Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Cadillac BLS (2008)

Autoesittely Cadillac BLS (2008)

General Motorsin Cadillac BLS on Saabin tehtaalla ruotsissa valmistettava Cadillac edullisin auto. Loistoautomerkin keskiluokkainen BLS kilpailee samassa hintaluokassa mm. BMW 3-sarjan, Mercedeksen C-luokan ja Audi A-4:n kanssa. BLS tuli markkinoille vuonna 2006.

BLS on saatavana sedanina ja farmarina. BLS:n ulkomuoto on melko kulmikas mutta tuo ainakin joiltain osin mieleen Saabin, varsinkin sisätiloiltaan.

BLS on selkeästi euroopan markkinoille suunniteltu auto, eikä sitä edes myydä Yhdysvalloissa. Se on etuvetoinen ja General Motorsin mittapuulla pieni ja pienimoottorinen. BLS sedanin pituus on 468 cm ja leveys 175 cm, farmari vastaavasti 472 cm ja 175. Moottorikoot 1,9-2,8 litraa. Saatavilla olevat moottorit ovat 1,9 litran diesel , kaksilitrainen bensaturbo sekä tehokkaimpa 188 kilowatin2,8 litran V6-bensaturbo. Diesel ja kaksilitrainen bensaturbo ovat tarjolla muutama eri tehoversiona (110 – 154 kW). Samoja moottoreita käytetään muissakin GM:n autoissa, mm. Saabissa.

Taloudellisen BLS on 1,9 litran diesel manuaalivaihteisena, keskikulutus 6,1 litraa. Automaattivaihteinen vie litran verran enemmän. V6-bensaturbolla varustettu farmari BLS ei ole puolestaan kovin polttoainetaloudellinen, ilmoitettu keskikulutus on 11,5 litraa.

Saatavilla olevat varustetasot ovat Business Eleganceja ja Sport. Kilpailijoihinsa verrattuna BLS on melko hyvin perusvarusteltu. Automaatti-ilmastointi, vakionopeudensäädin, sähköikkunat edessä ja takana, kääntyvät takaistuimet ja etupenkkien ristiseläntuen säätö ovat vakiona kaikissa malleissa. Farmarimallissa on kattokaiteet vakiona. Toisaalta lisävarustelumahdollisuudet eivät ole aivan yhtä monipuoliset kuin saksalaisissa laatumerkeissä. Lisävarusteena on saatavana mm. nahkaistuimet, DVD-navigointijärjestelmä, parkkitutka, Bose-audiojärjestelmä ja sähkötoiminen kattoikkuna.

Yleisvaikutelma BLS:n laadusta on hyvä. Istuimet on ovat jenkkityyliin mukavat ja työn jälki moitteetonta. Myös materiaalit ovat asiallisen näkköisiä ja laadukkaan oloisia.

BLS maksaa 37500 – 67480 euroa (huhtikuu 2008). Takuu 3 vuotta 7 100 000 km.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin