Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Jaguar XK (2008)

Autoesittely Jaguar XK (2008)

Jaguar XK on luksusluokan Gran Turismo -auto. XK on juuri sitä mitä Gran Turismolla yleensä tarkoitetaan; kaksi tai 2+2 -paikkainen kaksiovinen hyvin varusteltu ja isolla tehokkaalla moottorilla varustettu auto pitkän matkan ajoon. XK on periaatteessa neljän hengen auto (2+2) mutta takatilat ovat sen verran pienet että valtaosan ajasta XK kuljettajat ajavat korkeintaan yksi matkustaja kyydissä. GT autoissa on sitä jotain, mitä on vaikea ymmärtää kokematta ajonautintoa itse. Monet varsinaiset urheiluautot ovat varustelultaan huomattavasti askeettisempia ja epäkäytännöllisempiä jokapäiväsessä liikkumisessa. Kunnon GT-auto tarjoaa urheiluautomaisen suorituskyvyn tinkimättä tippaakaan varustelusta tai ajomukavuudesta.

Kilpailijoita ovat esimerkiksi BMW 6-sarja, Mercedes CL, Lexus SC ja Aston Martin V8 Vantage.

XK on saatavilla Coupe tai Cabriolet korilla ja kahdella V8 moottorilla. Molempien moottorien iskutilavuus on 4.2 litraa, toinen on vapaastihengittävä ja toinen on mekaanisesti ahdettu. Tehot 224 kW ja 306 kW ahdetun hyväksi. Ahdetulla moottorilla varustetut mallit ovat nimeltään XKR Coupe ja XKR Cabriolet. XK on luonnollisesti takavetoinen ja vaihteistona toimii 6-lovinen automaatti. XK malli kiihtyy 0-100 km/h 6,2 sekunnissa, XKR sekuntia nopeammin. Huippunopeus rajoitettu 250 km/h. Ilmoitettu yhdistetty kulutus on 11,3 – 12,3 litraa satasella. Ilmoitetut luvut ja käytäntö ovat usein hieman poikkeavat, todennäköisesti myös tässä tapauksessa. Varsinkin kun tämänkaltaisilla autoilla paras nautinto tulee kaasupolkimen painamisesta.

XK on käytännössä lähes täydellisesti varusteltu ilman lisävalintoja. Vakiovarustelistalta löytyy navigaattori, nahkaverhoilu, 10 suuntaan sähköisesti säädettävät etuistuimet, 6 levyn CD vaihtaja, Bluetooth ja niin edelleen. Metallivärin joutuu poimimaan lisävarusteista ja maun mukaan jotain muutakin pientä noin kahdestakymmenestä valinnaisesta varusteesta. 7700 eurolla saa Luxury Sports sisustuksen jossa ovipaneelien, kojetaulun ja istuinten Softgrain nahkaverhoilu ja etuistuinten sähkösäädöt 16 suuntaan. 20 tuumaiset Senta alumiinivanteet saa alle 6200 eurolla.

XK Coupen hinta ilman lisävarusteita ja toimituskuluja on 142 500 euroa, XK Convertiblen 156 000 euroa sekä XKR mallit vastaavasti 176 500 ja 190 700 euroa (huhtikuu 2008).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin