Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Hyundai i30 Wagon 2013

Syksyllä 2012 Suomen markkinoille saapuneen Hyundai i30 Wagonin vahvuuksia ovat reilut sisätilat sekä runsas vakiovarustelu.
Autoesittely Hyundai i30 Wagon 2013

Hyundai i30 Wagonin kyytiin mahtuu tavaraa takapenkit normaalissa istuma-asennossa 528 litraa ja istuimet alas taitettuna jopa 1642 litraa. Ulkomitoiltaan uusi i30 Wagon on 185 mm 5-ovista mallia pidempi (kokonaispituus 4485 mm) ja 30 mm korkeampi. Muut ulkomitat ovat samat kuin 5d-mallissa.

Etuistuimissa selkänojan muotoilu on toimiva. Sen sijaan istuinosa ei tarjoa aivan kaivattua tukea. Varsinkin reunat ovat pehmeät ja tiukassa kaarteessa tuntuu, että pehmusteet painuvat pohjaan, kun paino siirtyy toiselle reunalle. Myös reisitukea saisi olla enemmän.

Kojetaulu muistuttaa i40:n linjauksia, mutta tarkemmin tutkittaessa i30:n kojetaulu on muotoiltu hieman varovaisemmin. Hallintalaitteet ovat selkeät ja oikeisiin paikkoihin sijoitetut. Näkyvyys on olennaisesti parempi kuin i40 Wagonissa. Takaikkuna on kuitenkin melko pieni ja edessä hyvin loivat pilarit heikentävät näkymiä. Kääntöympyrän halkaisija on keskitasoa suurempi.



Takaistuin on korkea ja mukava, mutta pääntilaa on silti riittävästi. Polvitilaa jää puuttumaan aivan pisimmiltä matkustajilta ja etuistuimien taustat ovat valitettavasti kovaa muovia. Jalkaterillä on myös ahdasta, jos etuistuin on alhaalla. Keskipaikan hyödyntämistä helpottaa matala keskitunneli. Kulku takapenkille sujuu helposti.

Varusteet

i30 Wagonin varustetasoja on marraskuussa 2013 tarjolla neljä: Limited, Innovation, Comfort sekä Style. Limited-varustetaso on saatavana ainoastaan 1.4-litraisten moottoreiden yhteydessä ja Style taas ainoastaan 1.6-litraisten moottoreiden yhteydessä. Varuste-eroina on Wagonista vakiona löytyvät tavaratilan suojavero sekä hopean väriset kattokiskot. Muilta osin i30 Wagonin varusteet (myös tehdaslisävarusteet) ovat samat kuin 5-ovisessakin.

Uusi Style-varustelu on saatavana niihin i30-malleihin, joissa on 1,6-litrainen moottori. Style-varustelluissa autoissa on mukana kaikki muissa varusteluissa oleva ja vielä lisäksi mm. 16 tuuman kevytmetallivanteet, avaimeton sisäänkäynti ja käynnistys, sähköisesti säädettävä kuljettajan istuin, elektroninen seisontajarru, pysäköintitutkat edessä ja takana, automaattinen kaksialueilmastointi, tuulilasissa sadetunnistin ja lämmitettävä alareuna, joka auttaa pitämään tuulilasin pyyhkimet toimintakunnossa.



Jo Limited-perusvarusteluun (1,4-litraiset) kuuluu mm. ilmastointi, integroitu audiojärjestelmä, jota voidaan käyttää ohjauspyörään sijoitetuilla säätimillä, kuusi turvatyynyä, ajonhallinta- ja ajovakauden hallintajärjestelmä vetoluistonestolla, mäkilähtöavustin ja LED-päiväajovalot. Comfort-tason vakiovarusteita ovat lisäksi mm. kuljettajan polviturvatyyny, sähköisesti koria vasten taittuvat ulkopeilit, sähkötoimiset lasinnostajat takana, automaattisesti kytkeytyvät ajovalot (hämäräkytkin) sekä runsaasti mukitelineitä ja säilytyslokeroita.

Moottorit

Tarjolla on neljä moottorivaihtoehtoa, kaksi dieseliä, 1.4 CRDi 66 kW/90 hv sekä 1.6 CRDi 94 kW/128 hv, ja kaksi bensiinimoottoria 1.4 MPI (73 kW/100 hv) ja 1.6 GDI (99 kW/135 hv).

Niin manuaali- kuin automaattivaihteistot ovat kuusinopeuksisia. Automaattivaihteiston saa 1,6-litraisella moottorilla varustettuihin malleihin. Sekä diesel- että bensiinimalleihin tarjolla olevat tekniset ratkaisut sisältävät manuaalivaihteisissa versioissa ISG:n (Stop & Start-järjestelmän), matalan vierintävastuksen renkaat sekä latauksen optimointijärjestelmän (AMS).



i30 5d -malliston tavoin myös i30 Wagonin polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt ovat valmistajan ilmoittamien lukujen mukaan pieniä. Esimerkiksi i30 Wagon 1.6 CRDi 94kW 6MT ISG Comfort -mallin yhdistetty polttoaineen kulutus on 4,2 l / 100 km ja CO2-päästö vain 110 g / km.

Hyundain viiden vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta on yksi tärkeä erottautumisvaltti tässä erittäin kilpaillussa autoluokassa. Takuu sisältää myös tieturvan sekä määräaikaishuoltojen välillä tehtävät kausitarkistukset.

Hyundai i30 Wagonin suositushinta on alkaen 20 990 euroa (1,4 MPI 6MT ISG Limited).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin