Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Ford Fiesta ST 2013

Ford Team RS, joka on Ford Motor Companyn Global Performance Vehicle -ryhmän eurooppalainen tiimi, on kehittänyt uuden Fiesta ST:n. Autossa on 1.6-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori. Fiesta ST kiihtyy nollasta sataan 6,9 sekunnissa, sen tehot ovat 182 hevosvoimaa, vääntömomentti 240 Nm ja huippunopeus 220 km/t. Vaihteisto on uusi 6 -lovinen Durashift -manuaali.
Autoesittely Ford Fiesta ST 2013

Uudessa Fiesta ST:ssä on suuri puolisuunnikkaan muotoinen, hunajakennostoa muistuttava etusäleikkö sekä diffuusori. Parannetuissa sisätiloissa on Recaron istuimet. Ford on myös tuonut Fiesta ST:hen SYNC-järjestelmän sekä MyKey-toiminnon.

MyKeyn avulla auton omistaja voi määrittää maksimiajonopeuden ja rajoittaa audiolaitteiden äänenvoimakkuutta sekä kytkeä toiminnon, jolla auton turvallisuusvarusteita ei saa pois päältä. Ääniohjauksella toimiva Ford SYNC -yhteydenpitojärjestelmä yhdistää siihen kytketyn matkapuhelimen suoraan paikalliseen hätäkeskukseen onnettomuustilanteessa.

ST näkyy sisällä ja ulkona

Fiesta ST:ssä on LED-päiväajovalot. Auton erikoisvärejä ovat kirkkaan punainen Race Red, oranssi Molten Orange ja sininen Performance Blue. Kojelauta on viimeistelty hiilikuitusomistein ja polkimet sekä vaihdekeppi ovat kiiltävää alumiinia.



Ford Team RS on parantanut voimansiirtojärjestelmää, jousitusta, ohjausta ja jarruja saavuttaakseen parhaan mahdollisen ajodynamiikan. Autossa on ominaisuuksia, joita on aiemmin ollut vain isokokoisissa suorituskykyisissä ajoneuvoissa, kuten parannettu dynaaminen kaarreajon hallintajärjestelmä (eTVC), 3-toimintoinen ajonvakauden hallintajärjestelmä, kuusivaihteinen manuaalivaihteisto ja takalevyjarrut.

Fiesta ST:n moottori kuluttaa polttoainetta 5,9 litraa/100 km ja siinä on 138 g/km CO2-päästöt. Ajoneuvossa on 20 % pienemmät CO2-päästöt verrattuna edellisen sukupolven Fiesta ST -malliin, mutta 20 % enemmän tehoa verrattuna ensimmäisen sukupolven Fiesta ST:n 2.0-litraiseen moottoriin.



Elektronisesti optimoitu alusta

Dynaaminen kaarreajon hallintajärjestelmä (eTVC) siirtää kaarteessa jarrutusvoiman sisäpuolella olevaan eturenkaaseen, mikä parantaa auton pitoa tiessä ja vähentää aliohjautuvuutta vaikuttamatta kuitenkaan nopeuteen. Uusi ohjelmisto tarkkailee auton tasapainoa suhteessa ohjaukseen kiihdytettäessä ja jarrutettaessa. Ajonvakauden hallintajärjestelmä on kolmitoimintoinen: sen voi pitää joko koko ajan toiminnassa, osittain aktiivisena tai kokonaan pois päältä.

Optimaalinen käsiteltävyys on saatu aikaan sillä, että sekä dynaamisen kaarreajon hallintajärjestelmä että ajonvakauden hallintajärjestelmä tukevat erityisesti niitä varten muunnettua ohjausvartta, takana olevaa vääntöpalkkia, jonka pyörimisjäykkyyttä on vahvistettu, etu- ja takajousia ja -vaimentimia sekä 15 mm matalampaa painopistettä. 



Sähkötoimisen ohjaustehostimen välityssuhde on 13.69:1 ja ohjausaisa on lyhyempi, joten auto reagoi ohjausliikkeeseen tarkemmin. Fiesta ST:ssä on takana levyjarrut ja suurempi jarrupääsylinteri, mikä tehostaa jarrutusvoimaa.

Pituutta Fiesta ST:llä on 3975 mm, kokonaisleveys on 1978 mm ja kokonaiskorkeus 1456 mm. Akseliväli on 2489 mm. Tavaratila vetää 276 l pienen varapyörän kanssa ja renkaanpaikkaussarjalla 290 l.

Ford Fiesta ST:n suositushinta on 27 961 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin