Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Dodge Nitro 2008

Dodgen uuteen euroopan-mallistoon kuuluva Nitro on kulmikas ja miehekkään näköinen katumaasturi jonka ulkonäkö vetoaa ainakin nuoriin miehiin.
Autoesittely Dodge Nitro 2008

Nitro ei jätä kylmäksi, sen verran ainutlaatuinen sen ulkonäkö on.

Nitro kootaan Toledo North Assembly Plant –tehtaalla Ohiossa, Yhdysvalloissa ja se tuli myyntiin suomessa vuonna 2007.

Nitron saa taka- tai nelivetoisena. Nelivetoisella Nitrolla varmasti pääsee etenemään myös kinttupolkuja pitkin mutta se ei ole ”se juttu” tässä autossa. Siitä kertoo myös autoon saatavilla olevat 20 tuumaiset vanteet matalaprofiilirenkailla. Nitro on tehty kaupungin kulmille ja maanteille. Normaaliajossa Nitro on takavetoinen, nelivedon saa kytkettyä päälle napista.

Nitro painaa noin 1900 kg ja sen pituus on 458 cm, leveys ilman peilejä 186 cm ja korkeus 177 cm. Maavara on 21 cm.

Nitron varustetasot ovat takavetoinen SE ja nelivetoiset SXT ja R/T. SE version varustelu on suhteellisen vaatimaton. Kaikissa malleissa on sama turvallisuustaso johon kuuluu ESP-ajonhallintajärjestelmä, turvatyynyt ja täyspitkät turvaverhot. SXT ja R/T –versioissa on SE-varusteiden lisäksi mm. automaatti-ilmastointi, vakionopeuden säädin, nahkainen ohjauspyörä audiosäätimin, penkinlämmittimet, Load’n Go –tavaratilan pohjalevy, sähkösäätöinen kuljettajan istuin ja parkkitutka. R/T mallissa on nahka/keinonahkaverhoilu R/T –logolla ja 20 tuuman vanteet.

SXT ja R/T malleissa kuormausta helpottava tavaratilan Load’n Go –pohjalevy on ulosvedettävissä tavaratilasta (45 cm), jolloin suurten ja painavien esineiden kuormaaminen helpottuu. Ulosvedettynä pohjalevyä voi käyttää myös istuimena.

SXT ja R/T –malleihin saa lisävarusteena esimerkiksi sähkötoimisen kattoluukun (1750 euroa), navigaattorin (1870 euroa)  ja takapenkin viihdekeskuksen (1870 euroa).

Nitron sisätilat ovat monipuolisesti muunneltavat. Takapenkki taittuu 63:35 suhteessa ja myös etumatkustajan istuin taittuu. Kyytiin mahtuu maksimissaan 2,6 metriä pitkä esine. Tavaratila on 369 litraa, takaistuimet taitettuna 1994 litraa. Kaikissa malleissa takaistuimien selkänojat voidaan kallistaa jopa 33,5 asteen kulmaan matkustusmukavuuden maksimoimiseksi.

Moottorivaihtoehtoja on kaksi, 2,8 litrainen 130 kilowatin Common-Rail diesel ja ainoastaan R/T malliin saatava 4,0 litrainen 191 kilowatin bensiini V6. SE mallissa on kuusilovinen manuaali, SXT ja R/T ovat viisilovisia automaatteja. Automaattivaihteisen dieselin kulutus on 9,4 litraa ja bensakoneen 11,3 litraa. Manuaalina dieselillä pääsee vajaan litran pienemmällä keskikulutuksella. Miinusta diesel-hiukkasuodattimen korkeasta hinnasta (1500 euroa) sekä moottorien vaatimattomasta hyötysuhteesta.

Moottorivaihtoehdot Vuoden 2009 Malleista

Bensakoneella Nitro kiihtyy 0-100 km/h 8,5 sekunnissa. Automaattivaihteisella dieselillä satanen saavutetaan 10,5 sekunnissa, manuaalinakin 11,5 sekunnissa.

Edullisin Nitro on takavetoinen SE, 37990 euroa. Nelivetoinen SXT-diesel maksaa 44990 euroa ja V6-malli 55990 euroa (toukokuu 2008). Hankintahinnan ja käyttökustannusten perusteella diesel on ainoa järkevä valinta Nitron moottoriksi.

Kilpailijavertailu vuoden 2009 malleista


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin