Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Fiat 500L 2013

Geneven autonäyttelyssä vuonna 2012 esitelty Fiat 500L tuli myyntiin Suomessa vuoden alussa 2013. Fiat Centro Stilen suunnittelema Fiat 500L pohjautuu 500 malliin, vaikka se on mitoiltaan huomattavasti suurempi.
Autoesittely Fiat 500L 2013

Fiat 500L:n strategiset mitat ovat pituus 414 cm, leveys 178 cm ja korkeus 166 cm. Auto on jopa 60 cm pidempi, 16 cm leveämpi ja 18 cm korkeampi kuin kolmiovinen 500 nalli. Takaluukkuun mahtuu lähes 400 litran edestä matkatavaraa. Pitkienkin esineiden kuljettaminen on mahdollista eteen taittuvan etumatkustajan istuimen ja erikseen taittuvien takaistuinten ansiosta. Tavaratilan voi myös jakaa kolmeen osastoon ja kolmelle eri korkeudelle.

Neljä hyvänkokoista, laajalle aukeavaa sivuovea tarjoavat yllättävän vaivattoman sisäänpääsyn. Autoon ei myöskään laskeuduta vaan sinne voi nousta, istuimet ovat sen verran korkealla. Auto on sisätiloiltaan huomattavasti ulkoista olemustaan suurempi.

Auto pitää sisällään useita lokeroita ja tilat riittävät hyvin neljälle aikuiselle. Takajalkatila on tila-autoista tutusti tasainen, joten jalkatilaa piisaa. Takapenkkiläisten matkustusmukavuutta lisäävät paremmalla varustetasolla myös taittopöydät.

Keskikonsolia hallitsee UConnect-järjestelmä, jonka kautta kuljettaja voi käyttää radiota ja multimedialaitteita, jotka voidaan liittää USB- tai AUX-liitännän kautta. Järjestelmään kuuluu myös Bluetooth-toiminto, jonka kautta älypuhelimen musiikkitiedostoja voi kuunnella langattomasti. Todellinen erikoisuus autossa on kahvinkeitin. Italialaisen Lavazza-kahvimerkin kanssa yhteistyöhön lähtenyt Fiat tarjoilee siis 500L:n matkustajille tuoreet espressot, vaikka matkan aikana.



Mittariston eco:Drive Live ohjaa kuljettajaa kohti taloudellisempaa ajotapaa. Järjestelmä kertoo kokoajan tietoa matkasta, joten kuljettaja näkee heti ajotapansa vaikutuksen kulutukseen ja päästöihin.

Varustetasoja on kaksi Easy ja Lounge

Edullisempi Easy tuo mukanaan esimerkiksi sähkötoimiset etusivuikkunat, raitisilmasuodattimen, säädettävän ristiseläntuen etuistuimissa, lämmitettävät ulkopeilit, ajotietokoneen ja nahkaisen ohjauspyörän.

Hieman kalliimpaan Loungeen kuuluu lisäksi 2-alue ilmastointi, sähköikkunat myös taakse, takalasin pesin ja pyyhin, automaattisesti himmenevän taustapeilin, lasikaton ja monitoiminäytön.

Moottorit

Moottorivalikoimaan kuuluu 1,4-litrainen bensiinimoottori, joka tuottaa 95 hevosvoimaa 6000 kierroksella minuutissa. Vääntöä moottori tuottaa 127 Nm ja kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 12,8 sekunnissa. Yhdistetyssä ajossa menovettä kuluu merkin mukaan 6,2 litraa/100 km, joka vastaa 145 CO2-päästöjä/km.

Toinen voimanlähde on kesällä 2013 saataville tuleva 0,9 –litrainen TwinAir Turbo. Start&Stop-toiminnolla varustettu turbomoottori kaksisylinterinen moottori tuottaa 105 hevosvoimaa 5500 kierroksella minuutissa ja tarjoaa 145 Nm:n huippuväännön 2000 kierroksella minuutissa. Pikkumylly kuluttaa Fiatin mukaan yhdistetyssä ajossa 4,8 litraa/100 km, joka vastaa 112 CO2-päästöjä. Moottorivalikoima täydentyy dieselmoottorilla myöhemmin kuluvan vuoden aikana.



Turvallisuus ja hinnat

500L:n vakioturvavarusteisiin kuuluvat 6 turvatyynyä, ABS-jarrut, BAS-hätäjarrutehostus ja ESP-ajonvakautusjärjestelmä, joka sisältää ASR/MSR-luistoneston, mäkilähtöavustimen ja DST-ohjausavustimen ajonvakautta edistämään ja lisäksi elektronisen ERM-kaatumisenestojärjestelmän. Euro NCAP -törmäystestissä Fiat 500L saavutti viiden tähden tuloksen.

Fiat 500L: hinnat lähtevät alkaen 19 992,26 eurosta (1,4 -litrainen Easy). Ero kalleimpaan versioon ei ole huima sillä 0,9 –litraisen Loungen lähtöhinta on 22.990,78 euroa, mutta kuten sanottu tämä vasta kesästä 2013 eteenpäin.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin