Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely BMW X3 2012

BMW oli edelläkävijä tuodessaan aikoinaan markkinoille X3:n. Viime vuosina haastajia samaan luokkaan ovat esitelleet Audi, Mercedes ja Volvo.
Autoesittely BMW X3 2012

X3 jäi niin ominaisuuksiltaan kuin olemukseltaan tuoreempien kilpailijoiden jalkoihin, mutta nyt BMW on mallisukupolvea kokeneempi esitellessään kasvojen kohotuksen saaneen X3:n, joka valmistetaan X5:n tapaan USA:ssa.

Nykyinen X3 on ulkomuodoltaan selvästi entistä täysipainoisempi ja aikuisempi. Ulkomitat asettuvat hyvin lähelle kilpailijoiden lukemia. Mielenkiintoista on myös se, että X3 20d on hinnaltaan hyvin lähellä 520d:tä ja merkkiuskollisille ostajille nämä kaksi erilaista autoa saattavat olla toistensa vaihtoehtoja. Niinpä kilpailijoiden lisäksi on paikallaan pohtia X3:n ominaisuuksia suhteessa 520d:hen.

Kori ja sisätilat

X3:n sisätilat ovat kasvaneet ensimmäiseen sukupolveen nähden selvästi ja ovat kooltaan hyvin lähellä kilpailijoita. Polvitilaa on BMW:ssä enemmän, mutta sen sisätilat ovat kapeahkot. Neljä henkeä matkustaa muuten mukavasti, mutta takaistuin on sijoitettu lattiaan nähden kovin matalalle. Takaovet ovat yllättävän kapeat ja ison kengän sovittelu takapenkille kuljettaessa on vaivalloista. Vakiomallin etuistuimet ovat arvosanan 9 veroiset, mutta ero urheiluistuinten hyväksi on suurempi kuin 5-sarjassa. Myös ristiseläntuen säätö saattaisi parantaa vakioistuimia. Portaallinen selkänojan pikasäätö tämän luokan autossa on asiatonta euronvenytystä.



Tavaratila on suuri ja pituudeltaan kilpailijoita mittavampi. Tavaratilan pohja on korkealla, mutta silti lattian alla ei ole lainkaan tilaa varapyörälle. Takaistuimen selkänoja taittuu kolmessa osassa ja asettuu taitettuna vaakasuoraan.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

X3 20d markkinoidaan Business-mallina. Business-paketti sisältää 17" kevytmetallivanteet, runflat-renkaat, sadetunnistimen, automaatti-ilmastoinnin, vakionopeussäätimen ja Professional-radion. Sen sijaan xenon-valot ja parkkitutkat on jätetty 2 350 euron Comfort-pakettiin. Lisävarustevalikoima on totuttuun tapaan runsas, vaikka tuotantomaa onkin kaukana.

Sisustus on moderni ja tyylikäs. Laatutaso on parantunut edeltäjään verrattuna, mutta edelleenkään etenkin lämmityslaitteen ja radion säätimien kohdalla laatuvaikutelma ei vastaa hintaluokkaa. Valikot eivät aina ole oikein synkronissa vaihdettaessa radiokanavia eri säätimistä. Hallintalaitteet ovat erittäin selkeät lukuun ottamatta palautuvaa vilkkuviikseä ja automaattivaihteiston valintakytkintä, jotka hämmentävät BMW:tä ensimmäistä kertaa käyttävää. Vakionopeussäätimen katkaisimet BMW on uusimmissa malleissaan palauttanut näkökenttään eli rattiin. Hansikaslokero on pieni, mutta muuta säilytystilaa on hyvin.



Moottori ja suorituskyky

X3:n moottorivaihtoehdot ovat bensiinimoottoriset 20i, 28i, 35i sekä dieselmoottoriset 20d, 30d ja 35d. Tämän vuoden aikana on tulossa mm. 30d. BMW:n 2,0-litrainen diesel on tunnetusti nelisylinteristen parhaimmistoa. Tehoa se tuottaa 135 kW/184 hv. Suorituskyky on riittävä, mutta ei ylenpalttinen. Kiihtyvyydeksi 0-100 km/h luvataan 8,5 sekuntia, mikä vastaa suorituskyvyn antamaa vaikutelmaa.

X3 28i:n 3-litrainen kuusisylinterinen bensiinimoottori tuottaa tehoa 258 hevosvoimaa. 0-100 km/h ampaisu kestää tällä myllyllä 6,9 sekuntia ja huippunopeutta kertyy 230 km/h. Polttoainetta kuluu merkin mukaan yhdistetyssä ajossa 9.0-litraa ja CO2-päästöjä syntyy 210 g/km.



X3:n automaattivaihteisto on 8-vaihteinen. X3 20d vaihtaa siististi ja käyttää 80 km/h nopeudessa hieman suurempia kierroksia kuin 520d, joka jyristää juuri tuossa nopeudessa. X3 myös vaihtaa pienemmälle pian 80 km/h:n alapuolella ennen kuin pahin jyristys pääsee alkamaan. Yhteisenä piirteinä malleilla on moottorijarrutuksen synnyttäminen, joka pienissä nopeuksissa tuntuu ylimääräisinä pienemmälle vaihtoina.

Kilpailuasetelma

X3 on ominaisuuksiltaan hyvin tasaveroinen XC60:n ja Q5:n kanssa ja päihittää GLK:n. Saman hintainen 520d tarjoaa kuitenkin enemmän ylellisyyttä, korkealaatuisemman sisustuksen ja vakaamman ajettavuuden. X3:n hinnat liikkuvat 55.000 - 85.500 euron välillä. Vertailussa X3:n rinnalla Volvo XC60 ja Audi Q5.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin