Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Hyundai ix35 2012

Vuoden 2009 Frankfurtin autonäyttelyssä Hyundai esitteli Tucsonin korvaajan. Uusi ix35 on Euroopassa suunniteltu ja valmistettu malli, joka on edeltäjäänsä pidempi, leveämpi ja matalampi.
Autoesittely Hyundai ix35 2012

Kilpailijoita on markkinoilla useita. Mitoiltaan ix35 asettuu hyvin lähelle Toyota RAV4:ää ja Volkswagen Tiguania. ix35 on pyritty muotoilemaan Eurooppalaiseen makuun sopivaksi. Auto on viimeistellyn ja nykyaikaisen näköinen toisin kuin edeltäjänsä. Tosin jotkut ovat väittäneet sen muistuttavan hieman liikaa Ford Kugaa.

Varustetasot

ix35:een on tarjolla kolme varustetasoa Comfort, Style ja Premium. Comfort ja Style -malleissa on yhdistetty kangas- ja nahkaverhoilu. Kokonahkaverhoilu kuuluu Premium-mallin vakiovarustukseen.

Ohjauspyörän takana on kaksisylinterinen mittaristo, jonka keskellä on ajotietokoneen näyttö, josta voi tarkastella mm. polttoaineen kulutusta, keskinopeutta, toimintasädettä sekä matkaan käytettyä aikaa. Style -malliseen autoon saa lisävarusteena sinisellä valaistuksella varustetun Super Vision -mittariston, Premium-mallissa se on vakiona.



Comfort-mallissa on manuaalinen ilmastointijärjestelmä ja muissa varustevaihto-ehdoissa on kaksivyöhykkeinen automaatti-ilmastointi ja ilmanlaadun valvontajärjestelmä. Audiojärjestelmä sisältää RDS-radion ja CD-soittimen, kuusi kaiutinta sekä ja iPod-yhteensopivan AUX/USB-liittimen.

Premium-malliin on saatavana navigointijärjestelmä 6,5-tuumaisella TFT-LCD-näytöllä. Navigointipaketti lisää audiojärjestelmään ulkoisen vahvistimen ja yhden subwooferin tavaratilan sivulle. Samassa paketissa tulee myös automaattisesti himmentyvä, kompassilla varustettu taustapeili.

Lisävarusteet ja tilat

Muita tarjolla olevia lisävarusteita ovat Smart Key -järjestelmä eli avaimeton ovien avaus ja moottorin käynnistys- ja sammutuspainike (Premium-mallissa vakiona), saattovalot, kaistanvaihtovilkut ja peruutuskamera. Kameran kuva näytetään joko taustapeilin näytöllä (vakiovaruste Premium-mallissa) tai suoraan navigointijärjestelmän näytöllä. Autoon saa myös suuren panoraamalasikaton.

Kun takaistuimet ovat pystyasennossa, tavaratila on 67 mm edeltäjämallia syvempi. ix35:n takaistuimen selkänoja on jaettu 60:40-suhteessa. Monivarsituentaa käyttävän takajousituksen ansiosta takapyöräkotelot työntyvät aiempaa vähemmän tavaratilaan, mikä kasvattaa lattian leveyttä 110 mm. Tilavuus vaihtelee 465 litrasta (takaistuimet ylhäällä) 1 436 litraan (takaistuimet taitettuna alas).



Turvallisuus

Lukkiutumaton ABS-järjestelmä ja elektroninen jarruvoiman tasausjärjestelmä (EBD) ovat vakiona kaikissa versioissa. ix35:ssä on myös ESS-hätäjarrutussignaali, joka varoittaa takana ajavia vilkuttamalla jarruvaloja automaattisesti hätäjarrutustilanteessa.

ix35-mallissa on vakiona kuusi turvatyynyä. Etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt edessä ja koko matkustamon pituiset ikkunaturvatyynyt, jotka on yhdistetty uusiin ESP-järjestelmän kallistusantureihin ja törmäysantureihin.

Moottorit

Länsi-Euroopan markkinoilla myytävät ix35-mallit valmistetaan Slovakiassa. Moottorit ovat teholtaan 136 – 184 hevosvoimaa ja CO2–päästöt parhaimmillaan 149 g/km.

ix35 saa ensimmäisenä Hyundaina käyttöönsä uuden 2,0-litraisen R-dieselmoottorin, joka noudattaa Euro 5 –päästönormia. Automaattivaihteiston yhteydessä tehokkaampi R2.0 kehittää tehoa 184 hv ja vääntöä 392 Nm.

Käsivalintaisen vaihteiston yhteydessä moottorin teho on 136 hv ja vääntö 320 Nm. Automaattivaihteisen yhdistetty kulutus on 7,1 l/100 km ja CO2-päästöt 187g/km. Manuaalivaihteisen yhdistetty kulutus on puolestaan 5,7 l/100 km ja hiilidioksidia syntyy 149g/km.

Uudistunut 2,0 -litrainen Theta II -bensiinimoottori tarjoaa aiempaa enemmän tehoa ja taloudellisuutta. Moottorin suurin teho on163 hv ja vääntömomentti 194 Nm. Tällä voimanlähteellä ja manuaalivaihteilla auto kiihtyy 0 - 100 km/h 10,7 sekunnissa ja saavuttaa huippunopeuden 182 km/h. Polttoaineen kulutus on 7,6 l/100 km (yhdistetty ajo) ja CO2-päästötaso 181 g/km. Automaattivaihteisena yhdistetty kulutus nousee 8,2l/100km ja päästöt 195g/km.



Bensiinikäyttöiseen autoon voi valita viisivaihteisen manuaalin tai kuusivaihteisen automaattivaihteiston. Diesel mallien vaihteisto on aina kuusinopeuksinen joko manuaali- tai automaattivalintaisena.

Neliveto

ix35:n nelivetojärjestelmä välittää oletuksena 100 prosenttia moottorin tehosta etupyörille normaalin kaupunki- ja maantieajon aikana. Kun etupyörät alkavat menettää pitoa, osa tehosta siirretään automaattisesti takapyörille, jotta auto kulkee tasaisesti eteenpäin.

Liukkaissa olosuhteissa ja hitaasti ajettaessa, nelivedon voi lukita. Tässä tilassa tehoa jaetaan 50:50-suhteessa etu- ja taka-akselien kesken. Jako säilyy nopeuteen 40 km/h asti. Pitoa lisäävät myös autoa taaksepäin liukumasta estävä mäkilähtöavustin sekä alamäkihidastin.

Hinnat ja kilpailijat

Uuden Hyundain lähtöhinta on pari euroa alle 29.000, bensiinimoottorilla ja manuaalivaihteilla varustettuna. Suosituimmaksi versioksi muodostuu arvattavasti kuitenkin noin 32.000 euroa maksava manuaalivaihteinen diesel.

Vertailuun manuaalivaihteisen diesel ix35 rinnalle otettiin edellä mainitut VW Tiguan ja Toyota RAV4.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin