Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi A3 Sportback g-tron 2014

Audin A3 tarjonta kasvoi jälleen kun Suomen markkinoille saatiin uusi sekä maa- että biokaasua käyttävä Audi A3 Sportback g-tron -malli. Erot tavalliseen Sportbackiin verrattuna ovat pieniä. g-tronissa on tankkausluukun takana kaksi reikää ja tavaratila on tilavuudeltaan kaasutankkien myötä noin sata litraa perusmallia pienempi.
Autoesittely Audi A3 Sportback g-tron 2014

A3 Sportback g-tron on toteutettu uusimman sukupolven kaasukäyttöteknologialla. Kahteen tavaratilan lattian alle sijoitettuun kaasusäiliöön mahtuu 7,2 kg kaasua kumpaankin eli yhteensä 14,4 kg. Lisäksi autossa on normaalikokoinen 50 litran bensiinisäiliö. Mittaristossa on niin ikään kaksi polttoainemittaria.



Ultrakevyet kaasusäiliöt painavat kumpikin 27 kiloa vähemmän kuin vastaavat perinteiset kaasusäiliöt. Kolmikerroksisen säiliön valmistusmateriaalina on käytetty sisältä ulospäin lukien kaasua läpäisemätöntä polyamiidipolymeeriä, lujuuden antavaa hiilikuituvahvistettua polymeeriä (CFRP) ja lasikuituvahvistettua polymeeriä ulkoisia vaurioita vastaan. Viisiovisen hatchbackin toimintamatka on 1 300 km.

Audi A3 Sportback g-tronissa on myös elektroninen kaasunpaineen säädin. Tämä kompakti ja kevyt komponentti säätää kaasun paineen siten, että hitaammassa ajossa kaasunpaine on alhaisempi hyvää energiatehokkuutta silmälläpitäen ja korkeampi silloin, kun kuljettaja tarvitsee moottorilta enemmän tehoa. Kun kaasun paine säiliössä laskee alle 10 barin, vaihtaa järjestelmä automaattisesti bensiinikäytölle. Audi A3 Sportback g-tronin suorituskyky on yhtenevä kummallakin polttoaineella. Kaasukäytöllä A3 g-tronin toimintamatka on keskimäärin 400 km ja bensiinillä päästään sen lisäksi vielä noin 900 km. Kummankin polttoaineen kulutusta voi seurata mittariston ajotietokoneesta.

Istuimet ovat niin edessä kuin takana hyvät ja etuistuimien säätövarat runsaat. Edessä istuinosan kovuus on viety äärirajalle, mutta epämukavaksi sitä ei vielä voi moittia. Keskikonsolin korotettu reuna osuu kaasujalan polveen. Oven yläkarmi on melko matalalla kattoon nähden ja pidemmät joutuvat kallistamaan päätään totuttua enemmän. Tavallisen Sportbackin tavaratilan tilavuus on 380 litraa, joten G-tronissa se on noin 280 litraa. Tavaratila ei ole suuren suuri, vaikka onkin selkeän muotoinen.



Moottori perustuu uuteen 1.4 TFSI-bensiinimoottoriin. Tärkeimmät muutokset on tehty sylinterikanteen, turboahtamiseen, suihkutusjärjestelmään ja katalysaattoriin. Moottori kehittää 81 kW:n (110 hv) huipputehon ja 200 Nm:n vääntömomentin. Kaasun kulutus on 3,2 kg/100 km ja vastaavat CO₂-päästöt 88 g/km (S tronic -vaihteistolla). Manuaalivaihteilla varustettuna päästöjä syntyy 92 g/km. Yhdistetty kulutus on 5,0 l / 100 km. 0-100 km/h auto kiihtyy 10,8 sekunnissa.

Edullista ajoa

Biokaasun hiilidioksidipäästöt ovat jopa 90 % pienemmät kuin bensiinillä. Hinnaltaan kaasu on edullisin liikenteen polttoaine. Vertailuhintana bensiiniin maakaasu maksaa tällä hetkellä noin 0,899 ja biokaasu noin 0,963 euroa/litra. Tällä hetkellä Suomessa on 21 maa- ja biokaasun jakeluasemaa. Jakeluverkosto kehittyy ja kasvaa lähivuosien aikana.

Audi A3 Sportback g-tron -mallin hinnat alkavat 29 470,36 eurosta business-varustelulla. Toisin sanoen g-tron on noin tuhat euroa perusmallia kalliimpi.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin