Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi A3 2009

Audi A3 on saksalaisen VAG -yhtymään kuuluvan Audin keskikokoinen perheauto. Ensimmäinen malli esiteltiin vuonna 1996. Uuden sukupolven aika oli vuonna 2003. Auton tekniikka perustuu samaan pohjalevyyn, jota käytetään myös esimerkiksi Volkswagen Golfissa ja Škoda Octaviassa.
Autoesittely Audi A3 2009

A3 oli vuonna 1996 Audin paluu alempaan keskiluokkaan, koska edeltäjää Audi 50 -mallia oli valmistettu viimeksi 1978. A3:a valmistetaan Ingolstadissa Saksassa. Viisiovinen A 3 tuli markkinoille vuonna 1999 yleisön pyynnöstä, vaikka merkki oli aikonut pysytellä kolmiovisissa malleissa. Tarkoituksena oli luoda Volkswagen Golfia urheilullisempi imago. Tarjolla oli etu tai neliveto ja kaikki moottorit olivat nelisylinterisiä sekä 20 venttiilisiä.

A3:n uusinta versiota markkinoidaan suorituskyvyllä, taloudellisuudella ja tyylikkyydellä. Nykyinen versio esiteltiin vuonna 2003 Geneven autonäyttelyssä, ja facelift vuonna 2009. Taloudellisuutta ja tehokkuutta löytyy moneen makuun. Bensiinimoottoreista taloudellisin valmistajan mukaan on 1,4 TFSi (125 hevosvoimaa), joka kuluttaa noin 5,6 litraa/100 kilometriä. Kulutuksen toisessa ääripäässä murisee 3,2 V6 quattro(250 hevosvoimaa), joka kuluttaa 9,4 litraa/100km. Jälkimmäisen konevaihtoehdon kohdalla mainittuun kulutukseen pääseminen voi vaatia kuskilta ekologisenajamisen kurssin käymistä. Oman ostajakuntansa löytää varmasti myös erikoismalli S3, jonka 2,0 TFSi moottori tuottaa 265 hevosvoimaa.

Tilat ja mukavuus

Tavaratila on kooltaan saman kokoinen kuin Golfissa eli suurempi kuin BMW Compactissa. Tavaratilan pohja on varsin syvällä. Sen alle on kuitenkin mahdutettu pienikokoinen varapyörä. Käännetyn takaistuimen selkänoja jää tavaratilan pohjaa korkeammalle tasolle ja se nousee vieläpä selvästi eteen päin.

A3 on nykyisiin perheautoihin verrattuna melko matala ja myös luonteva istuma-asento edessä on matalahko. Etuistuimet ovat muotoilultaan hyvät ja pehmustukseltaan melko kovat. Saksalaisilla on taito tehdä istuimia, joissa on hyvä sivutuki, mutta tilaa leveämmällekin selälle. Keulan näkeminen kuljettajan paikalta edellyttää istuimen nostamista ylemmäksi. Muuten näkyvyys autosta on hyvä. Ajoasentoon liittyvä huomio on se, että nelipuolaisessa ohjauspyörässä käsiä pidetään varsin ylhäällä, jolloin rattia tekisi mieli laskea. Ratin laskeminen taas peittää mittarit. Tässä suhteessa Ambition-mallin kolmipuolainen ohjauspyörä on parempi.

Melutaso on vain hieman Golf-luokan normaalia tasoa hiljaisempi. Jostakin syystä monet luokkaa suuremmat autot ovat selvästi hiljaisempia, ja näiden tasolle Audi ei pääse. Vallitseva melunlähde on rengasmelu. Laadukkaaseen autoon kuuluu tietysti se, että minkäänlaisia kitinöitä ei esiinny ja tuulen suhinat on pidetty matkustamon ulkopuolella.

Audi A3 on erittäin laadukkaasti tehty auto ja parhaiten tämän aistii sisustuksesta. Materiaalit ovat arvokkaita ja viimeistely moitteetonta. Kojelaudan muotoilu on tyylikäs, jos malttaa ostaa tyyliin sopivan ylihintaisen Audi-radion. Kromia on käytetty lukuisissa pienissä yksityiskohdissa.

Päästöt, turvallisuus ja taloudellisuus

Dieselrintamalla A3 tarjoaa tällä hetkellä kahta erikokoista turbo dieseliä. 1,9 TDi (105 hevosvoimaa), ja 2.0 TDi kahdella eri tehoisella versiolla (140 ja 170 hevosvoimaa). Dieselit kuluttavat 4,5-5,6 litraa 100 kilometrillä. A3 saa tulevaisuudessa myös 1,6 TDi –moottorit. Päästöjä kertyy bensiinimoottoreilla 133g(1,4TFSi)-224g(3,2 V6) CO2/km ja dieselmoottoreilla119g(1,9 TDi e)-149g(2,0 TDi) CO2/km.

Turvallisuutta ei ole tyylistä huolimatta unohdettu. Turvavarustelistalta löytyy esimerkiksi jäykkä ja lujatekoinen täyssinkitty korirakenne törmäysvoimaa vaimentavilla rakenteilla, kokoonpainuva turvaohjauspylväs, tehokkaat sivutörmäyssuojat sekä kattava turvatyynyjärjestelmä sekä peräkolarissa kaularankaa suojaava Audi backguard -järjestelmä etuistuimissa

Vakio ja lisävarusteita löytyy

Vakiovarusteisiin kuuluu täysautomaattinen ilmastointi, radio/cd-soitin kahdeksalla kaiuttimella, etuistuimet Easy Entry -toiminnolla ja korkeudensäädöllä, kattava turvavarustus (mm. etu- ja sivuturvatyynyt, Sideguard -ikkunaturvaverhot, ESP-ajonvakautusjärjestelmä, ABS/EBV, hätäjarrutustehostin, Audi backguard), sekä sähkötoiminen ajonopeuteen mukautuva ohjaustehostin.

Lisävarustelistasta voi valita esimerkiksi lasisen panoraamakaton, akustisen pysäköintitutkan eteen ja taakse, xenon ajovalot kaarre ominaisuuksilla, automaattisesti himmentyvän taustapeilin sade- ja valotunnistimella.

Audi A3 malliston hinnat liikkuvat 25 958,55 euron(1,4 TFSi) ja 55 501,06 euron(S3) välillä ja jälkimmäinen ilman lisävarusteita. Uusi Audi A3 on tulossa markkinoille vuoden 2010 lopulla.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin