Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Kia Carens 2008-2010

Kia Carens esiteltiin ensi kerran vuonna 1999. Myynnissä on nykyään kolmas mallisukupolvi, jota on valmistettu vuodesta 2006 Etelä-Koreassa.
Autoesittely Kia Carens 2008-2010

Carens on 5- tai 7-paikkainen, keskikokoinen tila-auto, ja se luokitellaan usein myös MiniMPV:ksi (Multi Purpose Vehicle), kuten kilpailijansa Ford C-Max tai Mazda 5.

Maaliskuussa 2008 Carensin hinta vaihteli varustetason mukaan noin 22 000 ja 31 000 euron välillä. Edullisimman 7-paikkaisen sai 25 000 eurolla.

Carens on kilpailijoitaan huomattavasti edullisempi, mutta varustelutaso on vastaavasti yksipuolisempi. Sen näkee esimerkiksi ohjaamossa, joka on selvästi kilpailijoita riisutumpi ja pelkistetympi - eikä tuntuma ole niin jykevä kuin vastaavan kokoluokan muilla autoilla. Toisaalta muunneltavuutta on ihan tarpeeksi ja varsinkin 7-paikkaiseen mahtuu kuormaa valtavasti.

7-paikkaisessa Carensissa on kolme istuinriviä järjestyksessä 2-3-2. Viisipaikkaisen Carensin tavaratilaan mahtuu pienimmillään 430 litran kuorma. Toisen ja kolmannen rivin voi laskea alas, jolloin tavaratilaa on yli kaksi kuutiometriä. 7-paikkaiseen Carensiin tavaratilaa jää vain 74 litraa, kun kaikki penkit ovat pystyssä.

Carensia liikuttaa 2-litrainen bensiini- tai dieselmoottori. Bensiiniversiosta lähtee 145 hevosvoimaa ja dieselistä 140 hevosvoimaa. Moottoreihin saa automaattisen tai manuaalisen vaihteiston. 2,0 CVVT Theta bensiinimoottori kuluttaa keskimäärin 8,4 litraa sadalla kilometrillä, manuaalivaihteinen diesel-versio vain 6,2 litraa. Bensiinimoottorin hiilidioksidipäästöt ovat melko korkeat (noin 200 g/km) ja dieselissäkin 160 grammaa kilometrillä.

Carens sai aikuisten turvallisuudesta neljä tähteä viidestä ja lasten turvasta kolme tähteä viidestä Euro NCAP:n kolaritesteissä (v. 2007). Kojelaudan rakenteet ja jalkatilan aiheuttivat törmäystilanteessa loukkaantumisriskin sekä kuljettajan että etumatkustajan polville ja reisiluille. Carens sai vain yhden tähden neljästä, kun arvioitiin jalankulkijan turvallisuutta törmäyksessä.

Suomessa rekisteröitiin vuonna 2007 189 uutta Carensia.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin