Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Citroën C3 (2010)

Citroën C3 ei ensimmäisellä sukupolvellaan onnistunut nousemaan aivan luokkansa myyntihuipulle Euroopassa.
Autoesittely Citroën C3 (2010)

Peruskonsepti todettiin kuitenkin toimivaksi ja toinen sukupolvi jatkaa samoilla linjoilla. Korin perusmuoto on samantyylinen, mutta yksityiskohtia on hiottu niin, että kokonaisuus on selvästi edeltäjää näyttävämpi.

Keula on massiivinen ja kattolinja edelleen rättisitikkamaisen pyöreä. C3 on edelleen aina 5-ovinen. 3-oviseksi malliksi tulee kalliimpi sisarmalli DS3.

Kori ja sisätilat

C3:n ulkomitat ovat kasvaneet maltillisesti. 3,94 metrin pituudellaan se ei yllä luokkansa suurimpien joukkoon. Tiloiltaan C3 ei ole suurentunut, vaan takatilat ovat edelleen niukahkot.

Etenkin polvitilaa on keskimääräistä vähemmän eivätkä 180-senttiset mahdu istumaan peräkkäin. Jalkaterät mahtuvat mukavasti etuistuimen alle. Pääntilaa on tehty matalan takaistuimen avulla. Kulkuaukko on takaistuimelle riittävän leveä, mutta kynnykset ovat korkeat.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Varustetasoja on kolme. Perusmoottorin saa Attraction- tai Confort-varusteilla ja muut Confort- tai Exclusive-varusteilla. Attractionin varusteluun sisältyy mm. ESP, 6 turvatyynyä, radio/CD, kauko-ohjattava keskuslukitus ja sähkölasit edessä.

Ilmastoinnin ottaminen lisähintaan ei kannata sillä lähes sen lisähinnalla saa Confortin, jossa on manuaali-ilmastoinnin lisäksi mm. keskikyynärnoja edessä, kuljettajan istuimen korkeussäätö, vakionopeussäädin, sumuvalot ja nahkaratti.

Exclusive-varusteita ovat mm. automaatti-ilmastointi, himmenevä sisäpeili, parkkitutka takana, 16" kevytmetallivanteet, sadetunnistin sekä panoraamatuulilasi, joka jatkuu katolle. Sen saa tarvittaessa peitettyä liukuvan sisäkaton etuosan avulla. Pitkillä kuljettajilla panoraamanäkymät eivät ole mahdollisia, koska pää osuu taakse vedettyyn sisäkattoon.

Sisustus on persoonallinen ja voimakkaasti muotoiltu. Kojetaulussa on paljon maalattua muovia. Verhoilukangas on Confortissa tyylikästä plyysiä ja Exclusivessa jopa hieman ylellisesti osittain alcantaraa.

Ohjauspyörän alaosa on suora. Nopeusmittarissa muotoilu on hieman mennyt selkeyden edelle. Vaihdevipu on pitkä - myös liikeradoiltaan. Hansikaslokero on tilava. Laatuvaikutelma on hintaluokassaan kohtalaisen hyvä ja paljon edeltävää mallia parempi. Polttoainesäiliön korkki on avattava avaimella.

Moottori ja suorituskyky

C3:n 1,4- ja 1,6-litraiset moottorit ovat tuttuja monista muista PSA-konsernin pikkumalleista. 73-hevosvoimainen perusmoottori on vanhanaikainen, mutta muut vaihtoehdot ovat ajanmukaisia. BMW:n kanssa kehitetyt VTi-bensamoottorit ovat vääntäviä ja kierrosherkkiä.

Koeajettu 1,4-litrainen (70 kW/95 hv) on suorituskyvyltään kokoistensa parhaimmistoa. Hyvää ohituskiihtyvyyttä auttavat osaltaan vaihteiden lyhyet välitykset. Dieseleiksi tarjotaan Suomessa toistaiseksi vain 1,6-litraista (66 kW/90 hv), joka ovat suoritusarvoiltaan kilpailukykyinen ja varustettu hiukkassuodattimella.

Kilpailuasetelma

C3 on persoonallinen auto, jota on helppo ajaa. Se ominaisuuksista mikään ei ole selkeästi kilpailijoiden edellä, mutta takaistuintiloja lukuun ottamatta se ei myöskään jää selvästi niitä jälkeen. Edeltävä malli oli loppuvaiheessa edullinen ja siihen verrattuna hinta on noussut parilla tonnilla. Hinta osuu nyt varsin tarkasti kilpailijoiden keskivaiheille.

Vertailuun otettiin Ford Fiesta ja Hyundai i20.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin