Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Honda Civic Tourer 2014

Honda esitteli syyskuussa 2013 Frankfurtin autonäyttelyssä uuden farmariperäisen Civicin. Hatchbackiin verrattuna Civic Tourerin perä on 24 cm pidempi, mutta silti Tourerin sivuprofiili on yllättävän coupémainen. Farmarimallin kehitys on tapahtunut Englannissa ja Saksassa, ja se valmistetaan Englannissa.
Autoesittely Honda Civic Tourer 2014

Civic Tourerin moottoriksi voi valita uuden Earth Dreams Technology -sarjan 1,6 i-DTEC turbodieselin tai 1,8-litraisen bensiinimoottorin. Honda ei ole vielä julkaissut moottoreista muita tietoja kuin alimmat kulutus- ja päästöarvot, mutta esimerkiksi Earth Dreams Technologyn mukainen 1,6-litrainen turbodiesel kehittää CR-V:ssä tehoa 120 hv ja vääntöä 300 Nm. Hatchback Civicissä puolestaan 1,8-litrainen kehittää tehoa 142 hv ja vääntöä 174 Nm.



Kumpikin Tourerin moottorivaihtoehdoista tarjoaa luokassaan pienen kulutuksen. Civic Tourerin yhdistetty kulutus on alimmillaan 3,8 l/100 km ja CO2-päästöt 99 g/km. Civic Tourer on hybrideitä lukuun ottamatta markkinoiden ainoa farmariauto, jonka hiilidioksidipäästöt jäävät alle 100 g/km rajan.

Autossa on ensimmäisenä sarjatuotantomallina takana Adaptive Damper System eli mukautuva iskunvaimennus. Kuljettaja voi valita tilanteen mukaan mieleisen kolmesta säädöstä, jotka ovat comfort, normal ja dynamic (mukava, vakio ja urheilullinen). Järjestelmä on suunniteltu lisäämään vakautta ja mukavuutta kaikilla kuormilla.



Urheilullisesta ulkonäöstään huolimatta tavaratilasta on saatu kunnioitettavan suuri. Perusasennossa tilaa on 624 litraa ja laajennettuna 1668 litraa. Tavaratila vastaa siis hyvinkin vaikkapa Golf Variantia.

Frankfurtin autonäyttelyssä nähdyn perusteella voi sanoa, että monikäyttöisyys ja tavaratilan muunneltavuus ovat hyvällä mallilla. Honda Civicin rakenteen myötä myös Tourerissa on Magic Seats -takaistuin, jonka ansiosta istuinosa voidaan nostaa pystyyn selkänojaa vasten. Kasvaneen tilan ohella suurin ero viisioviseen Civiciin verrattuna on pienempi 565 mm nostokorkeus. Lattian alla on syvä potero, jonka osuudeksi tavaratilasta ilmoitetaan 120 litraa.



Takapenkillä tilaa on luokassaan keskimääräisesti eli pitkälle matkustajalle tilat ovat juuri riittävät. Laskevan kattolinjan takia pääntilaa ei ole enempää kuin viistoperämallissa. Myös istuin on molemmissa korimalleissa yhtä matala. Kolmannen sivuikkunan muodon takia näkyvyys takaviistoon on puutteellinen.

Turvallisuus on ollut aina Hondan suunnittelutyössä tärkeimpiä kriteerejä. Uusien varusteiden myötä keskitytään siihen, että onnettomuudet voitaisiin välttää kokonaan. Honda tuo uuden Civic Tourerin myötä saataville monipuolisen Advanced Driver Assist Systemsin.

Suomeen Civic Toureria odotetaan alkuvuodesta 2014, jolloin myös hinnat julkaistaan.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin