Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely BMW 3-sarja 2006-2007

BMW:n 3-sarja on merkin tärkein mallisarja ja Euroopan suosituimpia autoja luokassaan. Arvostetun sarjan uudistumiskierros alkaa sedanista ja syksyllä 2005 on vuorossa Touring.
Autoesittely BMW 3-sarja 2006-2007

Mallin uusiminen on tehty varsin varovaisesti. Tekniikassa ei ole mullistavia uutuuksia ja muotoilu on isoveljiä hillitympi.

Uusi 3-sarjan sedan on sopivasti aikaisempaa tilavampi auto. Takaistuimella polvitilasta ei ole enää puutetta. Pääntilaa on tavanomaisesti eli 180-185 -senttiselle riittävästi. Takapenkin muotoilu työntää edeltäjämallin tavoin istujaa reunalta keskemmälle. Leventyneistä sisätiloista huolimatta kolmelle takapenkki ei sovellu myöskään suuren keskitunnelin takia. Lisääntyneistä tiloista huolimatta täytyy muistaa, että useimmat keskiluokan halvemmat mallit ovat edelleen tilavampia.

Etuistuimen pääntilassa on pari ratkaisevaa lisäsenttiä, joiden ansiosta hiukset eivät enää tavoita kattoa, vaikka istuinta nostetaan ala-asennosta hieman ylemmäksikin. Rajoitteena on pikemminkin tuulilasin yläreunan eli häikäisysuojien tuleminen näkökenttään. Kaasujalan polvella on toki edelleen hieman ahdasta leveän keskikonsolin takia, mutta tämä on pikemminkin tottumiskysymys. Etuistuimet ovat erittäin hyvin muotoillut eikä takaistuimellakaan ole moittimista mukavuudessa. Etuistuimien selkänojien säätö on valitettavasti portaallinen. Takaistuimelle käyntiä haittaavat kaartuva oven yläosan linjaus ja korkeat ja leveät kynnykset, ja myös etuistuimelle kuljettaessa on pujoteltava harkitusti, etteivät housut kuraannu. Etuturvavöissä on Volvon tapaan automaattinen korkeussäätö.

Tavaratilan luukku kuuluu parin kilpailijan tavoin markkinoiden pienimpiin. Myös nostokynnystä on melkoisesti eikä tavaratilan pohjan muotoilukaan ole kaikkein käytännöllisin. Taittuvat takaselkänojat on ostettava lisävarusteena tai varustepaketissa. Tavaratilan pohjan alla on syvä säilytystila. Varapyöräähän autossa ei ole Run flat -renkaiden takia.

Näkyvyys autosta on kohtuullisen hyvä, vaikka ikkunat näyttävätkin sisältä odotettua pienemmiltä. Kylkilistoja ja puskurien suojalistoja ei ole.

Uusi 320i on aikaisemman 318i:n seuraaja eli se on varustettu 4-sylinterisellä Valvetronic-moottorilla. Uuden sukupolven kuutosista on alkuvaiheessa tarjolla 325i ja 330i. Neljäs moottorivaihtoehto on lisää tehoa saanut 320d. Syksyllä valikoimaa täydentävät 318i, 318d ja 330d sekä nelivetomallit.

320i tarjoaa kohtuullisen hyvän suorituskyvyn. BMW:n kuutosten kaltaista kierrosherkkyyttä koneesta ei löydy ja moottorin ääni on huomattavasti kuutosia kuuluvampi. Hieman enemmän olisin kokonaisuutena moottorilta odottanut, yhtä hyvään suorituskykyyn päästään perinteisemmälläkin tekniikalla. Kuutosvaihde on näillä tehoilla varsin tarpeeton. Luvatut kulutuslukemat ovat kuitenkin varsin alhaiset.

BMW:n varustelussa uutta ovat varustepaketit. 1440 euron Advantage-paketissa on mm. nahkaratti, radion säätimet ratissa, sumuvalot ja kevytmetallivanteet. 4000 euron Dynamic-paketti sisältää mm. urheilualustan,  urheiluistuimet, xenon-valot ja 17" kevytmetallivanteet. 2960 euron Comfort-paketissa on mm. kääntyvät takapenkit, peruutustutka, ilmastointiautomatiikka, sadetunnistin ja Professional-radio.

320i:n vakiovarusteluun sisältyy mm. ESP, manuaali-ilmastointi, 8 turvatyynyä (joista pääturvatyynyt ovat vain etuistuimilla), sähkölasit edessä ja takana sekä radio+CD. Erikseen ostettavina lisävarusteina metalliväri maksaa 1120 euroa, nahkaverhoilu 2750 euroa, kääntyvät takapenkit 680 euroa, Isofix-kiinnitys ja matkustajan airbagin poiskytkentä 120 euroa ja vakionopeussäädin 400 euroa (hinnat 2005). Merkittävä puute varustelussa on se, ettei aktiivisia pääntukia saa edes lisävarusteena.

Ilman 3120 euron navigointilaitetta olevissa autoissa toiminnot hoidetaan ilman iDrive-monitoimivalitsinta. Viikset palaavat keskiasentoon niin kuin Opeleissa. Totuttelun jälkeen toimiva ratkaisu. Ylhäällä kiinni ottavan kytkinpolkimen toiminta vaatii myös totuttelua ja tarkkaavaisuutta. Kaasupoljin on varsin korkealla ja vakionopeussäädintä käytettäessä jää kaipaamaan luontevaa paikkaa oikealle jalalle. Vaihteensiirto on täsmällinen.

Sisustuksen muotoilussa yhdistyvät kaaret ja suoralinjaisuus. Perusmustana vaikutelma ei ole kovin ylellinen, mutta onneksi vaihtoehtoja on paljon. Alumiinipaneelit piristävät jo vaikutelmaa huomattavasti samoin kuin osanahkaverhoilu. Ulkovärivalikoima on ainakin aluksi totuttua suppeampi ja hyvin harmaavoittoinen. Laatuvaikutelma on kiitettävällä tasolla ja korkeatasoinen viimeistely ulottuu myös tavaratilaan ja moottoritilaan.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin