Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Hyundai i20 2009

Hyundai i20 korvaa Euroopassakin varsin hyvin menestyneen Getzin.
Autoesittely Hyundai i20 2009

Pikkuautojen merkitys markkinoilla on edelleen kasvussa ja tässä segmentissä korealaisilla on hyvät mahdollisuudet. Auto on suunniteltu pääosin Saksassa ja se valmistetaan Intiassa. Ulkomuodoltaan i20 on selvästi kulmikasta Getziä tuoreempi. Kovin persoonallista muotoilu ei ole, mutta muoto on kokonaisuutena tasapainoisempi kuin isommassa i30:ssa, jota i20 muistuttaa.

i20 on ulkomitoiltaan aivan luokkansa normilukemissa. Getziin verrattuna on tullut hieman väljyyttä sisätiloihin eikä kilpailijoistakaan montaa tilavampaa löydy. Vaikkapa uusi Polo joutuu pari senttiä suuremmasta pituudestaan huolimatta toteamaan i20:n selvästi tilavammaksi. Takapenkillä on hyvät tilat kahdelle keskikokoiselle matkustajalle. Ensimmäisenä puutetta tulee polvitilasta. Istuin on laimeasti muotoiltu, mutta istuin on riittävän korkealla ja mukavuus kaikkiaan asiallinen.

Etuistuimet tuntuvat hieman kovilta. Etuistuimissa on muotoa, mutta sivutuki ei ole kovin hyvä. Edessäkin tilaa on väljästi. Ajoasennon saa hyväksi ja asiaa helpottaa pikkuautoluokassa harvinainen ohjauspyörän pituussäätö. Kytkinjalan lepuutustuki on liian takana ja hieman liian loivassa kulmassa.

Tavaratila on luokan keskivertoa suurempi. Kaadetut takaselkänojat jäävät noin 10 cm ylemmäksi kuin tavaratilan pohja. Kylkilistoja ei Hyundaissakaan ole. Näkyvyys on eteen poikkeuksellisen hyvä eikä näköaloissa taaksekaan ole suurempaa valittamisen aihetta. Kääntöympyrän halkaisija on luokassaan normaali.

Moottorivalikoimaa on Suomessa 1,2- ja 1,4-litraisten bensakoneiden ja 1,4-litraisen dieselin verran. Bensamoottorit ovat kokoonsa nähden tehokkaita, mutta ainakaan koeajetusta 1,4-litraisesta ei oikein jäänyt sataa hevosvoimaa vastaavaa kuvaa. Joka tapauksessa auto kulkee vaivattomasti ja pärjää kilpailijoiden 1,4-litraisille niin sitkeydessä kuin kierrosherkkyydessä. Tämän moottorin yhteyteen tulee myöhemmin tarjolle 4-vaihteinen automaattivaihteisto. Manuaalivaihteistoissa on pitäydytty viidessä vaihteessa. Ilmoitetut kulutuslukemat eivät ole erityisen pieniä.

1,2-litrainen i20 on varustettu Classic-tasolla, johon sisältyy mm. 6 turvatyynyä, aktiiviset pääntuet, manuaalinen ilmastointi, kauko-ohjattava keskuslukitus, lämmitettävät sähköpeilit, sähkölasit edessä, radio/CD/mp3 ja 2-osainen takaselkänoja. Muiden mallien Comfort-varustelussa on lisäksi ajotietokone, kuljettajan istuimen korkesusäätö, audion säätö ratista, USB-liitin ja nahkaratti. ESP:stä joutuu valitettavasti maksamaan 800 euroa. Metallivärin hinta on 450 euroa.

Sisustus on ajanmukainen, mutta jotenkin vaatimaton. Tarjolla on lähes pelkästään mustaa muovia. Hallintalaitteet ovat yksinkertaisen toimivat ja kevytkäyttöiset. Kaasupolkimessa on Hyundain tapaan liiallistakin herkkyyttä. Kytkin ei ole kaikkein helpoimpia. Vaihteensiirto toimii kevyesti ja sujuvasti.

i20 ei täysin toteuta Hyundain pyrkimyksiä positioitua laatu- ja hintatasoltaan aikaisempaa korkeammalle. Se on nimittäin varsin edullinen auto. i20 on tilava ja näppärä auto, jonka ulkonäkö ei ärsytä ketään. Jousituksen toiminta olisi vielä vaatinut pientä hiomista.

Vertailu tehty 2010 mallista. Mukana Vertailussa Fiat Punto ja suzuki Swift.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin