Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Kia Cee´d 2012

Kia Cee´d uudistui vahvasti mallivuodelle 2012 ja Tiger Nose etusäleikön ja Led päiväajovalojen yhteisilmettä voi sanoa onnistuneeksi.
Autoesittely Kia Cee´d 2012

 

Uusi Cee´d on ulkokuoreltaan menevän näköinen ja sisätiloiltaan tuoreen, mutta ei monen muun uudistuneen kokoluokkansa edustajan tapaan liian futuristisen oloinen. Jollei jo aiempi Cee´d ollut varteenotettava kilpailija luokassaan, niin nyt se viimeistään on sitä.

Kokonaan uudelle alustalle rakennetun Kia Cee´din akseliväli (2650 mm) on säilyttänyt aiemmat mittansa. Kokonaispituus on kasvanut 50 mm, auto on madaltunut 10 mm ja raideleveys on kasvanut edessä 17 mm ja takana 32 mm. Kasvaneet mitat ovat tuoneet sisätiloihin hieman lisää väljyyttä aiempaan malliin nähden.

Varusteet

Varustetasoja on kolme LX, EX ja TX. Vakiona kaikkiin malleihin kuuluvat muun muassa kuusi turvatyynyä, ESC-ajovakautusjärjestelmä, ilmastointi, Bluetooth hands-free ääniohjauksella sekä ohjauspyörän lämmitys. TX-varusteluun kuuluu vakiona lisäksi muun muassa automaattisen huurteenpoistojärjestelmän ja raitisilmatoiminnon sisältävä automaattinen kaksialueilmastointi, pysäköintitutka, vakionopeudensäädin, Flex Steer -mukautettava ohjausvaste, kääntyvät ksenon-ajovalot, rengaspaineiden seurantajärjestelmä, Smart Key -avaimeton käynnistys ja lukitus sekä edestä avattava panoraama-kattoikkuna. Lisävarusteina saataville tulevat muun muassa kaistavahti hälytysjärjestelmä, integroitu navigaattori sekä Smart Park -automaattinen taskupysäköintijärjestelmä.



Koeajettu auto oli varustettu mukautettavalla ohjausvasteella (Flex Steer). Ensituntuma auton ohjauksesta oli jopa kauhistuttava, kunnes huomasi että tuntumaa pystyy säätämään ratista löytyvästä nappulasta. Ohjaus oli säädetty kaikkein kevyimpään asentoon, joka varmasti helpottaa auton käsittelyä ahtaissa kaupunkiolosuhteissa, mutta muissa olosuhteissa ei tätä asentoa (comfort) voi suositella kenellekään. Säätötasoja on kolme normal, comfort ja sport. Näistä kuljettajan kannalta ehdottomasti paras asento on sport. Tässä säädössä ohjaus on tunnokas.

Vakiovarusteena tuleva lämmitettävä ohjauspyörä on pitkää talvea ajatellen oiva ja testin perusteella toimiva varuste. Ratti lämpiää lähes välittömästi kun lämmön kytkee päälle. Automaattisen kaksialueilmastoinnin soft ja hard puhallus tuovat puolestaan omaa mukavuuttaan kesäolosuhteisiin.

Ohjauspyörän etäisyys ja korkeussäädöillä sekä istuimen säädöillä saa aikaiseksi sopivan ajoasennon. Istuin itsessään voisi antaa hieman enemmän tukea niin selälle kuin reisillekin.

Moottorivalikoima

Malliston dieselmoottorivaihtoehdot ovat 90-hevosvoimainen 1,4-litrainen sekä 128 hevosvoimainen 1,6-litrainen, jonka maksimivääntö on 260 Nm. Isomman dieselin yhdistetty kulutus on valmistajan mukaan alimmillaan 3,8 l/100km (EcoDynamics-mallit) ja CO2-päästöt 100 g/km.

Bensiinimoottorivalikoima koostuu 100 hevosvoimaa kehittävästä 1,4-litraisesta MPI-moottorista sekä 1,6-litraisesta 135 hevosvoimaisesta Gamma-suorasuihkutusmoottorista. Yhdistetty kulutus isommalla bensakoneella on 5,4 l/100km ja CO2-päästöt 124 g/km. GDI-moottorin yhteydessä saataville tulee kuusivaihteisen manuaalivaihteiston lisäksi ensi kertaa myös Kian omaa tuotantoa oleva uusi DCT-kaksoiskytkinvaihteisto. Automaattivaihteisto nostaa yhdistettyä kulutuslukemaa virallisesti vajaalla litralla, mutta todellisuudessa yli litralla. CO2-päästöt nousevat automaatilla 140 grammaan/km.

Koeajettu auto oli varustettu juuri tällä uudella kaksoiskytkinvaihteistolla, jonka voi sanoa toimivan erinomaisesti. Vaihteet vaihtuvat pehmeän huomaamattomasti ja halutessa voi vaihteita käyttää manuaalisesti rattiviiksillä. Ripeämmässä kiihdytyksessä moottori nostaa kierrokset korkealle ja moottori huutaa sen mukaisesti.



Cee´d kiihtyy nopeimmillaan 0-100 km/h 10,2 sekunnissa (1,6 ISG manuaalivaihteilla) ja hitaimmillaan 13,5 sekuntia (1,4 CRDi). Huippunopeudet puolestaan liikkuvat 170 km/h ja 195 km/h välillä. Koeajetun automaattivaihteisen kiihtyvyys (10,8 sekuntia) tuntui näitä virallisia lukuja ripeämmältä. Auton kiihtyvyydellä pärjäsi liikenteessä mukavasti eikä tehottomuuden tunnetta tullut missään vaiheessa.

Tilat ja hinnat

Takapenkkiläisille on yllättävän mukavastikin jalkatilaa, mutta 185 senttisen matkustajan hiukset hipovat helposti kattoa. Tavaratilaa on minimissään 380 litraa ja maksimissaan 1318 litraa. Tavaratilan alakannen alta löytyy muovinen lokerikko, jossa saa kulkemaan pientä tavaraa mukana ilman, että ne kolisevat pitkin takakonttia ajon aikana. Lisätilaa kaipaavalle on tulossa alkusyksystä 2012 helpotusta, kun farmarimallinen Cee´d saapuu valikoimaan. Kolmiovisen pro_cee´din vuoro on puolestaan vuoden 2013 alkupuolella.

Kia Cee´din lähtöhinnat liikkuvat 19.390 ja 30.990 euron välillä. Koeajetun 1.6 EX DCT A/T:n hinta asettuu äärihintojen keskivaiheille.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin