Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Citroën C3 2012

Citroën C3 ei ensimmäisellä sukupolvellaan onnistunut nousemaan aivan luokkansa myyntihuipulle Euroopassa.
Autoesittely Citroën C3 2012

Peruskonsepti todettiin kuitenkin toimivaksi ja nykyinen toinen sukupolvi jatkaa samoilla linjoilla. Korin perusmuoto on samantyylinen, mutta yksityiskohtia on hiottu niin, että kokonaisuus on selvästi edeltäjää näyttävämpi.

Keula on massiivinen ja kattolinja rättisitikkamaisen pyöreä. C3 on aina 5-ovinen. 3-ovinen DS3 on auton kalliimpi sisarmalli.

3,94 metrin pituudellaan C3 ei yllä luokkansa suurimpien joukkoon. Etenkin polvitilaa on keskimääräistä vähemmän eivätkä 180-senttiset mahdu istumaan peräkkäin. Jalkaterät mahtuvat mukavasti etuistuimen alle. Pääntilaa on tehty matalan takaistuimen avulla. Kulkuaukko on takaistuimelle riittävän leveä, mutta kynnykset ovat korkeat.

Varustetasoja on kolme. Perusmoottorin saa Attraction- tai Confort-varusteilla ja muut Confort- tai Exclusive-varusteilla. Attractionin varusteluun sisältyy mm. ESP, 6 turvatyynyä, radio/CD, kauko-ohjattava keskuslukitus ja sähkölasit edessä.

Ilmastoinnin ottaminen lisähintaan ei kannata sillä lähes sen lisähinnalla saa Confortin, jossa on manuaali-ilmastoinnin lisäksi mm. keskikyynärnoja edessä, kuljettajan istuimen korkeussäätö, vakionopeussäädin, sumuvalot ja nahkaratti.

Exclusive-varusteita ovat mm. automaatti-ilmastointi, himmenevä sisäpeili, parkkitutka takana, 16" kevytmetallivanteet, sadetunnistin sekä panoraamatuulilasi, joka jatkuu katolle. Sen saa tarvittaessa peitettyä liukuvan sisäkaton etuosan avulla. Pitkillä kuljettajilla panoraamanäkymät eivät ole mahdollisia, koska pää osuu taakse vedettyyn sisäkattoon.

Sisustus on persoonallinen ja voimakkaasti muotoiltu. Kojetaulussa on paljon maalattua muovia. Verhoilukangas on Confortissa tyylikästä plyysiä ja Exclusivessa jopa hieman ylellisesti osittain alcantaraa.

Ohjauspyörän alaosa on suora. Nopeusmittarissa muotoilu on hieman mennyt selkeyden edelle. Vaihdevipu on pitkä - myös liikeradoiltaan. Hansikaslokero on tilava. Laatuvaikutelma on hintaluokassaan kohtalaisen hyvä ja paljon edeltävää mallia parempi. Polttoainesäiliön korkki on avattava avaimella.

C3:n 1,4- ja 1,6-litraiset moottorit ovat tuttuja monista muista PSA-konsernin pikkumalleista. Edullisin vaihtoehto on 1.1-litrainen 60-hevosvoimainen bensiinimoottori. BMW:n kanssa kehitetyt VTi-bensamoottorit ovat vääntäviä ja kierrosherkkiä.

Koeajettu 1,4-litrainen (70 kW/95 hv) on suorituskyvyltään kokoistensa parhaimmistoa. Hyvää ohituskiihtyvyyttä auttavat osaltaan vaihteiden lyhyet välitykset. Dieseliksi Suomessa on tarjolla ainoastaan 1,6-litrainen (68 kW/92 hv), joka on suoritusarvoiltaan kilpailukykyinen ja varustettu hiukkassuodattimella.

C3 on persoonallinen auto, jota on helppo ajaa. Sen ominaisuuksista mikään ei ole selkeästi kilpailijoiden edellä, mutta takaistuintiloja lukuun ottamatta se ei myöskään jää selvästi niitä jälkeen. Hinta osuu varsin tarkasti kilpailijoiden keskivaiheille.

Vertailuun otettiin Ford Fiesta ja Hyundai i20.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin