Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Hyundai Santa Fe 2012

Toisen sukupolven Hyundai Santa Fe pyöristyi edeltäjäänsä nähden, sai lisää pituutta 20 cm ja samalla sisätilat kasvoivat kokoa huomattavasti.
Autoesittely Hyundai Santa Fe 2012

Uudistuksilla on myös parannettu auton ulkonäköä ja laatua. Molemmissa on onnistuttu, Santa Fe on tyylikkään näköinen laadukkaan tuntuinen. Laadun takeena on vakuuttava takuu - viisi vuotta ilman kilometrirajoitusta. Toivottavasti myös eurooppalaiset valmistajat osallistuvat jatkossa parempien takuiden antamiseen asiakkaille. On merkittävä asia onko takuu kaksi vai viisi vuotta.

Suurempien sisätilojen ansiosta Santa Fe onkin saatavana myös seitsemän hengen versiona. Sante Fe on nykyisin selkeästi jo keskikokoinen maasturi 4,65 metrin pituudella ja 1,89 metrin leveydellä. Saman konsernin Kia Sorennon mitat ovat 4,69 ja 1,86 metriä. Myös tavaratilaa riittää koko perheelle, sitä on 774 litraa viiden hengen versiossa. Maksimitila on 1582 litraa. Kolmas penkkirivi luonnollisesti vie valtaosa käytettävissä olevasta tavaratilasta. Takapenkit kääntyvät 60/40 suhteessa.

Santa Fe oli aluksi tarjolla kahdella eri moottorilla ja kahdella varustetasolla, mutta bensiinimoottori jätettiin myöhemmin pois valikoimasta. Lähes poikkeuksetta asiakkaat olisivat varmasti valinneetkin 2.2-litraisen dieselmoottorin. 197 hevosvoimaisen moottorilla yhdistetty polttoaineenkulutus on vaihteistosta riippuen 6,8 – 7,4 l/100 km. Santa Fen vaihteisto on kuusinopeuksinen. Käsivalintaisessa vaihteistossa on vaihtamisopastin, joka kannustaa polttoainetta säästävään ajotapaan. Kuvake osamatkamittarin näytöllä ilmoittaa, millä vaihteella on taloudellisinta ajaa. Automaattiversiossa on Active ECO -järjestelmä. Aiemmin myynnissä ollut bensiinimoottori oli 2,7 -litrainen V6.

Varustetasot ovat Style ja Premium. Molemmissa on samat turvavarusteet, neljä turvatyynyä, turvaverhot edessä ja takana, aktiiviset pääntuet edessä, turvavöiden esikiristimet, ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmä vetoluistonestolla, sivutörmäyssuojat ja ABS-jarrut. EuroNCAP antoi törmäystestissä Sante Fe:lle neljä tähteä aikuismatkustajan suojasta ja kolme tähteä lapsimatkustajien suojasta.

Mukavuusvarustelukin on pääosin sama molemmissa, Premium-mallissa on ekstrana nahkaverhoilu, etuistuinten sähkösäädöt sekä automaattisesti himmentyvä taustapeili ja kompassi. Molemmista malleista löytyy automaatti-ilmastointi (7-paikkaisissa malleissa erillinen ilmastointi takana), monitoimiratti vakionopeuden säätimellä, sähkötoimiset ikkunat ja ulkopeilit, parkkitutka ja sadetunnistin tuulilasissa. Häikäisysuojissa on peili ja valot molemmilla puolilla.

Hinnat liikkuvat 42.000 – 52.000 euron välillä. Edullisin malli on Style-varusteinen, ja mikäli ei nahkapenkkejä autoon halua niin se on hintansa perusteella järkevin ostos. Santa Fe on varteenotettava valinta isommankin perheen autoksi noin 50 000 euron hintaluokassa.

Loppuvuodesta 2012 on odotettavissa Suomeenkin uusi Santa Fe, joka esiteltiin New Yorkin autonäyttelyssä alkuvuodesta 2012. Mallin myynti alkaa Euroopan markkinoilla loppukesästä, Suomeen malli saapuu vuoden 2012 loppupuolella.

Euroopan markkinoille saapuva moottoripaletti koostuu yhdestä bensiini- ja kahdesta dieselmoottorista joiden tehot ovat 150 – 200 hevosvoiman väliltä.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin