Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Kia pro_cee’d 2013

Kia Cee’d-mallistoon esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä 2012 3-ovinen malli, jonka virallinen kirjoitusasu on edelleen pro_cee’d. Nyt auto on tullut myyntiin myös Suomessa.
Autoesittely Kia pro_cee’d 2013

 

Täysin uudistunut pro_cee’d erottuu cee’d-mallistosta huomattavasti sporttisemmalla ulkonäöllään. Urheilullisen näköinen ulkomuoto on jopa lähempänä Hyundai i30:aa kuin 5-ovisissa malleissa. Moottorivalikoimaan kuuluu kaksi bensaa ja kaksi dieseliä. Dieselmoottorit ovat 1,4- tai 1,6-litraisia. Bensiinimoottorit ovat 1,4 l MPI- ja 1,6-litrainen GDI-bensiinimoottori, jonka yhteyteen on saatavilla myös DCT-kaksoiskytkinvaihteisto.

Mitoiltaan Kia pro_cee’d ei juuri poikkea 5-ovisesta sisarmallistaan, mutta muotoilun ja rakenteiden osalta eroavaisuuksia löytyy. Uutuusmallissa muun muassa etusäleikkö, sumuvalojen design, LED-takavalojen muotoilu ovat täysin uutta. Suurimmat erot 5-oviseen verrattuna näkyvät pro_cee’din sivuprofiilissa ja auton takaosassa.



Mitoiltaan Kia pro_cee’d on sisarmalliaan matalampi (40mm) sekä reilusti aukeavat ovet ovat pidemmät (270 mm). Akseliväli malleissa on sama, joten matkustamossa on runsaat jalka- ja hartiatilat. Myös tavaratilan tilavuus normaaliasennossa on sama kuin 5-ovisessa Kia cee’dissä: 380-litraa. Penkit kaatamalla tila kasvaa 1225-litraan.

Malliston dieselmoottorivaihtoehdot ovat 90-hevosvoimainen 1,4-litrainen sekä 1,6-litrainen, joka kehittää enimmillään 128 hevosvoimaa maksimiväännön ollessa 260 Nm. Isomman dieselin yhdistetty kulutus on alimmillaan vain 3,8 l/100km (EcoDynamics-mallit) ja CO2-päästöt 100 g/km. 1,4 –litraisella dieselillä pro_cee´d kiihtyy 0-100 km/h 13,5 sekuntia ja 1,6 –litraisella samaan kuluu aikaa 11,9 sekuntia (automaatilla 11,7 sekuntia).

Bensiinimoottorivalikoima koostuu 100 hevosvoimaa kehittävästä 1,4-litraisesta MPI-moottorista sekä 1,6-litraisesta Gamma-suorasuihkutusmoottorista, joka kehittää tehoa 135 hv. Yhdistetty kulutus on alimmillaan EcoDynamics-malleissa 5,4 l/100km. GDI-moottorin CO2-päästöt ovat matalimmillaan 124 g/km. GDI-moottorin yhteydessä saatavilla on kuusivaihteisen manuaalivaihteiston lisäksi myös Kian omaa tuotantoa oleva DCT-kaksoiskytkinvaihteisto. Nopeimmin kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 1,6 litraisen ja manuaalivaihteiston yhteistyöllä 10,2 sekunnissa (automaatilla 10,8 s.). 1,4 voimin kiihdytys onnistuu 12,8 sekunnissa.



Kolmiovisen version varustetasot ovat LX ja EX. Vakiona kaikkiin malleihin kuuluvat muun muassa: kuusi turvatyynyä, ESC-ajovakautusjärjestelmä, VSM-ajonhallintajärjestelmä, HAC-mäkilähtöavustin ja BAS-hätäjarrutustehostin, ilmastointi, Bluetooth hands-free ääniohjauksella sekä ohjauspyörän lämmitys.

EX varustetaso tuo lisäksi mm. Flex Steer- mukautettavan ohjausvasteen (normal, comfort ja sport),  pysäköintitutkan taakse, vakionopeudensäätimen nopeudenrajoittimella ja LED-päiväajovalot sekä LED-takavalot.

Tehdaslisävarusteena on saatavilla myös mm.  7'' LCD monitoiminäyttö keskikonsolissa sisältäen Bluetooth + radio/cd/mp3, Navigaattori sekä Smart Park - automaattinen taskupysäköintijärjestelmä.



Seuraava täydennys cee’d –mallistoon on tulossa kesäkuussa 2013, kun pro_cee´din ilmeeseen paremmin sopivat 204 hevosvoimaiset GT-versiot esitellään Suomessa. Kolmeovinen Kia pro_cee’d GT ja viisiovinen Kia cee’d GT kiihtyvät nollasta sataan 7,9 sekunnissa.

Kia pro_cee’d malliston lähtöhinta on 18 990,00 € (1,4 ISG LX EcoDynamics). Kallein pro_ceed versio on 1.6 CRDi EX A/T, joka maksaa 26 150 €.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin