Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Lancia Ypsilon

Italialaiseen Fiat –konserniin kuuluva Lancia palasi vuonna 2007 kuuden vuoden tauon jälkeen varovasti Suomen markkinoille yhdellä mallilla, pikkuautoluokkaan kuuluvalla Ypsilonilla. Ypsilon esiteltiin jo vuonna 2003 ja se sai faceliftin vuonna 2006.
Autoesittely Lancia Ypsilon

Muista pikkuautoista kolmiovinen Ypsilon pyrkii erottumaan hyvällä varustelulla ja hienoilla materiaaleilla. Ulko- ja sisustusvärivalikoimassa on kymmeniä väriyhdistelmiä. Ulkoväriksi voi valita myös hienon kaksiosaisen värityksen jossa katto ja takaluukkun ovat eri väriä kuin kyljet ja konepelti. Istuimiin saa myös näyttäviä väriyhdistelmiä. Hienoin verhoilumateriaali on beige Alcantara.

Ypsilonissa on hieman samaa nostalgista henkeä kuin saman konsernin Fiat 500:ssa.

Moottorivaihtoehdot ovat 56 kilowatin 8-venttiilinen tai 70 kilowatin 16-venttiilinen 1,4 litrainen bensiinikone. 8-venttiilisen vaihteisto on viisivaihteinen manuaali, 16-venttiilisen kuusivaihteinen manuaali tai robotisoitu DFN-vaihteisto.

Molemmissa versioissa on vakiona ilmastointi, kauko-ohjattu keskuslukitus, sähkötoimiset etuikkunat ja ulkopeilit, ajotietokone, CD-radio, ABS-jarrut ja kuljettajan sekä etumatkustaja turvatyynyt. Varustetaso menee moottorin mukaan, tehokkaamman moottorin mukana tulee parempi varustetaso. Perusvarusteiden lisäksi tulee 15 tuuman kevytmetallivanteet 14 tuumaisten teräsvanteiden sijaan, nahkainen ohjauspyörä ja vaihdekepin nuppi, radion säätimet ohjauspyörään, sivuturvatyynyt eteen sekä turvaverhot.

Lisävarusteena saa ESP-ajonvakaudenhallintajärjestelmän, Isofix-kiinnikkeet takapenkille, parkkitutkan, Gran Luce –kattoikkunan, Bose-audiojärjestelmän, CD-vaihtajan ja Bluetooth laitteille sopivan BlueMe –järjestelmän, joka toimii ohjauspyörän säätimistä tai puheohjauksella.

Ypsilon on 381 cm pitkä ja 170 cm leveä. Tavaratila on 215 litraa.

Ypsilon on tyylikäs pikkuauto johon saa varusteita jotka ovat yleensä mahdollisia vasta isommissa autoissa. Hintakin on toki hieman korkeampi kuin monissa saman kokoluokan autossa. Perusmalli maksaa 16700 euroa ja 16-venttiilinen 18500 euroa. 8-venttiliilinen versio kuluttaa 5,5 litraa sadalla, 16-venttiilinen litran enemmän. Suurempi moottorin teho ja parempi varustelu puoltavat kuitenkin tehokkaamman version hankintaa, 1800 euron hintaero on varsin kohtuullinen.

YLEISIMMÄT MALLIT


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin