Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Citroen C8 2008-2010

Viisiovinen tila-auto Citroen C8 on syntynyt ranskalaisen PSA-konsernin ja italialaisen Fiatin Eurovan-yhteistyössä, jonka tavoitteena on tuottaa eurooppalaista tila-automallistoa.
Autoesittely Citroen C8 2008-2010

Hanke on tuottanut mm. Peugeot 807:n, Lancia Phaedran ja Fiat Ulyssen. Autot tekee Sevelnord-yhteisyritys Ranskassa. Citroen C8:aa on myyty vuodesta 2002 lähtien.

Edullisimmat C8:t maksavat 40 000 euroa (toukokuu 2008). Sillä rahalla voi viedä talliinsa 2-litraiselle 140 hevosvoiman bensiinimoottorilla liikkuvan SX-version. Valikoiman kalliimmassa päässä on 170 hevosvoimalla ja automaattivaihteilla varustettu diesel-malli, joka maksaa 54 000 euroa. Suomalaiset rekisteröivät 15 uutta C8:aa vuona 2007.

C8 on kookas tila-auto, johon Citroen tuo ranskalaista tyylikkyyttä. Esimerkiksi kojelaudassa on retrohenkiset mittarit, jotka tuovat tuulahduksen kuusikymmenluvun muotoilusta.

Paikkoja on seitsemälle matkustajalle. Istuimia voi siirrellä ja poistaa. Suurimmillaan eli kahden etuistuimen kera, tavaratilaa on melkein 3 000 litraa - pakettiautoluokkaa. Toisen rivin paikat jakautuvat kolmeksi erilliseksi istuimeksi.

Keskikonsoli on muotoiltu siten, ettei se vie tavara- tai kulkutilaa. Näin siirtyminen myös etuistuimelta toiselle on mahdollista. Vaihteenvalitsin sijaitsee konsolin vasemmassa reunassa hyvin kuljettajan käden ulottuvilla ja ilmastoinnin säätölaitteet konsolin oikealta puolelta, joten myös matkustaja pystyy säätämään niitä. Kuljettajan istuimeen on saatavissa kahden säädön muisti.

Matkustamossa on runsaasti säilytystilaa: kojetaulun keskikonsolissa jäähdytettävä lokero, lukittava käsinelokero, kojetaulun reunoilla kannelliset lokerot, ovilokerot sekä matkustajan istuimen alla vetolaatikko.

Vakiovarusteena ovat mm. vakionopeudensäädin, ESP-järjestelmä, automaattinen ilmastointi ja audiojärjestelmä, johon kuuluu kahdeksan kaiutinta. Äänenvoimakkuus säätyy automaattisesti ajonopeuden mukaan. Navidrive on yhdistetty radion, CD-soittimen ja GSM-puhelimen toimintojen ohjausjärjestelmä, johon kuuluu puhesyntetisaattori ja äänentunnistus- järjestelmä sekä jatkuva GPS-paikanmääritys ja ajoreitin laskenta. Sellaisen saa lisävarusteena 3200 eurolla.

Moottorivaihtoehtoja on viisi, joista kaksi toimii bensiinillä ja kolme diesel-öljyllä. 2-2,2 litran dieselit kuluttavat kohtuullisesti noin 7 litraa sadalla kilometrillä ja päästävät hiilidioksidia vajaat 200 grammaa kilometrillä. 2-litraisten bensiinikoneiden kulutus on 9 l/100 km luokkaa ja päästöt yli 210 g/km.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin