Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Kia Carens 2013

Kia on esitellyt viimeaikoina useita houkuttelevasti muotoiltuja malleja. Nyt on Suomessa vuorossa tila-auto Carens, jonka edeltäjien menestys Euroopassa jäi vaatimattomaksi. 4,5-metrisen Carensin moottorivalikoimassa on samat 1,4- ja 1,6-litraiset kuin Cee’dissä, mutta myynti keskittynee 1,6-litraisiin.
Autoesittely Kia Carens 2013

Carens perustuu teknisesti Cee’diin ja myös muotoilussa on paljon samoja vaikutteita. Kolmannen sukupolven Carensin akseliväli on edeltäjää 50 mm pidempi. Tämä tarjoaa luonnollisesti väljät sisätilat ja tarjolla on myös seitsemän hengen versio, jossa tietysti tilat ovat niukat niin viimeisen rivin matkustajille kuin tavaroille.

Toisen penkkirivin yksilöllisesti liikkuvien penkkien ansiosta autoa on kuitenkin helppo muunnella tarpeen mukaan. Ulommissa toisen rivin istuimissa on kääntömekanismi, mikä helpottaa kulkua kolmannelle riville. Viiden hengen kuljetuskapasiteettiin tyydyttäessä tavaratila on suuri ja rullaverholle on kätevästi paikka lattian alla. Laajennetun tavaratilan pohja on aivan tasainen ja tilaa on jopa 1667 litraa. Viisipaikkaisena tavaratilaan mahtuu 536 litraa tavaraa, ja kun kaikki istuimet ovat ylhäällä kaventuu tila 103 litraan.



Kian pääsuunnittelija Peter Schreyerin, joka tunnetaan myös Audin ja Volkswagenin mallien muotoilusta, johdolla uuden muotoilun saanut Kia Carens on hieman aiempaa mallia matalampi. Täysin uudenlaista ilmettä autolle antavat mm. LED-päiväajovalo- ja ksenon-ajovalokokonaisuus. Myös takavalot ovat saaneet LED-tekniikkaa. Näkyvyys autosta on tila-automaisen hyvä. Näkyvyyttä parantaa myös tuulilasin alaosan matala sijainti.

Moottorivalikoima ja varustetasot

Moottorivalikoimaan kuuluu 1,6-litrainen GDI-bensiinimoottori, joka tuottaa maksimissaan 135 hevosvoimaa ja 165 Nm vääntöä. GDI:n keskikulutus on 6,4 l/100 km ja CO2-päästöt 149 g/km. 1,7-litraisesta dieselmoottorista on saatavana 115 ja 136 hevosvoimaiset versiot, joista irtoaa vääntöä 260-330 Nm. Dieselmoottorin yhdistetty kulutus on alimmillaan 4,7 l/100km ja CO2-päästöt 124 g/km. Voimansiirtona bensiinimoottorin ja 115 hevosvoimaisen dieselmoottorin yhteydessä toimii aina 6-pykäläinen manuaalivaihteisto. Dieselmoottorin tehokkaampi versio tulee saataville sekä 6-vaihteisella manuaali- että automaattivaihteistolla.



Vakiovarusteluun kuuluu LX-varustetasosta lähtien muun muassa: ESC-ajonvakautusjärjestelmä, BAS-hätäjarrutehostin, HAC-mäkilähtöavustin, VSM-ajonhallintajärjestelmä, ilmastointi, peruutustutka, säädettävä ohjausvaste, Bluetooth ja vakionopeudensäädin.

EX-varustetason mukana tulee lisäksi mm. 7-paikkaisuus, automaattinen kaksialueilmastointi, lämmitettävä ohjauspyörä ja peruutuskamera. Varustetasoa voi täydentää Comfort Pack -lisävarustepaketilla, jonka mukana tulee mm. automaattisesti himmentyvä taustapeili, nahkaverhoilua oviin, istuinlämmitys takareunapaikoille sekä kromisomisteita.

Varustelluin taso on TX, jonka mukana autoon tulee mm. ksenonvalot, panoraama-kattoikkuna, nahkaverhoilu, avaimeton käynnistys ja lukitus sekä parkkitutkat.

Kia Carens -malliston hinnat lähtevät 24 990 eurosta (1,6 ISG). Kallein versio on TX –varusteinen ja 7-paikkainen 1,7 CRDi automaattivaihtein (37 990 euroa).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin