Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Chevrolet Orlando 2012

Chevrolet Orlandon konseptimallia kierrätettiin autonäyttelyissä parin vuoden ajan ja tuotantomalliin tehtiin vain vähän muutoksia.
Autoesittely Chevrolet Orlando 2012

Orlandon keula on massiivinen, perän muotoilu hyvin yksinkertainen ja olemus kokonaisuutena maasturimainen. 4,65-metrisenä se ei pelkästään näytä suurelta, vaan se sijoittuu myös mitoiltaan luokkansa suurimpaan päähän ja on kehitetty nimenomaan 7-paikkaiseksi. Teknisesti Orlando on Cruzen ja Opel Astran lähisukulainen, mutta alustan mittoja on kasvatettu.

Kori ja sisätilat

Orlandon oivalluksena on istuinkorkeuden selkeä kasvattaminen edestä taakse, mikä parantaa näkyvyyttä takaa. Keskirivin istuin on perinteinen sohva. Se on laajennettaessa ja kolmosriville kuljettaessa varsin raskaskäyttöinen. Kolmannella rivillä on siedettävät tilat myös aikuisille eli tilaa on enemmän kuin useimmissa tämän luokan kilpailijoissa.



Tavaratila jää Orlandossakin täydellä matkustajamäärällä minimaaliseksi, sillä takarivillä matkustajien päät ovat lähes kiinni takalasissa. Laskevasta kattolinjasta huolimatta kattoon on reippaasti etäisyyttä kaikilla riveillä. Keskirivillä on kohtalaisesti polvitilaa. Leveyssuunnassa tilat ovat hieman kapeat. Keskipenkki on istuinosaltaan lyhyt ja kova. Etuistuimet ovat reilusti mitoitetut ja antavat myös hyvin tukea. Istuimeen kiinnitetty kyynärnoja toimii hyvin.

Takimmaiset istuimet taittuvat lattian alle piiloon kuten etevimmissä kilpailijoissa. Tavaratilan pohja tosin on tämän seurauksena melko korkealla. Keskirivin selkänoja taitettuna tarjolla on reilusti tasaista tilaa.

Moottori ja suorituskyky

Moottoriksi on tarjolla 1,8-litrainen bensakäyttöinen ja 2,0-litrainen diesel, jonka teho on nostettu 120 kW/163 hv:aan. Bensakone (104 kW/141 hv) ei ole luonteeltaan kaltaistensa parhaimmistoa ja sen voimavarat ovat Orlandon kokoiseen autoon niukat. Ohitustilanteeseen vauhtia saa kerätä tarpeettoman pitkään. Diesel on epäilemättä parempi valinta 3000 euron lisähinnasta huolimatta. Dieselin saa myös 6-vaihteisella automaattivaihteistolla varustettuna.



Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus


Orlandon bensaversioon saa peräti neljä varustetasoa. Hinnat alkaen -malli LS sisältää mm. manuaali-ilmastoinnin, 6 turvatyynyä ja murtohälyttimen. LT:ssä on mm. kuljettajan keskikyynärnoja, sähkölasit myös takana, ohjauspyörän pituussäätö, automaatti-ilmastointi, sumuvalot, peruutustutka takana, korin väriset puskurit, ajotietokone ja nahkaratti. Suosituimmaksi arvioitava LTZ on varustettu 18" pyörillä, vakionopeussäätimellä, sadetunnistimella ja navigaattorilla. LTZ Plus tarkoittaa vielä lisäksi nahkaverhoilua.



Orlandon kojetaulu on näyttävä ja napakat hallintalaitteet tuovat laadukasta tuntumaa. Vilkkuviiksi on hieman liiankin jäykkä. Materiaalien laatu edustaa keskitasoa. Säilytyslokerot ovat pienehköjä, mutta radion takana on näppärä lokero, joka jää oudolta löytämättä. Polkimien liikerata on muutamien muiden tila-autojen tapaan tavallista enemmän ylhäältä alas suuntautuva. Vakionopeussäätimen katkaisimet ovat hyvin käsillä ratissa. Navigaattorin käyttölogiikka vaatii hieman totuttelua.

Kilpailuasetelma


Chevrolet Orlando erottuu kilpailijoista muotoilulla, josta joko pitää tai ei. Tilaa on hyvin ja vakavia puutteita ominaisuuksissa ei ole. LTZ-mallin varustelu on runsas, mutta hinta ei ole erityisen edullinen. Esimerkiksi Ford Grand C-Max on tuhansia euroja halvempi.

Vertailuun 1.8-litraisen Orlandon rinnalle otettiin lähes saman tehoiset Ford Grand C-Max ja Mazda5.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin