyöt kiinnitetty. Ohjasupyörä on kokoonpainuva törmäystilanteissa. Euro NCAP -törmäystestissä Alfa Romeo Mito saavutti täydet viisi tähteä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin