Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi A4 Avant (2004)

Autoesittely Audi A4 Avant (2004)

Audi on eurooppalaisista autonvalmistajista voimakkaimmin panostanut nelivetoisiin henkilöautoihin. A4:ssä ja sitä suuremmissa malleissa on markkinoiden kehittynein Torsen-pyörästöön perustuva nelivetojärjestelmä, jossa ei ole esim. viskokytkimeen perustuviin nelivetototeutuksiin liittyvää viivettä jonkin pyörän luistaessa.

A4 on ollut nyt markkinoilla noin neljä vuotta, mutta se näyttää edelleen nykyaikaiselta. Avantin ulkomuoto on ehkä jopa hieman typistetyn näköistä sedania tyylikkäämpi. Syksyllä 2004 tulevassa faceliftissä keulan ilmettä muutetaan räyhäkkäämmäksi.

Sisätiloiltaan A4 on suunnilleen samalla tasolla muiden premium-mallien kanssa eli sisätilat ovat esim. VW:n mallistoon verrattaessa lähempänä Golfia kuin Passatia. Kahdelle keskimittaiselle tai sitä lyhyemmälle on takaistuimella riittävästi tilaa. Takaistuin on istumamukavuudeltaan tavanomaista miellyttävämpi. Tavaratilaltaan A4 Avant on pienempi kuin monet luokkaa pienemmät farmarit. 

Moottorina koeajetussa autossa oli tutun 1,8-litraisen turbomoottorin tehokkaampi 190-hevosvoimainen versio. Moottorin tuntui lisääntyneen ilmoitettuja lukemia vastaavasti 150-hevosvoimaiseen verrattuna. Moottorin ominaisuudet ovat kaikin puolin miellyttävät karkeaa käyntiääntä lukuun ottamatta. Suorituskyky on useimmille riittävä, mutta olennaisinta on se, että keliolosuhteista riippumatta voima saadaan siirretyksi auton liikuttamiseen.

Valitettavaa sen sijaan on se, että Quattron yhteydessä automaattivaihteistoa haluava joutuu tyytymään perinteiseen Tiptroniciin miellyttävämpien Multitronicin tai DSG:n sijasta. Quattro kuluttaa ilmoitettujen lukemien mukaan noin litran etuvetomallia enemmän ja automaattina ero kasvaa tästäkin verrattuna Multitronicilla varustettuun etuvetomalliin. 1,8-litraisen moottorin tulee korvaamaan facelift-mallissa 2.0T FSI (200 hv).

A4:n ajo-ominaisuuksissa ei ole juurikaan puutteita. Lumisissa ja liukkaissa talviolosuhteissa suoritetussa koeajossa sai hyvin esille Quattron ominaisuudet. Risteyksestä liikkeelle lähdettäessä ei tarvitse jäädä miettimään, ehtiikö liikkeelle ajoissa vai vievätkö lipsuvat pyörät tai vauhtia hyydyttävä luistonesto liikaa aikaa. Ohituksissa keskipolanteen ylitys käy huomaamatta. A4 Quattro on myös poikkeuksellisen tunnoton syville ja teräväreunaisillekin ajourille. Ajotuntuma on kaiken kaikkiaan erinomainen, mihin osaltaan vaikuttaa tunnokas ohjaus. ESP käyttäytyy sivistyneesti ja huomaamatta.

A4:n alusta on tunnetusti varsin kova. Sen johdosta myös polkeentuneen lumen epätasaisuudet välittyvät tarpeettoman voimakkaasti matkustamoon. Myöskään ratakiskojen ylityksessä tuntuma ei ole niin hienostunut kuin tässä luokassa mukavammalla jousituksella varustetuissa malleissa.

A4 on varsin hiljainen auto alustan ja suhinoiden osalta. Moottorin ääni on kuuluvampi kuin tässä hintaluokassa pitäisi. Automaatti-ilmastointi aiheutti muutaman asteen pakkasesta herätettyä autoa lämmittäessään totuttua voimakkaampaa ilmavirtauksen suhinaa, vaikka sinänsä toimikin miellyttävän vedottomasti.

A4:n vakiovarustelu Premium-paketteineen sisältää ESP:n, automaatti-ilmastoinnin ja sumuvalot. Audilla on nyt tarjolla myös kohtuullisen hintaisia varustepaketteja. Ambiente-paketissa saa 2000 eurolla mm. vakionopeussäätimen, merkkikohtaiset stereot, etumatkustajan turvatyynyn poiskytkennän ja etuistuimen keskikyynärnojan. Vaihtoehtoinen Quattron Sport-paketti puolestaan sisältää 3000 eurolla urheilualustan, urheiluistuimet ja stereot. Yksittäin ostettuna lisävarusteet ovat erittäin kalliita.

A4:n sisustus on erittäin laadukas ja laadun tuntuma säilyy myös mm. tavaratilassa ja moottoritilassa. Henkilökohtaisesti en kuitenkaan pidä lämmityslaitteen säätimiä digitaalinäyttöineen tyylikkäinä.  Hallintalaitteissa ei ole suurempaa huomauttamista. Kytkin on toki pitkäliikkeinen samoin kuin monissa konsernin autoissa.

Timo Nurmela / Automerkit.fi


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin