Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Chevrolet Aveo 2013

Vuoden 2011 loppupuolella esitelty Chevrolet Aveo poikkesi niin paljon edeltäjästään, että Pohjois-Amerikassa malli ristittiin uudelleen Soniciksi. Euroopassa päätettiin jatkaa tutulla nimellä. Nimi on ainoa aiemmasta mallista säilytetty asia.
Autoesittely Chevrolet Aveo 2013

Chevrolet Aveo kasvoi merkittävästi edeltäjäänsä verrattuna. Akseliväli on nyt 2 525 mm eli 45 mm pidempi kuin aiemmin ja raideväli on kasvanut puoleentoista metriin sekä edessä että takana. Korin kokonaispituus on viisiovisessa hatchbackissa 4 039 mm, mikä on yli kymmenen senttiä aiempaa enemmän. Kasvaneet mitat tuntuvat myös sisätiloissa. Edeltäjän takaistuintilat olivat hieman niukat, mutta nyt niin pääntilaa kuin etenkin polvitilaa on reilusti. Luokkansa väljimpiin jää silti vielä hieman eroa.

Istuimet ovat toimivaa perustasoa niin edessä kuin takana. Etuistuimien selkänojansäätö on portaallinen ja säätövipu on ahtaassa paikassa. Ohjauspyörässä on sekä korkeus- että pituussäätö. Yleistyvään tyyliin keskikyynärnojana on kapea, kuljettajan istuimeen kiinnitetty tuki pelkästään kuljettajalle. Tätä kehityssuuntaa on vaikea ymmärtää. Tällainen noja on epäkäytännöllisen kapea ja yleensä haittaa turvavyön kytkemistä ja vaihteen vaihtamista.



Hatchbackin rinnalla on toisena korimallina porrasperäinen, joka on 360 mm pidempi. Perän muotoilua lukuun ottamatta Sedan on samanlainen aina sisustusta myöten. Takaosasta löytyy 502 litran kokoinen tavaratila. Tavaratila on Aveo Hatchbackissa 290 litran kokoinen ja se on kätevästi laajennettavissa. Kun takaistuimen selkänojat käännetään eteen kasvaa tavaratila 690 litraan, ikkunatason alalaitaan mitattuna.

Kolme varustetasoa

Chevroletin uusimpien mallien hyviin ominaisuuksiin kuuluu korkea varustetaso, eikä Aveo tee tästä poikkeusta. Perusmalli on LS, jossa on edellä eritelty kattava turvavarustelu ja muun muassa hyvän ajoasennon löytymistä helpottava korkeus- ja syvyyssuunnassa säädettävä ohjauspyörä, sähkötoimiset ikkunannostimet edessä ja radio/CD.

LT:n erottaa perusmallista 15-tuumaisista pyöristä (LS 14-tuumaiset), kromatusta etusäleiköstä, ajotietokoneesta ja monista muista varusteista. Tähän varustetasoon saa pienellä lisärahalla kevytmetallivanteet ja mukavuuspaketin jossa on mm. keskikyynärnoja ja takaovien sähkötoimiset ikkunannostimet.



Automaattivaihteisessa Aveossa on aina LTZ-varustetaso, jolloin alla pyörivät 16-tuumaisille kevytmetallivanteille asennetut renkaat, peruutustutka auttaa pysäköintiä ja ohjauspyörä on nahkaverhoiltu.

Kaikissa versioissa on etu- ja sivuturvatyynyt etuistuimilla sekä ikkunaturvatyynyt. Lisäksi edessä ovat turvavyön esikiristimet, korkeudensäätö sekä käytöstä muistuttava varoitus ja takana on reunapaikoilla ISOFIX-kiinnikkeet lastenistuimille.

Mittaristossa jatketaan keulan moottoripyöräteemaa, sillä pyöreän käyntinopeusmittarin rinnalla ovat digitaalisesti toteutetut muut mittarit. Chevroleteille tyypillinen jäänsininen mittarivalaistus viimeistelee tyylikkään ratkaisun.

Kojelaudassa on kaksi hansikaslokeroa, joista ylempään voi sijoittaa vaikka radioon kytkettävän soittimen, sillä radion MP3- ja USB-liittimet on sijoitettu sinne. LT-varustetasosta alkaen omiakin soittimia voi käyttää ohjauspyörään sijoitettujen audion kaukosäätimien avulla. Tärkeä LT-varustetason myötä tuleva varuste on myös Bluetooth eli puhelimen kädet vapaana toiminto.

Moottorit

Aveon bensiinimoottorissa on kaksi kannen yläpuolista nokka-akselia ja säätyvä venttiilien ajoitus. Suomeen tuotavien Aveoiden bensiinimoottorien iskutilavuus on 1,2 tai 1,4 litraa. Pienemmässä 1,2-litraisessa on viisivaihteinen käsivalintainen vaihteisto ja 1,4-litrainen tuodaan uuden kuusivaihteisen automaatin kanssa. 1,2-litraisen moottorin teho on 86 hv ja suurin vääntö 115 Nm. Aveo 1,2:n yhdistetty kulutus on 4,7 l/100 km ja sen mukaisesti CO2-päästöt 111 g/km.



Toisena voimalinjavaihtoehtona hatchbackiin on siis tarjolla 1,4-litrainen moottori automaattivaihteiston kera. Kookkaampi moottori kehittää tehoa 100 hv ja suurin vääntö on 130 Nm. Tämän vaihtoehdon yhdistetty kulutus on 6,3-litraa /100km ja CO2-päästöt 147 g/km. Sedanissa moottori on yhdistetty 5-vaihteiseen manuaalilaatikkoon. Tässä kokoonpanossa yhdistetty kulutus on 5,3l/100 km ja CO2-päästöt 125 g/km.

Dieselmoottorina Aveoon on saatavilla 1,3-litrainen 95 hevosvoimaa kehittävä yhteispaineruiskutuksella ja muuttuvasiipisellä ahtimella varustettu voimanlähde. Moottorin sammutusautomatiikalla varustetun moottorin yhteydessä on 5-vaihteinen manuaalilaatikko. Moottorin keskikulutus on 3,6-litraa /100km ja CO2-päästöt 95 g/km. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu dieselvaihtoehdolla ripeimmin, eli 11,7 sekunnissa.

Hatchback mallisen Chevrolet Aveon hinnat (vm. 2013) alkavat 1,2 LS:n 13 990 eurosta. Pelkästään LT-varustetasolla myynnissä olevan sedan mallisen Aveon hinta lähtee 15 475 eurosta. Kallein vaihtoehto on automaattivaihteinen 1,4 LTZ, joka maksaa 18 437 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin