Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely: BMW Z4 roadster (2009)

Autoesittely: BMW Z4 roadster (2009)

Jo toiseen sukupolveen ehtinyt BMW Z4 korvasi Z3 mallin vuonna 2002. Markkinoille vuonna 2009 tullut uusi Z4 jatkaa aiempien mallien vahvoissa jalanjäljissä.

BMW Z4 on kaksiovinen ja takavetoinen urheiluauto, jonka on suunnitellut Chris Bangle. Z4 on matala ja linjakas, mutta silti muskelimainen. Jos autoa pitäisi verrata eläimeen, se olisi varmasti Gepardi, lihaksikas ja nopea.

Z4 edustaa BMW:n nykyistä linjaa, joka on jakanut mielipiteitä. Pitkän konepellin takaa löytyy matkustamo. Sisällä tunnelma on laadukas ja urheilullinen. Penkit ovat saaneet lisää sivuttaistukea edelliseen malliin verrattuna, jonka seurauksena kaarreajo tuntuu huomattavasti paremmalta. Ohjaus tuntuu tarkalta, mutta ei tahmaiselta tai jäykältä. Mittarit on upotettu omiin lokeroihinsa ja muutenkin hallintalaitteet ovat BMW:n tyylille uskolliset ja selkeät.

Alumiinista valmistettu 30 kiloa painava katto taittuu peräkonttiin 20 sekunnissa. Uudesta mallista ei siis ole tarjolla coupe eikä rättikatto versiota, vaan ainoastaan tämä hardtop versio.

Turvallisuutta ja varusteita

Turvavarustukseen kuuluu pään- ja rintakehän alueen turvatyynyt. Erityisen jäykät sivuhelmat jakavat energian sivuttaistörmäyksessä. Päänsuojina ovat myös avoautotyyliin turvakaaret. Lukkiutumattomat jarrut ja ajonvakautusjärjestelmä hoitavat oman osansa turvallisuudesta. Myös puhkeamattomat renkaat kuuluvat vakiovarusteisiin. Puhjenneilla renkailla voi valmistajan mukaan ajaa 250 kilometriä.

Vakiovarusteisiin kuuluu esimerkiksi jarruenergian talteenotto, nahkainen ohjauspyörä, lastenistuimen isofix kiinnitys (turvatyyny kytketään pois avaimella), xenon valot, sekä automaattinen ilmastointi.

Lisävarusteita on tarjolla kattavasti ja tässä on niistä muutama esimerkki: Ohjauspyörän lämmitys, monitoimisäätimet ohjauspyörään, varashälytin, etuistuinten sähkösäädöt muistilla, säilytystilapaketti, navigaatiojärjestelmä jonka yhteyteen saa digitaalisen TV:n, sekä Hifi surround kaiutinjärjestelmä 14 kaiuttimella ja digitaalisella vahvistimella.

Voimanlähteet ja tulevaisuus

Moottori vaihtoehtoja on kolme 2.5, 3.0 ja 3.5 -litraiset koneet tarjoavat 204 -306 hevosvoimaa. Yhdistetty kulutus liikkuu 8,2 ja 9,4 litrassa sadalla kilometrillä riippuen mallista. Päästöjä puolestaan kertyy 192 -219g CO2/km. Omalle parkkipaikalle auto irtoaa halvimmillaan vajaalla 55000 eurolla.

Vuonna 2008 suomessa rekisteröitiin 5 kappaletta Z4 mallia. Nykyiselle Z4:lle odotetaan jo seuraajaa, jonka nimi on mahdollisesti Z6. Esittelyn odotetaan tapahtuvan syksyllä 2009.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin