Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Fiat Croma 2008

Fiat Croma on saanut uuden ilmeen. Uusi dynaaminen ulkomuoto on italialaiseen tyyliin elegantti ja linjakas.
Autoesittely Fiat Croma 2008

Uudet muodot kätkevät sisäänsä tilavat sisätilat ja modernit moottorit. Turvallisuudesta kertovat täydet 5 tähteä EuroNCAP-törmäystestissä.

Croman uudet sulavalinjaiset muodot tekevät siitä entistä näyttävämmän. Uusi muoto on pyöreämpi ja modernimpi. Ajovalojen uudelleenmuotoilu ja auton etuosa ovat myös kokeneet suuren muutoksen.

Testiautona oli Fiat Croma 1.9 JTD 120, manuaalivaihteinen farmarimalli. Croman mitat ovat pysyneet ennallaan, joten matkustamossa on edelleen runsaat jalka- ja hartiatilat. Katto on kaareva ja takapenkki on riittävän korkea pidemmällekin matkustajalle. Takapenkit laskeutuvat 60/40-suhteessa, minkä ansiosta tavaratilaa saadaan tarvittaessa jopa
 1 610 litraa. Virtalukko sijaitsee keskikonsolissa, kuten Saabissa.

Auton ajettavuus tuntui hyvältä, mutta isommilla vaihteilla ja pienemmillä kierroksilla auto ei oikein tahtonut kiihtyä ennen kuin pienen viiveen jälkeen. Toinen, joskin vähäinen haittatekijä oli ratin pystykulmansäätö. Kun ratti on korkealla ja hieman pystysuunnassa kallellaan on turvatyynyn kohouma sen verran suuri, että se ottaa jyrkästi käännettäessä kyynärpäähän kiinni. Muuten auto oli erittäin mukava tuttavuus

Uusi Fiat Croma on saatavana sekä bensiini- että dieselmoottorilla. Bensiinimoottori 1.8 tuottaa 140 hevosvoimaa. Dieselmallistossa on kaksi vääntävää ja taloudellista moottoria: 1.9 JTD (120 hv) 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla sekä vielä tehokkaampi 150-hevosvoimainen 1.9 JTD –moottori, joka on varustettu aina 6-portaisella automaattivaihteistolla. Kulutuslukemat ovat maltilliset: EU-yhdistetty kulutus on 1.9 JTD –mallissa 6.1 l/100km ja CO2-päästöt 160 g/km.

Turvallisuus on edelleen ollut Croman suunnittelun tärkeimpiä lähtökohtia, siitä osoitus viisi tähteä EuroNCAP-törmäystestissä. Turvallisuutta tukevia varusteita Cromassa ovat  7 turvatyynyä, aktiiviset pääntuet etuistuimilla ja takaistuimilla sekä lastenistuimia varten 2 kappaletta 3-pisteen Isofix-kiinnikkeitä. Cromassa on myös ESP-ajonhallintajärjestelmä.

Isojen autojen kokoluokassa lähes puolet myydään yritysautoiksi. Fiat Croman ylellisessä business-mallissa on kattavan perusvarustelun lisäksi peruutustutka, metalliväri, HiFi-äänentoistojärjestelmä ja Blue&Me –järjestelmä vakiona. Blue&Me-järjestelmä mahdollistaa sekä matkapuhelimen että Mp3-soittimen käytön turvallisesti ja mukavasti käsiä ohjauspyörästä irrottamatta.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin