Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Chevrolet Cruze (2010)

Chevroletin myyntimenestys Euroopassa ei ole yltänyt samoihin lukemiin kuin Hyundain ja Kian.
Autoesittely Chevrolet Cruze (2010)

Syitä on monia, mutta esimerkiksi alemman keskiluokan Nubira on ollut muotoilultaan kovin tavanomainen ja ominaisuudet ovat jääneet keskinkertaisiksi.

Nubiran seuraaja Cruze hakee vauhtia myyntiin tyylikkäästä muotoilusta ja saksalaisesta suunnittelusta. Perusrakenne on yhteinen uuden Astran kanssa. Korimalli on selkeän tyylikäs. Keulassa on luonnetta ja perä on hyvin lyhyt. Opel-yhteistyöstä on ollut hyötyä ainakin turvallisuuden osalta, sillä EuroNCAP:n tulos on matkustajaturvallisuuden osalta mainio ja ajonvakautus on vihdoin saatu Chevroletiinkin.

Kori ja sisätilat

Pituudeltaan 4,6-metrisenä Cruzen mittoja voi verrata vaikkapa Skoda Octaviaan, johon verrattuna Cruze on joka suuntaan pari senttiä suurempi. Akseliväliä on korealaisessa 10 cm enemmän, mutta takaistuintilat jäävät selkeästi Octaviasta jälkeen. Astran tavoin polvitilaa on juuri riittävästi hieman keskimittaa pidemmällekin matkustajalle.

Sen sijaan coupemainen katon takaosan muotoilu aiheuttaa pulaa pääntilasta. Tämä aiheuttaa ongelmia yli 180-senttisille. Myös kulku takaistuimelle on hieman ahdasta. Samoin etuovi on lyhyt ja keskipilari haittaa pitkien matkustajien kulkua ja vastaavasti myös näkyvyyttä.

Etuistuimet tuntuvat ensialkuun hyviltä ja ajoasennosta saa mallikkaan. Pidemmällä matkalla kaipaisi tukea ristiselälle. Istuimet ovat poikkeuksellisen kovat niin edessä kuin takana. Takana istuma-asento on hyvin pysty. Edessä istuimet pystyy laskemaan hyvinkin alas. Korkeussäätö vaikuttaa lähinnä takaosaan, joten istuintyynyn kulma toimii parhaiten korkeussäädön keskivaiheilla. Selkänojan säätö on portaallinen.

Tavaratilan luukku on ennalta-arvattavan pieni eikä itse tilakaan kovin suuri ole. Lisäksi tilaa vievät vanhanaikaiset murskaajasaranat.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Cruzen varustelut ovat Base, LS ja LT. Ilmastoimattoman Basen tarkoitus on alentaa alkaen-hintaa ilmoituksissa. Myyntimalli on LS, jossa on manuaali-ilmastointi, peruutustutka, ajotietokone, radio/CD, aluvanteet, sumuvalot ja tavanomaiset turvavarusteet. LT:n saa vain tehokkaimman bensa- ja dieselmoottorin yhteydessä. Siinä on mm. automaatti-ilmastointi ja vakionopeussäädin.

Parin edellisen Chevrolet-uutuuden osalta oli jo nähtävissä irtiottoa perustylsästä korealaisesta sisustuksesta. Cruzen sisustus voidaan jo luokitella näyttäväksi. Kojetaulussa on kangasta, tavanomaista keinonahkaa, kiiltävää mustaa muovia ja kovamuovia. Tältä osin olisi voinut pitäytyä hieman pienemmässä valikoimassa. Tyylikkäitä yksityiskohtia kuitenkin löytyy ja yleisilme on moderni ja laadukas.

Ratin keskipuolan alumiinijäljitelmä tuntuu käteen halvalta. LS-mallissa ei ole painikkeita ratissa. Mittarit ovat selkeät ja hallintalaitteet osuvat hyvin käteen. Istuinlämmittimien hennot merkkivalot olisi voinut korvata esikuvien tavoin kunnon ledeillä (katkaisimien sijoitus lämmityslaitteen säätöpyöriin on tuttu vaikkapa mainitusta Octaviasta). Lämmityslaite vaikutti nopealta ja istuinlämmittimet tehokkailta.

Moottorit ja hinnat

Moottorivalikoima koostuu 1,6- ja 1,8-litraisista bensamoottoreista sekä kahdesta 2,0-litraisesta dieselistä. Koeajettu 1,6-litrainen (83 kW/113 hv) Opelin moottori vastaa odotuksia.

Chevrolet Cruzelle on helppo ennustaa edeltäjäänsä parempaa menestystä. Sekä ulkoasu että sisustus ovat houkuttelevia ja laatuvaikutelma pääosin hyvä. Ominaisuudet ovat enimmäkseen hyvällä keskitasolla eikä merkittäviä puutteita ole. Hinta jää vajaat 2 000 euroa suosikkimalli Octavian alapuolelle ja dieselinä enemmänkin.

Vertailuun otettiin sisarmalli Opel Astra ja edellä mainittu Skoda Octavia.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin