Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Kia Sportage 2008

Korealaisen autovalmistaja Kian Sportage-citymaasturin toinen sukupolvi tuli markkinoille vuonna 2005.
Autoesittely Kia Sportage 2008

Sportage kuitenkin valmistetaan nykyään Euroopassa, Slovakian Zilinassa. Moderni autotehdas uskoo vahvasti laatuunsa ja tarjoaa Sportagelle ennennäkemättömän seitsemän vuoden takuun.

Kaikissa 1.12.2007 jälkeen uutena rekisteröidyissä Sportageissa on seitsemän vuoden takuu, pidempi kuin kenelläkään toisella valmistajalla. Takuun miinuspuolena on toki 150 000 kilometrin raja, mutta reilut 20 000 kilometriä vuodessa ajava nauttii takuuajan kokonaisuudessaan. Aika näyttää siivittää pitkä takuu ja edullinen hankintahinta Sportagen myynnin uudella tasolle, toistaiseksi pahimmat kilpailijat Honda CR-V ja Toyota RAV-4 ovat rekisteröintitilastoissa selvästi edelllä.

Sportage on suomessa kolmantena luokkansa myyntitilastossa, vuonna 2007 rekisteröitiin 639 kappaletta uusia Sportageja.

Sportage on saatavana etu- tai nelivetoisena. Etuvetoisessa on kaksilitrainen bensiinikone ja viisivaihteinen manuaalivaihteisto. Nelivedon yhteydessä on tarjolla myös kaksilitrainen diesel kuusivaihteisella  manuaalilla ja 2.7 litrainen V6-bensiinikone jonka yhteydessä on neljäpykäläinen automaatti. Kakslitrainen bensiinikoneen teho on 104 kW ja dieselkoneen 103 kW. Isomman bensakoneen tehot on 129 kW.

Varustetasovaihtoehdot ovat LX, EX Cross ja EX. Etuvetomalli on LX varustetasoinen, nelivedon yhteydessä voi valita muista vaihtoehdoista. Tärkeimmät kaikista malleista löytyvät vakiovarusteet ovat ilmastointi (EX malleissa automaatti-ilmastointi), luistonesto- ja ajovakaudenhallintajärjestelmä, kevytmetallivanteet, kattokaiteet, kuusi turvatyynyä, sähkötoimiset ikkunat, kauko-ohjattu keskuslukitus, kuljettajan istuimen korkeussäätö sekä kääntyvät taka- ja etumatkustajan penkit. Lisäksi keskikonsolissa ja tavaratilassa on 12 V virtapistoke.

EX malleissa on edellisten lisäksi seuraavia varusteita: etusumuvalot, ajotietokone, sähkötoimiset lämmitettävät ulkopeilit, tavaratilan verkko, nahkainen ohjauspyörä ja vaihdetangon nuppi ja korinväriset ovenkahvat.

Tehdaslisävarusteena on saatavilla metalliväri ja seitsemän erilaista varustepakettia, kaksi LX malliin ja viisi EX malleihin. LX 1 paketissa on tummennetut takaikkunnut, LX 2 paketissa lisäksi vakionopeuden säädin, sähkötoimiset ulkopeilit ja ja korinväriset ovenkahvat ja ulkopeilit. EX 1 paketissa on sähkötoiminen kattoluukkku ja tummennetut ikkunat. EX 2 puolestaan sisältää erikoisverhoilun ja tummenetut ikkunat. EX 3 tarkoittaa nahkaverhoilua, nelosessa on nahkaverhoilun lisäksi kattoluukkuja tummennetut lasit. EX 5 on kuin EX 4 sillä erolla että nahkaverhoilun tilalla on Brown Premium –erikoisverhoilu. Kallein paketti EX 4 maksaa 2190 euroa.

Takapenkit taittuvat alas niin että tavaratilan lattia on tasainen mahdollistaen mahdollisimman monipuoliset tavarankuljetusominaisuudet.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin