Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely BMW 3-sarja Coupe 2008-2009

Autoesittely BMW 3-sarja Coupe 2008-2009

Täysin uudistunut BMW:n uusi 3-sarjan coupe esiteltiin syksyllä 2006 edeltäjäänsä hieman suurempana, kauniinpana ja nopeampana. Kasvaneesta koosta huolimatta painoa on saatu hieman pudotettua mm. alumiinin käytöllä. Kaksiovisen coupen muotoilua on uudistettu maltillisesti, on helppo huomata nopealla vilkaisulla mistä mallista on kysymys. Suurimmat muutokset ovatkin tapahtuneet sisätiloissa ja konepellin alla. Edullisin malli vakiovarustein on 320Ci 45000 euron hinnalla ja kalleimmasta 335CxiA mallista saa maksaa noin 72000 euroa. Varusteista kertyy helposti jopa 5-15 000 euroa lisää. BMW tarjoaa kuitenkin rahoille vastinetta, suorituskyky ja ajo-ominaisuudet ovat erinomaiset. Kilpailijoita samassa luokassa ovat esimerkiksi Audi A5, Mercedes Benz CLK ja Alfa Romeo GT.

BMW on onnistunut luomaan 3-sarjan coupesta ajattoman ja tyylikkään mallin, joka näyttää hyvältä vielä vuosien kuluttua. Pitkä konepelti, kauniisti kaartuva kattolinja sekä lyhyet etu- ja takaylitykset tuovat tyylikkyyttä. Tuplaksenonit ovat näyttävät.  Alustaa hieman madaltava urheilualusta ja 18-19 tuuman aluvanteet ovat urheilullista ulkonäköä hakevan valinta.  Metallimusta on klassisen varma värivalinta. Persoonallisen ilmeen saa valitsemalla jonkun kymmenestä muusta värivaihtoehdosta.

Sisätilat ovat hyvin samanlaiset kuin 3-sarjan sedanin ja ovat saaneet vaikutteita vitossarjasta mm. kojetaulun osalta . Uutuutena 3-sarjassa on vitossarjasta tuttu iDrive hallintajärjestelmä, jonka avulla voi yhdellä säätimellä hallita suurinta osaa sisätilan toimintoja. iDriven saa navigaatiojärjestelmän yhteydessä. Kuljettajan paikalle on ilo istua, hallintalaitteet on sijoitettu hyvin ja varsinkin urheiluistuimet ovat erinomaiset istua. Penkin säädöt ovat monipuoliset mahdollistaen lähes täydellisen ajoasennon. Sisätilan laatuvaikutelma on hyvä, niinkuin tämän hintaluokan autossa tuleekin olla. Takapenkin jakaa nykymalissa keskikonsoli tehden autosta nelipaikkaisen. Tämä toki rajoittaa käytännön ominaisuuksia, mutta tekee autosta ehdottomasti enemmän aidon coupen - urheilullisen kaksiovisen auton, joka on suunniteltu kuljettajan tarpeisiin. Takapenkin tilat ovat  varsin hyvät kahdelle aikuiselle, pitkillä henkilöillä saattaa kuitenkin takana loppua pääntila. Kulkua takepenkille helpottaa pitkä ovi sekä toiminto, jolla etupenkki siirtyy sähköisesti eteenpäin. Takaikkunat eivät aukea edellisen mallin tapaan. Kojetaulussa olevat mukitelineet ovat käytännölliset.

Moottorit edustavat alan viimeisintä tekniikkaa ja tarjoavat luokan suurimpiin kuuluvat tehot kulutuksen ja hiilidioksidipäästöjen pysyessä maltillisina. Tuplaturbolla varustettu 335d kehittää 210kW ja 580Nm 7,5 litran keskikulutuksella ja vapaastihengittävä kolmelitrainen suora bensakutonen kiertää kauniisti lähes 7000  kierrosta minuutissa tuottaen 200kW tehon 8 litran keskikulutuksella. Moottorivalikoima alkaa kaksilitraisista nelisylinterisistä bensa- ja diesel-malleista 320i ja 320d.  325i, 330i ja 330d -mallit ovat kolmelitraisia rivikutosia ja niihin on saatavilla X-Drive neliveto ensimmäistä kertaa BMW:n coupe historiassa.

Saatavilla on myös tuplaturbolla varustettu 335i, jolla BMW palaa turboahdetun bensiinimoottorin valmistajaksi. Tehokkain malli 335i tarjoaa 225kW tehoa ja 5,5s kiihtyvyyden 0-100km/h. Taloudellisesti ajatteleva ajelee 4,8 litran keskikulutuksella 320d mallilla, jossa siinäkin on kelvolliset 130kW sekä kiihtyvyys 0-100km/h kunnioitettavat 7,9s. Mallia 335d lukuunottamatta vakiovarusteena on 6-vaihteinen manuaalivaihteisto. Steptronic automaattivaihteisto on niinikään 6-vaihteinen ja siinä on normaali ja urheilullinen vaihtamisohjelma. Automaattivaihteisto lisää hieman kulutusta ja heikentää suoritusarvoja parilla sekunnin kymmenyksellä.  Dieselmalleissa on hiukkassuodatin vakiona.

Vakiovarustelista on suhteellisen kattava sisältäen mm. ilmastoinnin, xenon valot, ajotietokoneen ja kääntyvät takapenkit. Mukavuusvarusteista on erikseen mainittava mainio turvavyön ojentaja etupenkkiläisille. Turvavyön ojentajan mekanismi on hieman heppoisen oloinen mutta hyvin toimiva. Lisävarustelista on erittäin monipuolinen. Tarjolla on kolme erilaista varustepakettia, verhoiluvaihtoehtoja, navigaatiota, urheilualustaa jne. Edullisin varustepaketti on Dynamic, joka sisältää Comfort Access järjestelmän, urheiluistuimet, kääntyvät ajovalot ja erikoisvanteet. Comfort paketissa tulee mm. Radio BMW Professional, säilytystilapaketti, monitoimisäätimet ohjauspyörään, parkkitutka taakse ja ilmastointiautomatiikka. M Sport paketti sisältää mm. aerodynamiikka paketin, urheilualustan, urheiluistuimet ja M-nahkaohjauspyörän.

3-sarjan coupe tarjoaa myös erittäin kattavan turvavarustelun. 6 turvatyynyä, ajovakaudenhallintajärjestelmä, runflat renkaat, sadetunnistin, dynaaminen jarruvalvonta, kaksivaiheinen jarruvalo ja rengasrikkonäyttö ovat vakiovarustelistalla. Hyödyllisiä ja mukavuutta lisääviä varusteita ovat mm xDrive neliveto (n.5000e) ja Professional navigaatiojärjestelmä (n.3800e). Urheiluistuimet eteen on hyvin sijoitetut 800 euroa (vakiona 335i ja 335d). Hinnat maaliskuu 2008.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin