Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Citroen Berlingo 2012

Berlingo on Citroenin luokituksen mukaan LAV-auto (Leisure Activity Vehicle).
Autoesittely Citroen Berlingo 2012

Se on toisaalta tila-auto, mutta keskimääräisiä tila-autoja pienempi, edullisempi ja yksinkertaisemmin varustettu. Saman PSA-konsernin Peugeot Partner on Berlingon lähes samanlainen sisarmalli. Ne kilpailevat LAV-luokassa yhdessä mm. Opel Combon, Skoda Roomsterin ja Volkswagen Caddyn kanssa.

Berlingoa on valmistettu vuodesta 1996, jolloin se korvasi C15:n Citroenin mallistossa. Valmistaja markkinoi Berlingoa on monipuolisesti. Se on tilava ja turvallinen viiden hengen perheauto, aktiivisen ihmisen urheilullinen tila-auto, kätevä kaupunkiauto ja viiden hengen retkiauto.

Matkustamo on korkea: 1,45 metriä. Tavaratilaan on mahdollista asentaa tilapäisistuimet kahdelle matkustajalle. Kuormaa mahtuu 624-2800 litraa istuimia säätämällä.

Toisella penkkirivillä etuistuimien selkänojasta kääntyy alas pöytä, jossa on mukiteline. Katossa on hyllyjä ja lokeroita, joista saa lisää säilytystilaa. Ovipaneeleissa on kookkaat lokerot, vetolaatikko etumatkustajan istuimen alla sekä takaistuinten jalkatilassa sijaitsevat lattialokerot tuovat lisätilaa.

Berlingoa myydään Suomessa 1,6 litran 16 V Multispace bensiinimoottorilla tai 1.6 litran diesel moottorilla varustettuna. Bensiinimoottori kuluttaa keskimäärin 7,5 l/100 km, ja hiilidioksidipäästöä syntyy 177 g/km. Diesel moottorin vastaavat arvot ovat 5,3 l/100 km ja CO2 päästöt 139. Edullisin Berlingo lähtee hieman alle 20 000 tuhannella (Helmikuu 2012).

Lisävarusteita saa jonkin verran. Vakionopeuden säädin maksaa 366 euroa ja ilmastointi 999 euroa. Turvavarusteet kuten ajonvakaudenhallintajärjestelmä ESP ja lukkiutumattomat jarrut ABS ovat jo vakio varusteita.

Vertailu

Vuonna 2011 Citroen Berlingoja ensirekisteröitiin Suomessa 169 kappaletta. Edellisen vuonna määrä oli 229.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin