Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi S5/RS5 2013

Vuonna 2012 uudistunut Audi A5:n urheilullisempi S5 mallisto pitää sisällään kolmiovisen Coupén, viisiovisen Sportbackin ja avomallisen Cabrioletin. Kaikkein tehokkain versio on nimeltään RS5 Coupé. RS5:stä on esitelty myös Cabriolet-versio, mutta Suomessa sitä ei ole vielä hinnoiteltu.
Autoesittely Audi S5/RS5 2013

 

Uudistuksiin kuuluu uudelleen muotoiltu S5/RS5-logolla varustettu singleframe-säleikkö, S-mallikohtaiset puskurit sekä niiden laajat ilmanottoaukot. Lisäksi autoissa on Xenon-ajovalot ja LED-nauhalla varustetut huomiovalot.

Suurikokoiset pyörät sekä korinväriset helmalistat antavat S5 Sportbackille voimakkaan kokonaisvaikutelman. Etujarrujen S5-logolla varustetut jarrusatulat näyttävät hyvältä ja pysäyttävät auton tehokkaasti.

Auton takaosassa katse kiinnittyy uudelleen muotoiltuihin LED-takavaloihin. Yhdessä vahvan vaakasuoran linjauksen kanssa auto näyttää takaapäin sekä leveältä, että matalalta.

Kaksoispakoputkisto ja sen neljä ovaalinmuotoista ulostuloa sekä puskurin alareunan diffuusori alumiinipinnoitetulla ohjainsiivellä kiteyttävät S5 Sportbackin ulkoasun.



Cabrioletin tavaratilan tilavuus on 320 litraa katto avattuna ja 380 litraa suljettuna. Takaistuimen selkänojat kaatamalla tilavuus kasvaa 750 litraan. Coupén vastaavat lukemat ovat 455/829 litraa ja Sportbackin 480/1283 litraa.

Varusteet ja turvallisuus

Esimerkiksi autoversioista edullisimman eli Sportbackin vakiovarustelista on hintatason tyyliin lähes kaiken kattava, mutta tässä muutamia: Aktiivinen takatasauspyörästö ja Audi Drive Select ohjausjärjestelmä, moottorijarrutusenergiaa hyödyntävä sähköjärjestelmä, kuljettajan informaatiojärjestelmä värinäytöllä ja taloudellisuusohjelmalla, rattivaihteet, sähkösäätöiset urheiluistuimet nahka/alcantara –verhoilulla sekä Xenon plus-ajovalot led- päiväajovaloilla.

Turvallisuusvarustelista on niin ikään kaiken kattava. Turvatyynyjen ja ikkunaturvaverhojen lisäksi mainittavia turvallisuusvarusteita ovat: Hätäjarrutehostimella varustettu ajonvakautusjärjestelmä (ESP), elektroninen tasauspyörästönlukitus (EDS) sekä turvavyönkiristimet kiristysvoiman rajoittimilla.



Moottorit

Audi S5 Sportbackin, Coupén ja Cabrioletin mekaanisesti ahdettu 3.0 TFSI tuottaa 333 hv (245 kW) huipputehon. Audi A5:n tapaan myös S5:ssä käytetään TFSI-teknologiaa, jonka yhteydessä on automaattinen Start-stop-järjestelmä, joka sammuttaa auton moottorin silloin, kuin auto seisoo paikallaan ja käynnistää sen taas liikkeelle lähdettäessä. S5 on varustettu S tronic –automaattivaihteistolla ja jatkuvatoimisella quattro-nelivedolla. Kiihdytyksessä avustava launch control takaa ripeät lähdöt pinnalla kuin pinnalla.

Moottorin maksimivääntömomentti on 440 Nm ja 90 % siitä on käytössä kierrosalueella 2200 - 5900 rpm. S5 Sportback kiihtyy 0-100 km/h 5.1 sekunnissa ja Coupe 4,9 sekunnissa. Yhdistetyt kulutus- ja päästöarvot ovat näissä korimalleissa samat eli 8.1 l/100 km ja CO2-päästöt 190 g/km. S5 Cabriolet puolestaan kiihtyy 0-100 km/h 5.4 sekunnissa ja sen yhdistetyt kulutus- ja päästöarvot ovat 8.5 l/100 km sekä 199 g/km.

Vielä S versioitakin tehokkaamman RS5 Coupén konepellin alla on 4.2-litrainen V8 FSI-korkeakierrosmoottori. FSI-teknologiassa bensiini suihkutetaan suoraan palotilaan, jolla saavutetaan tasainen polttoaine-ilmaseos. Lisäksi suorasuihkutus jäähdyttää palotiloja, jolloin voidaan käyttää korkeampaa puristussuhdetta.



Audi RS5 Coupén 450 hevosvoimaisen moottorin huippukierrokset ovat 8500 rpm. Maksimivääntömomentti on 430 Nm kierrosalueella 4000 - 6000 rpm. Näillä eväillä kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 4,5 sekunnissa. Yhdistetyt kulutus- ja päästöarvot ovat 10.5 l/100 km sekä 246 g/km.

Vaikka tehoa on, vaikka muille jakaa pystyy S ja RS versioilla ajamaan aivan normaalia ajoa. Valitsee vain mukavuuspainotteisen ajotilan urheilullisten asetusten sijaan. Luonne muuttuu lähes välittömästi hyökkäävästä pedosta kotikissaksi, joka kehrää rauhallisesti. Pedon luonne on kuitenkin kokoajan läsnä.

Viisiovinen Sportback on S5 malleista lähtöhinnaltaan edullisin vähän päälle 103.000 euron hintalapulla. Coupé maksaa noin tuhat euroa Sportbackia enemmän ja Cabriolet noin 10.000 euroa Coupéa enemmän. RS5 painii hinnaltaan jo ihan kokonaan omassa luokassaan, sillä hintalapussa seisoo yli 157.000 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin