Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi A6 2008-2009

A6 tuli Audin mallistoon vuonna 1994. Sitä edelsi Audi 100. Nyt on myynnissä kolmas sukupolvi, joka tuli markkinoille vuonna 2005.
Autoesittely Audi A6 2008-2009

A6:n tärkeimmät kilpailijat ovat BMW:n 5-sarja ja Mercedeksen E-sarja.

Audi A6:n markkinoinnissa korostetaan muotoilua, teknologiaa, suorituskykyä ja tasokasta varustelua. Autokaupoissa on tarjolla kolme A6-versiota: sedan, farmari Avant ja allroad quattro.

A6 Sedanin muotoilu korostaa urheilullisuutta. Esimerkiksi konepelti heijastelee voimaa ja suorituskykyä. Teknologiaa tuodaan esiin mm. erilaisilla valovaihtoehdoilla. Autoon saa valinnaisena halogeenivalot, korkeudensäädöllä varustetut Xenon-kaasupurkausvalot tai kääntyvät kaarreajovalot.

Sisätilojen suunnittelussa esikuvana on ollut hieman suurempi Audi A8. Keskikonsoli on korkea ja leveä. Siellä sijaitsee MMI-järjestelmä, joka on yhdistetty vaihdelaatikon ja pysäköintijarrun kanssa. MMI (Multi Media Interface) tarkoittaa, että auton perustoimintoja voi hallita samasta käyttöliittymästä. Vakiovaruste MMI Basic sisältää mm. radion, cd-soittimen ja 6,5 tuuman näytön kojelaudassa. Lisävarusteena on saatavilla kaksi monipuolisempaa MMI-versiota. Tavaratilaa on 546 litraa (sedan).

Vakiovarusteina saa mm. alumiinivanteet, automaattisen mukavuusilmastoinnin ja ajonopeuden mukaan säätyvän ohjaustehostuksen.

Valittavana on kahdeksan erilaista moottoria, joista viisi kulkee bensiinillä ja kolme dieselillä. Voimakkaimmassa 4,2 litran V8-moottorissa on peräti 350 hevosvoimaa ja vääntöä 440 Nm. Kuusisylinterisissä 3,2- ja 2,8- litraisissa korostetaan urheiluautomaisuutta ja 2-2,4-litraisia suositellaan normaalia ajoa kaipaavilla.

A6 Avantin markkinoinnissa tarjotaan ylellisen edustusauton, urheilullisen coupén ja monipuolisen käyttöauton mielikuvia. Täysautomaattinen ilmastointi, valo- ja sadetunnistimet, MMI-järjestelmä, ohjaustehostin, ESP-ajonvakautus kuuluvat vakiovarusteisiin.

Käytännöllisyyttä edustaa tavaratilan kiskotus, mikä mahdollistaa erilaisia vaihtoehtoja kuorman tuennalle. Tavaratilaan saa lisävarusteena myös kiinnitettävän säilytyslaatikon, kääntömaton, lukittavan sivulokeron tai polkupyörien kuljetustelineen. Avantin tavaratila vetää 1660 litraa. Lisävarusteena saa vaikkapa ilmajousituksen, vakionopeussäätimen, kaarreajovalojärjestelmän tai navigaatiojärjestelmän.

Neliveto allroad quattro on Audi A6:n crossover-versio eli tavallisen henkilö- tai urheiluauton ja maasturin välimuoto. Se sijoittuu Audin mallistossa lähelle kaupunkimaasturi Q7:ää. Tässä versiossa on vakiona ilmajousitus, jonka voi säätää MMI-järjestelmällä olosuhteiden mukaan viiteen erilaiseen tilaan: lift, allroad, comfort, automatic tai dynamic. Se sisältää myös elektronisesti ohjatun iskunvaimennuksen. Allroad quattron moottorit ovat isoja ja tehokkaita - esimerkiksi 3,2-litrainen bensiinimoottori tuottaa 255 hevosvoimaa ja 3-litrainen diesel 233 hevosvoimaa.

Korinsa vahvan rakenteen ansiosta Audi A6 sai täydet viisi pistettä EuroNCAP:n kolaritestissä, lasten turvallisuudestakin neljä pistettä, mutta jalankulkijan turvallisuudesta vain yhden pisteen. Konepellin etureuna ja puskuri olivat jalankulkijoille vaarallisia. Audin on syytä keskittyä tämän turvallisuuskohdan parantamiseen, muistuttivat EuroNCAP:n testaajat.

1029 uutta Audi A6-autoa rekisteröitiin Suomessa vuonna 2007. Koska malli- ja moottorivalikoima on laaja, myös hintahaitari venyy pitkäksi. Kalleimmat 4,2 litran V8-moottorilla liikkuvat mallit maksavat yli 105 000 euroa (huhtikuu 2008). Edullisimmat 2-litraiset diesel-sedanit maksavat hieman yli 42 000 euroa.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin