Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Ford S-MAX 2008-2009

Ford S-Max kuuluu suurten tila-autojen luokkaan (engl. MPV, Multi Purpose Vehicle).
Autoesittely Ford S-MAX 2008-2009

Samaan luokkaan kuuluvat mm. Volkswagen Touran ja RenaultScenic. S-Max tuli myyntiin vuonna 2006, ja sitä valmistetaan Belgiassa.

Kooltaan S-Max sijoittuu Ford Mondeon ja Galaxyn välimaastoon. S-Maxissa onkin paljon yhteistä Ford Galaxyn kanssa, mm. pohjalevy.

S-maxista on tarjolla kolme erilaista versiota: Ambiente, Trend sekä Titanium Business.

Ambienten vakiovarusteisiin kuuluvat mm. 16 tuuman teräsvanteet, etusumuvalot, ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmä, manuaalinen ilmastointi, ajotietokone, Fordin oma radio- ja cd-soitin. MP3-liitäntämahdollisuus sijaitsee hansikaslokerossa.

S-Max Trendin istuimet on muotoiltu urheilullisesti, ohjauspyörä ja vaihteenvalitsijan nuppi on verhoiltu nahalla. Ilmastointi on automaattinen.

Titaniumin renkaissa 17 tuuman kevytmetallivanteet. Kuljettajan istuinta voi säätää kahteen suuntaan sähköisesti. Malliin kuuluu pieniä erikoisominaisuuksia kuten: automaattiset tuulilasinpyyhkijät sadetunnistimella, automaattisesti himmentävä taustapeili, nahalla verhoiltu käsijarrun kahva, lämmitettävät sivupeilit lähestymisvaloilla ja jalkatilan valot edessä. Mukaan mahtuu vielä Bluetooth ja vakionopeuden säädin.

S-Maxin saa halutessaan kuusivaihteisen Durashift 6-tronic automaattivaihteiston kera. Vaihteisto on kehitetty nimenomaan Fordin isojen autojen valikoimalle on mahdollisuus valita joko Sport-automaatti- tai manuaalitila. Vaihteistoa 2,3 litran ja 161 hevosvoiman Duratec HE bensiini- sekä 2,0 litran 130 hevosvoiman Duratorq TDCi –dieselmoottorin kanssa.

Durashiftin vaihteistonhallintamoduuli (Transmission Control Module, TCM) tarkkailee vaihteiden vaihtoa sisäänajovaiheen ajan ja mukauttaa sen jälkeen toimintansa tilanteen mukaan, "muistaen"  sisäänajovaiheen vaihteiden käyttötavat.

S-Max Trendin, jossa on 2-litrainen, 145 hevosvoiman bensiini-moottori, saa noin 34 000 eurolla. Kahden litran dieselillä kulkevat S-Maxit maksavat 40 000 euron molemmin puolin ja esimerkiksi 2,5 litran ja 220 hevosvoiman Titanium Business maksaa noin 45 000 euroa (maaliskuu 2008).

S-Maxiin saa kaksi lisäistuinpaikkaa (yhteensä 7 paikkaa) taakse FoldFlat-istuinjärjestelmän avulla. Normaalikoossa tavaratilaa on 285 litraa, mutta kaikki takapenkit käännettynä peräti 2 000 litraa - pakettiautojen luokkaa.

Suomessa rekisteröitiin vuonna 2007 487 uutta Ford S-Maxia.

Suurimpien 2,3- ja 2,5-litraisten bensiinimoottorien hiilidioksidipäästöt nousevat yli 220 grammaan kilometrillä. Vähäpäästöisimmät kahden litran dieselit tupruttavat vain reilut 160 grammaa hiilidioksidia kilometrillä.

S-Max tila-auton tulos aikuisten turvallisuudessa oli täydet viisi tähteä EuroNCAP:n kolaritesteissä (v. 2006). Lasten turvallisuudesta auto sai neljä tähteä viidestä ja jalankulkijoiden suojasta kaksi tähteä neljästä.

Kuljettajaa ja etumatkustajaa suojaavat mm. etu- ja sivuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot, kuljettajan polviturvatyynyt sekä niskarangan vaurioilta suojaavat pääntuet. Turvallisuutta parantavat lisäksi kolaritilanteessa matkustamosta poispäin vetäytyvä ohjauspylväs, ABS-jarrut ja elektroninen jarruvoimien jako.

Etutörmäyksessä polviturvatyyny esti kuljettajan jalkojen osumisen kojelautaan, ja ohjauspyörä liikkui eteenpäin. Kuljettajan että etumatkustajan rintakehät olivat ainoat alueet, jotka eivät saaneet testissä täysiä pisteitä.

Konepeiton etureuna jäi jalankulkijan suojaa testattaessa pisteittä. Auton puskuri sai keskinkertaisen arvosanan.

S-Maxin turvallisuutta lisää vielä vakionopeuden säädin (ACC) säätää ajonopeutta automaattisesti, jos edellä ajava auto kulkee hitaammalla nopeudella. Turvavälihälytin varoituksen, jos auto on vaarassa törmätä edellä ajavaan. S-Maxissa on myös hätäjarrutehostus.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin