Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Lexus GS 450h 2012

Lexuksen uudessa GS 450h:ssa hyödynnetään toisen sukupolven Lexus Hybrid Drive -järjestelmää. Uutuuden hiilidioksidi-, typenoksidi- ja hiukkaspäästöjä on saatu pudotettua entisestään.
Autoesittely Lexus GS 450h 2012

Mallin kokonaispituus on säilynyt ennallaan (4 850 mm), on etuylitys lyhentynyt ja takaylitys kasvanut 10 mm. Korkeutta on kasvatettu 30 mm ja leveyttä 20 mm. Nopean ajon suorituskykyä silmällä pitäen raideleveyttä on suurennettu edessä 40 mm ja takana 50 mm. Ilmanvastuskerroin on 0,26.

Sisätilat

Sisätilat noudattavat samaa linjaa, kuin vuonna 2011 esitellyssä Lexus CT 200h -mallissa. Kojetaulu jakaantuu kahteen erilliseen alueeseen; yläosaa hallitsee lcd-monitoiminäyttö, johon on valittavissa 12,3 tuuman näyttöruutu. Kojetaulun alempaan osioon on kerätty käyttöön liittyviä varusteita, kuten tietokoneen hiiren käyttölogiikkaa muistuttava Remote Touch Interface -ohjausyksikkö.

Sähköisesti säädettävissä etuistuimissa on 10 eri säätömahdollisuutta. Mittaristo on toteutettu Optitron-tekniikalla, ja varustetarjontaan kuuluu HUD-tuulilasinäyttö, jolla kuljettajan näkökenttään heijastetaan esimerkiksi ajonopeus, vaihdetieto tai navigaatio-ohjeet.



GS 450h:n ilmastointijärjestelmä tunnistaa, mitkä istumapaikat ovat käytössä ja ohjaa ilmaa vain niiden suuntaan energian säästämiseksi. Sisävalaistus on toteutettu kirkkaanvalkoisilla led-yksiköillä.

Takamatkustajien polvi- ja pääntilaa on kasvatettu. Uudenlainen takajousituksen toteutus ja hybridijärjestelmän akuston kokoonpano ovat mahdollistaneet hieman suuremman tavaratilan: vetoisuus on kasvanut yli 60 % edeltävään sukupolveen verrattuna ollen nyt 482 litraa. Niistä 17 litraa sijaitsee lattialevyjen alla.

Täyshybridi

Täyshybridijärjestelmän kokonaisteho on 254 kW (345 hv). GS 450h kiihtyy 0-100 km/h nopeuteen 5,9 sekunnissa, huippunopeus on 250 km/h. Yhdistetyn ajon kulutus on 5,9 l/100 km, jota vastaava hiilidioksidipäästö on 137 g/km.

Täyshybridijärjestelmän bensiinivoimanlähde on 3,5 litran V6-moottori, joka tuottaa tehoa 213 kW (290 hv). Atkinson-työkiertoa ja uusinta D-4S-polttoaineensuihkutusta hyödyntävä polttomoottori on yhdistetty vesijäähdytteiseen, kestomagnetoituun 147 kW:n sähkömoottoriin. Se saa energiansa ajon aikana ladattavasta 650 voltin nikkelimetallihydridiakusta. Kuljettaja voi valita kolmesta voimanlähteen toimintatilasta (ECO, NORMAL ja SPORT) mieluisensa. Elektronisesti ohjattu, portaaton automaattivaihteisto välittää voimaa takarenkaille.



Aktiivitoiminen jousitus on saatavilla lisävarusteena. Kuljettaja voi halutessaan valita siitä Sport S+ -ajotilan, jolloin iskunvaimennus ja ohjaus mukautuvat normaalitilaa tehokkaammin urheilulliseen ajoon.

Kaikkien GS 450h -versioiden vakiovarusteluun kuuluu esimerkiksi 12-kaiuttiminen Premium-audiojärjestelmä, automaatti-ilmastointi ja vähintään 8-tuumainen värinäyttö keskikonsolissa. Turvallisuudesta vastaavat 10 turvatyynyä, integroitu VDIM-ajonvakautusjärjestelmä, mäkilähtöavustin, peruutuskamera pysäköintitutkilla ja Bi-Xenon-ajovalot.

Lisävarusteina on tarjolla Mark Levinson -audiolaitteisto, Pre-Crash -turvajärjestelmä, kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä ja pimeänäkökamera.

Hybridin autoverolliset hinnat alkavat Suomessa 76.440 eurosta (GS 450h Hybrid A Comfort). Lähtöhinnaltaan kallein versio on GS 450h Hybrid A Premier (106.170,73 euroa).

 


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin