Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Honda CR-V 2012

Honda ehosti CR-V:n ulkonäköä 2010, minkä lisäksi auton ajettavuutta ja matkustusmukavuutta pyrittiin parantamaan.
Autoesittely Honda CR-V 2012

Honda esitteli katumaasturi CR-V:n 1990-luvun puolivälissä ja Suomen markkinoille malli tuli vuonna 1997. Honda esitteli CR-V:n toisen sukupolven vuonna 2002, jolloin auton ulkomuodot säilyivät vielä pääosin ennallaan. Varapyörä oli kiinnitettynä maastureiden tyyliin sivulle avautuvan takaluukun päällä.

Vuonna 2006 Pariisin autonäyttelyssä esitelty kolmas sukupolvi oli puolestaan harppaus eteenpäin. Uutuus oli entistä, matalampi, leveämpi ja lyhyempi. Sisätiloiltaan uutuus oli kuitenkin aiempaa avarampi.

Kasvojenkohotuksen 2010 saanut CR-V eroaa vanhasta muun muassa uudelleenmuotoillulla kaksiosaisella jäähdyttäjänsäleiköllä, uusilla puskureilla sekä konepellillä.

Honda CR-V:stä on tarjolla neljää eri varustetasoa Nordic 4X4, Elegance, Elegance Lifestyle ja Executive Advanced. Elegance Lifestyleen kuuluvat vakiovarustelun lisäksi muun muassa alcantara-nahkaverhoilu, pysäköintitutka eteen ja taakse sekä kaasupurkausajovalot ja kuuden CD-levyn audiojärjestelmä.

Huippuvarustetasona on Executive Advanced, jonka varusteluun kuuluvat muun muassa istuinten nahkaverhoilu, peruutuskamera, navigointi- ja handsfree-järjestelmä, automaattivaihteisto, Hondan turvallisuuspaketti, joka sisältää mukautuvan tasanopeussäätimen, onnettomuuksia ennakoivan ja niiden vaikutuksia minimoivan CMBS-järjestelmän sekä kääntyvät ajovalot.

Automaattivaihteisto dieselmoottorin yhteyteen

Nykyinen CR-V on hieman edeltäjäänsä hiljaisempi. Äänitasoa on pyritty alentamaan lisäämällä äänieristystä moottoritilassa ja kojelaudan alaosassa. Tuulensuhinoita on pyritty vaimentamaan muun muassa uudenlaisilla sivupeilien kiinnikkeillä.

CR-V:n moottorivalikoimaan kuuluu 2,0-litrainen 150 hv bensiinimoottori sekä 2,2 litran diesel. Molemmat moottorit täyttävät Euro 5 -määräykset. Dieselmoottori on CR-V:ssä i-DTEC, jonka suurin teho on 110 kilowattia (150 hv) aiemman 103 kilowatin (140 hv) sijaan. Moottorin suurin vääntömomentti on kasvanut kymmenellä newtonmetrillä 350 Nm:iin.

Kuusivaihteisella käsivalintaisella vaihteistolla varustettuna diesel-CR-V:n yhdistetty polttoaineenkulutus jää valmistajan mukaan 6,5 litraan sadalla kilometrillä, mikä tarkoittaa 171 g/km hiilidioksidipäästöjä.

2010 päivityksen yhteydessä CR-V:hen tuli tarjolle myös viisivaihteinen automaattivaihteisto dieselmoottorin yhteyteen.

CR-V:n päivityksiin kuuluivat myös jousituksen ja iskunvaimennuksen säätö entistä jämäkämmäksi. Normaaleissa ajo-olosuhteissa CR-V on käytännössä etuvetoinen, mutta aktiivinen neliveto tulee portaattomasti mukaan tarpeen tullen.

CR-V:n tavaratila on perusasennossa 556 litran kokoinen. Tilaa on mahdollista muokata kaatamalla takaistuinten selkänojat tai säätämällä takaistuimia pituus- ja kaltevuussuunnassa.

Kaikkien Honda CR-V-versioiden vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa kevytmetallivanteet, VSA-ajonvakautus ja TSA-perävaununhallintajärjestelmä sekä kuusi turvatyynyä.

Honda CR-V:n hinnat alkavat lähes 36.000 eurosta. Edullisin Elegance-tason versio on bensiinimoottorinen käsivalintaisella vaihteistolla varustettu malli, jonka hinta on n. 38.600 euroa. dieselmoottorilla varustettu CR-V 2.2 i-DTEC Elegance maksaa n. 42.500 euroa. Automaattivaihteistolla varustettuna edullisimman 4 x 4 Nordic CR-V dieselin saa vähän yli 43 000 eurolla.

Vertailuun otettiin Volvo XC60 ja Ford Kuga


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin