Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Honda Legend (2008)

Autoesittely Honda Legend (2008)

Hondan lippulaivamalli Legend palasi täysin uudistettuna suomen markkinoille vuonna 2006 lähes viiden vuoden tauon jälkeen. Legend on lähes täydellisesti varustettu iso edustusluokan auto, ja se kilpailee isomoottoristen ja hyvin varustettujen E-Mercedeksen, BMW 5-sarjan ja Audi A6:n kanssa vaativista isojen sedanien ostajista.

Legend on ulkoa ja sisältä tyylikkään näköinen. Ohjaamo ja mittaristo ovat modernit ja materiaalit laadukkaita. Kojelaudan puupanelointi on hieman varttuneempaan makuun. Aikaisempaan malliin verrattuna sisätilat ovat kasvaneet pituutta 3 cm ja leveyttä 4 cm. Legendin pituus on 496 cm ja leveys 185 cm. Tavaratila on pienehkö viisimetriseen autoon, 452 litraa.

Varustetasoja on kaksi, Executive ja Executive Advanced. Varustetasojen kattavuudesta kertoo vakiovarustelistalla olevat SH-AWD-neliveto, ääniohjattava GPS-navigaattori sekä radio, Bluetooth-handsfree, nahkasisustus, kahdeksaan suuntaan sähköllä säätyvät etuistuimet ja 10 kaiuttimen audiojärjestelmä kuuden CD:n vaihtajalla. Xenon-valot, peruutuskamera, kattoluukku, automaattivaihteisto ja monipuolinen turvavarustelu kuuluvat luonnollisesti tämän luokan autoon. Ohjauspyörän monipuolisilla säätimillä voi hallita mm. handsfree laitteistoa ja vaihtaa halutesssan vaihteita.

Executive varustelu sisältää käytönnässä jo kaiken tarpeellisen, Advanced tuo lisäksi CMBS:n eli aktiivisen törmyksestä varoittavan järjestelmän, sähköiset turvavyönkiristimet, mukautuvan vakionopeussäätimen ja tuuletetut etuistuimet.

Yksilölliseen varusteluun ei ole juurikaan Legendissä mahdollisuuksia, eikä toisaalta tarvettakaan kun kaikki mahdollinen löytyy. Nahkaverhoilun värin voi kuitenkin valita kolmesta ja ulkovärin viidestä eri vaihtoehdosta.

Suorituskyvystä vastaa 3,5 litranen V6-moottori jossa on 217 kilowattia tehoa. Sen avulla pari tonnia painava Legend saavuttaa 250 km/h huippunopeuden ja satasen vauhdin 7,3 sekunnissa. Dieselvaihtoehdon puuttumisesta ja suuresta kulutuksesta täytyy antaa miinuspisteistä. Keskikulutus 11,9 litraa ja CO2 päästöt 282 g/km ovat suuret myös auton koko huomioiden.

Voiman välittää tiehen SH-AWD eli Super Handling-All Wheel Drive –nelivetojärjestelmä mikä antaa jopa moottorin 70% voimasta tilanteen mukaan etu- tai takapyörille. Lisäksi järjestelmä voi välittää takapyörille menevän voiman kokonaan toiselle pyörälle. Näin saadaan voima juuri niille renkaille mikä on ajotilanteen kannalta optimaalista.

Legend sai täydet viisi tähteä EuroNCAP törmaystestissä. Honda on panostanut myös jalankulkijoiden turvallisuuteen, auton etupuskuriin asennetut tunnistimet välittävät tiedon törmäyksestä sähköiselle ohjainyksikölle, jonka käskystä räjähdyspanokset ponnauttavat konepeiton takaosaa ylöspäin. Näin konepeiton ja moottorin kovien osien väliin muodostuu joustavaa tilaa, mikä vähentää päävammoja. Auton puskuri sai testissä täydet pisteet jalankulkijan säärten suojasta.

CO2 päästöihin perustuva autoverotus ei suosi Legendia, hintalapussa lukee 76900 euroa (Executive) ja 82900 euroa (Executive Advanced). Hinnat huhtikuu 2008. Legendin hinta on silti melko kilpailukykyinen saksalaisiin kilpailijoihin verrattuna.

Tehdastakuu on 3 vuotta / 100 000 km, pakoputkiston osalta 5 vuotta sekä alustakomponettien osalta 10 vuotta.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin