Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Dacia Sandero 2012

Dacian nykyhistoria alkaa vuodesta 1999, jolloin Renault osti osake-enemmistön yhteistyökumppanistaan. Vuonna 2004 esiteltiin Logan, joka oli suunnattu ensisijaisesti kehittyville markkinoille.
Autoesittely Dacia Sandero 2012

Suosio etenkin Ranskassa ja Saksassa yllätti kuitenkin Renaultin ja markkina-alueita laajennettiin nopeaan tahtiin. Loganin tekniikka laitettiin keväällä 2008 myös toisiin kuoriin, kun esiteltiin hieman pienempi Sandero. Logan-perheen ja Sanderon avulla Dacian vuosituotanto Romaniassa on noussut lähes 300 000 autoon. Lisäksi autoja kootaan monissa muissa maissa. Dacian saapumista Suomeen on viivästyttänyt tuotantokapasiteetin rajallisuus, viimeksi eri maiden romutustukien takia. Nyt myyntiin on saatu bensamoottoriset mallit.

Sandero on muotoilultaan tavanomainen pikkuauto. Ulkonäkö ei ole syy jättää Sanderoa ostamatta, mutta erityisen silmiä hivelevää muotoilu ei ole. Ulkomitat vastaavat suosituimpia pikkuautoja. Pituutta on 402 cm ja akseliväli on luokassaan pitkä. Ulkomittoihin verrattuna sisätilat ovat runsaat. Pääntilaa on riittävästi pitemmällekin matkustajalle ja sisäleveys on luokassaan suuri. Ensimmäisenä niukkuutta tulee takamatkustajien polvitiloista, mutta hieman keskimittaa pidemmätkin mahtuvat ongelmitta istumaan peräkkäin. Ovet ovat väljät ja kulku on helppoa.

Etuistuimet ovat asialliset peruspenkit ja pehmustukseltaan pehmeähköt. Puutteena on lähinnä eräs yleisimmistä vaivoista eli istuinosan lyhyys. Ohjauspyörästä puuttuu pituussäätö, joten lyhytkätiset eivät saa optimaalista ajoasentoa. Istuimen korkeussäädön toteutus on kömpelö. Kaikkiaan kuitenkin kelvollinen suoritus myös kuljettajan paikalta tarkasteltuna.

Tavaratila on kokoluokassaan tavanomainen ja muodoltaan selkeä. Pohjan alta ei löydy lisälokeroita. Varapyörä on auton alla. 2-osainen takaselkänoja on vain Laureate-mallissa.

Toistaiseksi Sandero on saatavilla vain 1,6-litraisella bensamoottorilla (64 kW/87 hv) varustettuna. Moottori syö myös etanolipolttoainetta (E85). Moottori on ollut Renaulteissa käytössä 90-luvun loppupuolella ja 2000-luvun alkupuolella.

Sanderon varustetasot ovat erittäin niukka perusmalli, niukka Ambiance ja melko niukka Laureate. Hinta nousee varustetason mukana melko reippaasti, vaikka varustelu täydentyy vain aivan perusvarusteilla. Perusmallissa maininnan arvoista on mm. 2 turvatyynyä, ohjaustehostin ja ABS-jarrut. Ambiancessa on lisäksi mm. etuturvavöiden korkeussäätö ja kiristimet, sivuturvatyynyt, keskuslukitus ilman kauko-ohjausta, tavaratilan valo, sävylasit ja istuinlämmittimet. Laureaten varusteita ovat kauko-ohjattava keskuslukitus, kuljettajan istuimen korkeussäätö, sähkötoimiset ulkopeilit, 2-osainen takaselkänoja ja ajotietokone.

Karkeasti voisi sanoa, että perusmallin varustelu on tasolla, jolla suosituimmat pikkuautot olivat 90-luvun puolivälissä, Ambiance 90-luvun lopussa ja Laureate 2000-luvun puolivälissä. Ilmastointi ja radio/CD maksavat pakettina noin 730 euroa. Ajovaloautomatiikka puuttuu. Ajonvakautusjärjestelmää ei ole lainkaan saatavana.

Sisustus on pelkistetty. Kaikki muovit ovat kovapintaisia ja ratti ohut. Laureatessa ilmettä piristävät metallinväriset koristeet. Lisävarusteinen radio ei ole kojetauluun integroitua mallia. Mittaristo on selkeä. Vähäinen nappien määrä on ripoteltu melko laajalle. Istuinlämmittimien katkaisijat ovat näkymättömissä istuimen reunassa. Vaihteensiirto toimii asiallisesti. Kytkin on melko tunnoton. Ylimääräisiä säilytyslokeroita pienehkön hansikaslokeron ja ovilokeroiden lisäksi ei ole. Ovien sulkeutumisääni on peltinen.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin