Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Honda Civic 2012

Uuden sukupolven Euroopan markkinoille tuleva Honda Civic viistoperä esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä syksyllä 2011 ja se tuli Suomessa myyntiin tammikuussa 2012.
Autoesittely Honda Civic 2012

Ensimmäinen asia jonka huomaa 5-ovisessa Civicissä on tietenkin sen ulkoinen muotoilu. Vaikka Hondan suunnittelijat pitivät poistuvan mallin muodon, piilevät muutokset yksityiskohdissa.

Hondan mukaan, Civicin suunnittelijat "halusivat pitää urheilullisia ja uudenaikaisia elementtejä auton luonteessa ja lisätä sen dynaamisuutta". Inspiraation lähteenä on japanilaismerkin mukaan ollut lentokone, jossa runko ja siivet sulautuvat yhteen.

Sisällä tyyli on hyvin samanlainen kuin poistuvassa Civicissä. Kojelaudassa yhdistyvät sekä analogiset että digitaaliset näytöt. Honda sanoo parantaneensa sisätilojen laatua sekä matkustajien tiloja. Silti akseliväli on 30 mm lyhyempi kuin edeltäjässään. Takakontti vetää tavaraa 470 litraa. Varustetasot on Hondan tutut Comfort, Sport, Executive ja Executive Advanced.



Alustana toimii yhdeksännen sukupolven raskaasti uudistettu versio edellisen mallin jousituksesta. Hondan insinöörit väittävät, että työstetyt osat parantavat auton matkustusmukavuutta sekä käsiteltävyyttä.

Vuoden 2012 Civic 5D tuli heti alkuun tarjolle ennestään tutuilla, mutta parannetuilla 1.4- ja 1.8-litraisilla bensiinimoottoreilla varustettuna. 1,8-litrainen bensiinimoottori kehittää tehoa 142 hv ja sen suurin vääntömomentti on 174 Nm. 1,4-litraisen vastaavat arvot ovat 100 hv ja 127 Nm. Kulutuslukemat ovat yhdistetyssä ajossa 5,4 - 6,4 litraa/100km. Vakiona on kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto ja 1 500 euron lisähintaan saa viisivaihteisen automaattivaihteiston.

Myöhemmin myyntiin on tulossa myös Accordin uudistettu 2,2-litrainen i-DTEC moottori, joka tuottaa 150 hv eli 10 enemmän kuin lähtevän mallin 2.2l CDTi yksikkö (oli aiemmin myynnissä myös suomessa). Samalla CO2-päästöt ovat laskeneet 110 grammaan/km. Toinen myöhemmin tarjolle tuleva moottori on uusi 1.6-litrainen diesel.

Hatchback-mallia hieman myöhemmin tuli tarjolle myös uusi Civic Sedan. Auton ulkomitat ovat ennallaan aiempaan verrattuna, mutta niin sisätilat kuin tavaratila ovat merkittävästi aiempaa suurempia. Nyt esimerkiksi hartialeveys edessä on 75 mm suurempi kuin ennen ja takana on aina tarpeellista jalkatilaa 40 mm enemmän kuin aiemmin. Sedaniin on ainakin aluksi tarjolla vain 1.8-litrainen moottori.

Turvallisuus

Uudessa Civicissä on vakiona turvatyynyt edessä ja sivuilla sekä turvaverhot. Vakiovarusteisiin kuuluu myös lukkiutumattomat jarrut (ABS elektronisella jarruvoiman jaolla) sekä VSA-ajohallintajärjestelmä.

Turvallisuuspuolen lisävarusteisiin kuuluu törmäyksen varoitusjärjestelmää CMBS, joka varoittaa kuljettajaa uhkaavasta törmäyksestä. Järjestelmä toimii yhteistyössä ACC-vakionopeudensäätimen kanssa. CMBS löytyy parhaiten varustetusta Executive Advanced mallista.

Euroopan markkinoiden tuotanto toteutetaan yksinomaan Hondan Swindonin tehtaallaan Isossa-Britanniassa.  Hinnat Suomessa liikkuvat 20.300-36.850 euron välillä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin