Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Honda Insight 2009

Hondan uusi hybridiauto Insight tuli Suomen markkinoille kolmella mallilla: S, Comfort ja Elegance.
Autoesittely Honda Insight 2009

Uutuuksien hinnat ovat samassa järjestyksessä suunnilleen 24 000, 25 000 ja 26 700 euroa. Näin hinnoiteltuna se haastaa keskiluokan hybriditarjontaa hallinneen Toyota Priuksen, jonka hinnat vaihtelevat 30 000 ja reilun 36 000 euron välillä. Honda Civic Hybridin hinta on 28 900 euroa.

Kaikkien versioiden vakioihin kuuluvat muun muassa kattava turvavarustus sekä ilmastointi. Comfortiin kuuluvat sähkösäätöiset koria vasten taittuvat, lämmitettävät peilit, ajovalopesurit ja kevytmetallivanteet. Elegance tuo varusteluetteloon lisäksi vakionopeudensäätimen, nahkaverhoillun ohjauspyörän ja vaihdekepin nupin sekä tuulilasinpyyhkimien sadetunnistimen. Elegancen kevytmetallivanteet ovat 16-tuumaiset.

Insight on joka suhteessa hieman pienempi kuin Prius, mutta nyt on syntymässä uusi autonostajakunta, jolle takaluukussa oleva Hybrid-teksti on tärkeä. Heitä, tai meitä, varten on tärkeää saada uutta ympäristöystävällisempää tekniikkaa entistä edullisemmin. Uudella tekniikalla on merkitystä vasta kun se yleistyy riittävästi.

Insight perustuu olemassa olevaan Jazz-malliin, jonka alustarakennetta ja 1339 cm3:n moottoria on kehitetty hybriditekniikan ehdoilla. Kyse ei kuitenkaan ole mistään Jazzin hybridiversiosta, kori on tehty varta vasten tälle hybridiautolle.

Bensiini- ja sähkömoottorin yhteistyön ansiosta mallin yhdistetty polttoaineenkulutus on 4,4 l/100 km, mikä tarkoittaa 101 g/km CO2-päästöjä. Ylellisimmässä Elegance-varustetason mallissa päästöt ovat 105 g/km suuremman rengaskoon takia.

Hondan ratkaisu sähkömoottorin ja polttomoottorin yhdistämisessä on Priuksen vastaavaa yksinkertaisempi. Insightissä moottorin vauhtipyörästä on tehty sähkömoottori ja generaattori, jonka kautta voima välitetään etupyöriin portaattoman metallihihnavaihteiston avulla.

Vaikka Insightin polttoaineenkulutus jää pikkuautojen tasolle, virtaviivaisesti muotoiltu uutuus on käytönnössä piehehkö perheauto niin tiloiltaan kuin monikäyttöisyydeltään. Kompaktin akuston ansiosta Insightissa on 400 litran tavaratila, joka on laajennettavissa kaatamalla kahdessa osassa taittuva takaistuimen selkänoja.

Mittaristo on jaettu kahteen osaan. Ratin yläpuolella on digitaalinen nopeusmittari. Ratin sisäpuolelta löytyy analoginen kierroslukumittari, polttoainemittari ja sähköjärjestelmän virtatasapainosta kertova mittari. Näiden keskellä ajotietokone kertoo hybridijärjestelmästä ja kuljettajan suoriutumisesta ajotehtävässään.

Mitä taloudellisempaa ajo on, sitä enemmän näytön puita mallaaviin viivoihin ilmestyy lehtiä, parhaimmat saavutukset saavat jopa kukat kukkimaan. Omaa edistymistään voi seurata tarkastelemalla tietoja viimeisimmistä ajokerroista, näkyviin saa myös keskiarvon kaikista ajokerroista.

Yksityiskohtien tarkastelun voi, ja kannattaa, jättää ajon aikana pois. Mittaristo kertoo ajotavan myös taustavalollaan. Vihreä on tietysti merkki taloudellisuudesta, kulutuksen kasvaessa taustaväri muuttuu sinivihreän kautta siniseksi. Näin ajajaa ohjataan säästäväisemmäksi.

Ellei itse osaa säästää ajotyylillään, kannattaa käyttää ECON-nappia, joka rauhoittaa ajoa. Kaiken ansaitun voi puolestaan tuhlata käyttämällä vaihteiston sport-asentoa.

Korin muoto muistuttaa epäilemättä tarkoituksellisesti Priusta. Edestä katsottuna autosta löytyy Hondan uutta sukunäköä. Takavalot ovat Mercedes-Benzin tutuksi tekemää kolmiotyyliä. Sivukuvassa katon kaareutuminen ja ovet tuovat mieleen BMW:n uuden X6:n. Vaikka Insight näyttää Priusta virtaviivaisemmalta, on Insightin ilmanvastuskerroin 0,28, kun se Priuksella on 0,26.

Taloudellisimmillaan sekä Prius että Insight ovat kaupunkiajossa. Taka-akseliston yhteydessä olevat akut kuormittavat peräpäätä sen verran, ettei kumpaakaan voi käyttää edes pienen peräkärryn vetämiseen.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin