Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Honda Civic 2008-2009

Honda Civicin juuret ulottuvat 1970-luvulle, jolloin tämä japanilainen perheauto tuli markkinoille.
Autoesittely Honda Civic 2008-2009

Nykyinen Civic-mallisukupolvi näki päivänvalon vuonna 2005. Se esiteltiin ensimmäisen kerran myös Suomessa Helsinki Motor Show´ssa joulukuussa 2005.

Civic kuuluu eurooppalaisen autoluokituksen alempaan keskiryhmään. Ehkä tunnetuimpia saman luokan autoja ovat Toyota Corolla, Volkswagen Golf ja Ford Focus.

Civic oli vuonna 2007 suomalaisten mielestä 18. halutuin uusi automalli 1953 ensirekisteröinnillä. Myynnissä on neljä erilaista Civiciä: 5d, Hybrid, Sedan ja Type R.

Kaikissa malleissa on ABS-jarrut ja elektroninen jarruvoimanjako EBD. Vakiona on myös ajohallintajärjestelmä VSA, joka auttaa  säilyttämään auton hallinnan kaarteissa, kiihdytyksessä ja äkillisissä väistöliikkeissä. VSA jakaa jarrujen voimaa oikean- tai vasemmanpuoleisille pyörille sekä säätää kaasua ja jarrujärjestelmää.

Matkatavaroille on tilaa 485 litraa. Ilmastointilaite viilentää hansikaslokeroa, minne mahtuu 14 litraa tavaraa.

Kaikissa malleissa on kuusivaihteinen vaihteisto. Bensiinimoottoreiden kera saa myös automaattivaihteiston.

Civicistä on tarjolla useita erilaisia versioita. Civic 5d on kehitetty erityisesti Euroopan markkinoille. Kojetaulu on jaettu kahteen osaan, joista toinen on tarkoitettu visuaaliselle informaatiolle ja toinen säätimille. Valmistaja kutsuu tätä ”Dual Link” -konseptiksi. Tavaratila on 456 litraa.

Civicin Comfort -varustetasoon kuuluu mm. automaattinen ilmastointi, jäähdytettävän hansikaslokero sekä cd-radiosoittimen ohjauspyöräsäätimet.

Sport-versiossa saa mm. nahkapäällysteisen ohjauspyörän, alumiinipolkimet ja vakionopeussäätimen.

Myynnissä on myös Hybrid-versio, jossa on 1,3 litran i-VTEC -moottorin ja avustavan sähkömoottorin IMA:n (Integrated Motor Assist) yhdistelmä. Valmistaja väittää, että teho on samaa luokkaa kuin 1,8 litran moottorissa. Pakoputkesta pääsee vain 109 grammaa hiilidioksidia kilometriä kohti, mikä on huomattavasti tavallista pienempi luku. Polttoainetta kuluu 4,6 litraa sadalla kilometrillä.

Type R on urheiluautoversio. Kori on hieman perusmallia matalammalla ja 18-tuumaiset renkaat saa kevytmetallivanteiden kera. Type R:n kaksilitraisen bensiinimoottorin suurin teho on 201 hevosvoimaa ja vääntöä riittää 7800 r/min.

Civic sai neljä tähteä viidestä aikuismatkustajan turvallisuudesta EuroNCAP:n kolaritestissä (v. 2007). Civicin turvatyynyt ovat kaksivaiheiset. Kuljettajan turvatyyny ei kuitenkaan täyttynyt testissä tarpeeksi, jotta se olisi estänyt kuljettajan päätä osumasta ohjauspyörään. Matkustamo säilytti hyvin muotonsa törmäyksessä.

Lasten suoja oli hyvä - neljä tähteä viidestä - ja jalankulkijoidenkin turva tavallista parempi: neljä tähteä viidestä. Civicin puskuri ja konepeiton etureuna saivat maksimipisteet jalankulkijan jalkojen suojasta.

Type R:n perusversio maksaa noin 32 000 euroa, Hybrid noin 29 000 euroa ja muut mallit 20 000 - 30 000 euroa (maaliskuu 2008).

Vertailussa:


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin