Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely BMW Z4 2004

BMW Z4 esiteltiin Z3:n seuraajaksi vuoden 2002 lopussa ja se tuli Suomeen kesäksi 2003. Z3 oli varsin pelkistetty ja edullinen auto, Z4 on ladattu täyteen tekniikkaa.
Autoesittely BMW Z4 2004

BMW Z4:n muotoilu edustaa BMW:n uutta linjaa, joka jakaa mielipiteet. Matkustamo on hyvin takana. Pääntukien takana on suojakaaret pyörähtämisen varalta.

Matkustamo on katto alhaalla kohtuullisen vedoton moottoritienopeutta lukuun ottamatta. Vakiona on sähkötoiminen kangaskatto ja lisävarusteena irrotettava kovakatto. Tilaa on riittävästi, selvästi enemmän kuin esim. Porsche Boxsterissa. 240 litran tavaratila on autoluokka huomioiden tyydyttävän kokoinen.

Istuimet eivät ole erityisen mukavat ja ne ovat yllättävän laimeasti muotoillut. Monessa perheautossa on enemmän sivutukea istuimissa kuin Z4:n nahkapenkeissä. Istuimen korkeussäädössä on asentoja alhaalta vielä alemmaksi, ratissa sen sijaan alhaalta tarpeettoman korkealle. Erittäin matalan istuma-asennon takia autosta nouseminen on vaikeaa ja näkyvyys on heikko. Risteykseen tultaessa vaaditaan tarkkaavaisuutta, sillä pilarin, peilin ja oven yläreunan katveeseen jää yllättävän suuria kohteita. Kääntöympyrä on ketterimpien pikkuautojen tasoa.

Z4:n moottorit ovat tutut 2,2-, 2,5- ja 3,0-litraiset kuutoset. Koeajetussa autossa oli keskimmäinen 192-hevosvoimainen. Moottorin viritysaste on varsin tavanomainen eikä moottori täysin vastaa kuvitelmia urheilullisuudesta. Mutta BMW:n kuutonen on toki arkinen käyttömoottori parhaasta päästä ja kevyessä autossa se antaa melko hyvän suorituskyvynkin. Kiihtyvyydeksi 0-100 km/h luvataan 7,0 sekuntia. Kaupungissa vaikutelmaa suorituskyvystä luo kaasupolkimen ärhäkkä välitys ja moottorin lupaava ääni. Vaihteisto on 2,5-litraisessa tavanomainen 5-vaihteinen.

Ohjaus on erittäin tarkka ja tunnokas. Toisaalta ohjaus on varsin kevyt. Ohjaustehostus on yllättäen toteutettu sähköisesti. Ajokäytös kokonaisuudessaan on terävästi reagoiva. Auto on erittäin uraherkkä. Uraisella tiellä auto vääntää itsensä salamannopeasti takaisin uran pohjalle. Suuntavakavuus kärsii lyhyestä akselivälistä.

BMW:n kuutosten käyntiääni on kaunis ja Z4:ssä sitä on korostettu pakoäänten laimealla vaimennuksella. Tuulen suhina avonaisena ajettaessa on melko voimakas. Kokonaisuutena melutaso 80 km/h:ssa ylittää tavallisten perheautojen melun moottoritienopeudessa.

2,2-litrainen perusmalli on 2,5-litraista tuntuvasti halvempi ja niukemmin varusteltu. 2,5-litraisessa on nahkaverhoilu, 17" aluvanteet, etuistuinten sähkösäätö ja Xenon-valot. Kokonaisuutena mukavuusvarustelu on kuitenkin perheautomittapuulla arvioituna verrattuna niukka.

Sisustuksen muotoilu on yksinkertaisen tyylikäs ja se oli BMW:n nykytyylin ensimmäisiä edustajia. Laatuvaikutelma on korkealuokkainen. Hallintalaitteissa ei ole lähdetty turhiin kikkailuihin. Keskikonsolin digitaalinäyttöjen näkyvyys auringonpaisteessa on huono. Kaupunkiajoa vaikeuttavat kaasu- ja kytkinpolkimien terävä toiminta. Vaihteensiirto on erinomainen.

Z4 on saanut vakavan kilpailijan, kun uusi SLK tuli markkinoille. Se tarjoaa kovakattonsa ansiosta monipuolisemman käytettävyyden Suomen oloissa. Z4 2.2 maksaa 49 900 euroa ja SLK 200 K 54 200 euroa. Hinnat v.2004. Z4 2.5:lle (62 400 euroa) ei tällä hetkellä löydy vastinetta MB:n mallistosta. Vanhempia kilpailijoita Z4:lle ovat Audi TT ja Porsche Boxster sekä hinnaston alapäässä myös Mazda MX-5 ja Toyota MR2.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin